25.6 C
Budapest
2022. június. 29. szerda

Pokol Józsefvárosban: Szándékosan gyújthatták rá a munkásokra a szállót

Dátum:

Megosztás:

Háztetőről menekítették ki a budapesti lakókat, miután felgyújtottak egy szállót a VIII. kerületben.

Vélhetően szándékosan gyújtotta fel az épületet egy 35 éves budapesti férfi a Koszorú utcában tegnap hajnalban.

Egy férfi egyébként a ma­gánéleti problémái miatt állítólag többször is fenyegetőzött, hogy lángba borítja a házat. A háttérben szerelemféltés állhatott. A tűz a munkásszállónak nevezhető ingatlanról hamar átterjedt a többi lakásra és a szomszédos épület tűzfalát is veszélyeztették, ezért egy időre az ott lakóknak is el kellett hagyniuk az otthonukat. Amikor a Bors a helyszínen járt, néhány lakó éppen magához vett néhány értéktárgyat, majd az épület kapuját hatóságilag lezárták.

Varga Rudolf, az épület egyik lakója a Borsnak elmondta, az önkormányzat azonnal elhelyezte őket, mert a lakóhelyük használhatatlanná vált.

Egyetlen éjszaka alatt mindenemet, az egész élete­met elveszítettem. Po­rig égtek a ruháim, az ágyneműim. Most sikerült kimenekítenem egy fa­zekat, így legalább főzhetek magamnak egy pörköltet. Ennek is örülnöm kell – mondta a férfi.

 

Fotó: Bors

 

A helyiek szerint egyébként az alig néhány négyzetméteres szobákért a tulajdonos 50–75 ezer forintot kér havonta.

Ezeket még szobának sem nevezném! A spájz talán helytálló kifejezés rájuk! Nem embernek való lukak, két ágy is alig fér el bennük – vallotta be az egyik lakó.

A szemközti házban élő Brigitta hajnali kettő előtt arra lett figyelmes, hogy füst ömlik ki a kigyulladt épületből.

A nagy meleg miatt nyitott ablaknál aludtam, ezért éreztem az orrfacsaró bűzt. Nem fogtam fel azonnal, mi történik, de amikor kinéztem az ablakon, azt láttam, hogy a tűzoltók egy létrán éppen egy idős bácsit menekítenek ki a tetőablakon keresztül. Volt, aki a kéményen állva várta meg a segítséget. Olyannyira borzalmas élmény volt, hogy azt hittem, még éjjel megszülöm a második babámat – simogatta meg a hasát a kismama. Dávid és Bettina a szomszédos épület egy földszinti lakásában él a családjával. A tüzet az éppen a 24. születésnapját ünneplő lány észlelte először. Ő értesítette a tűzoltókat.

 

Fotó: Bors

 

A lángok nagyon magasra, szinte a kéményig csapnak. Minden lakásba bekopogtattam, majd a lakásunkból vizes konyharuhákat hoztam, hogy osztogassam. Kimenekítettük az iratainkat, majd kimentünk az utcára. Másfél óráig nem jöhettünk vissza, addig izgultunk – magyarázta a testvérpár. A tűzesetben végül senki sem sérült meg,

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője a Borsot úgy tájékoztatta, hogy a 35 éves feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. Ellene közveszély okozása miatt indul eljárás.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: MTI

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Döbbenetes állítás: a szakértő szerint már nem fogjuk Michael Schumachert élve látni

Ha a Forma-1-es hírekről első kézből akarunk értesülni, akkor feltétlenül figyelni kell az ismert újságíró, Frankl András szavaira. A...

Napokig nem tudják használni a bankkártyájukat egy magyar pénzintézet ügyfelei

Önhibáján kívül több ezer banki ügyfél használható bankkártya nélkül marad a következő napokban. A probléma a Sopron Bank...

Tényleg durva az áremelkedés: itt vannak a KSH hivatalos adatai

A fehér kenyér, a csirkecomb vagy a trappista sajt ára több mint 40 százalékot nőtt a tavalyi évhez...

Enyhítenének a beteg gyerekek szenvedésén: 12 éves kor alatt is engedélyeznék az eutanáziát a hollandok (18+)

A holland egészségügyi minisztérium engedélyezné az eutanázia végrehajtását 12 év alatti, elviselhetetlen fájdalommal küszködő, halálos betegségben szenvedő gyermekeken...