-4.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Politico: Kovács visszautasította a Gyöngyöspatával kapcsolatos bírálatokat

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Visszautasította a gyöngyöspatai iskolaügy kezelésével és a bírósági döntések állítólagos felülírásával kapcsolatos bírálatokat Kovács Zoltán a Politico honlapján megjelent szerdai olvasói levelében, amellyel a brüsszeli hírportálon közzétett egyik korábbi véleménycikkre reagált.

A szóban forgó cikk szerzője, Zeljko Jovanovic arról írt, hogy a jogerős gyöngyöspatai ítélet elleni felülvizsgálati kérelem Orbán Viktor miniszterelnök „újabb kísérlete arra, hogy teljesen a kormány ellenőrzése alá hajtsa az országot”.

Levelében a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár rámutatott, hogy Jovanovics a magyar kormány hangos bírálójának számító Soros György által finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítványokhoz (OSF) tartozó Roma Kezdeményezések Iroda igazgatója, írásából pedig „számos fontos tényt kifelejtett”.

Kovács kiemelte, hogy a roma diákok iskolai szegregációja miatt megítélt összesen százmillió forintos kártérítés sokak igazságérzetét sértette Magyarországon, és a kormány ezért javaslatot tett egy alternatív megoldásra, amelynek értelmében a kárpótlásnak a képzésbeli hiányosságok pótlására kellene főként irányulnia.

„A szegregáció minden formájában rossz, és harcolunk is ellene. A gyöngyöspatai eset azonban nem ilyen egyszerű” – fogalmazott.

Leszögezte, hogy a szintén az OSF finanszírozásában részesülő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány „aktivista jogászai az érintett családok akarata ellenére folytatták az eljárást”. Hozzátette, a kártérítés kifizetése csődbe vinné az önkormányzatot, de a csoport láthatólag nem sok érdeklődést mutat a gyöngyöspatai emberek vagy gyerekeik oktatása iránt.

„Külföldi finanszírozású jogi aktivizmusuk csak megosztottságot eredményezett, nem pedig nagyobb igazságosságot” – összegzett az államtitkár.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright; Igaz történet alapján – A beszállító – videó

Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel. Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle...

Előkerült a nő, aki elvette Harry herceg szüzességét egy kocsma mögött – fotók

2001-ben történt az eset, hamar végeztek. Nemrég meg Harry herceg könyve, amely több érdekes, eddig nem hallott történetet tartalmaz,...

Ukrajna legitim katonai célpontnak tekinti Moszkvát..

Ha a háború úgy alakul Kijev egy percig sem fog hezitálni, hogy tűz alá vegye az orosz fővárost. Legitim...