Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Pofátlanul nyerészkednek Győrfi Pálon – Pólón, bögrén, tornazsákon szerepel az engedélye nélkül!

Pofátlanul nyerészkednek Győrfi Pálon – Pólón, bögrén, tornazsákon szerepel az engedélye nélkül!

0

A Riposttól értesült Győrfi Pál mentőszóvivő, a koronavírus elleni harc arca arról, hogy több vállalkozás is úgy nyerészkedik a járványon, hogy jó pénzért különféle termékeket árul a fényképével, ám az engedélye nélkül.

Ez nem egy póló, ez egy maradj otthonka..

– így viccelnek egy pólófeliraton, Győrfi Pál képével díszítve, potom 3.990 forintért az egyik internetes oldalon.

Fotó: Ripost

Ugyanitt bögréket, táskákat, mobiltokokat, párnákat, tornazsákot, de még babaruhát is kínálnak az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének többféle fotójával, különböző feliratokkal.

Fotó: Ripost

A Facebook piacterén is találni Győrfi Pál arcával, Maradj otthon jeligével, Hova-hova? kérdéssel illusztrált felsőt.

Fotó: Ripost

Viccesek ezek, mint ahogy a győrfis mémek is az interneten – de óriási különbség, hogy a pólókon, bögréken jókora hasznot húznak!

„Senkinek sem adtam engedélyt, hogy ilyen értékesítési célokra használja az arcomat, a nevemet” – mondta a ripost érdeklődésére Győrfi Pál, aki tőlünk hallott először a széles „győrfis” kínálatról. „Különféle érzések és gondolatok kavarognak bennem. Egyrészt örülök, ha újabb csatornákon juthatnak el az emberekhez a koronavírus-járvány megfékezését segítő üzenetek, másrészt cseppet sem tartom tisztességesnek, hogy a megkeresésem és az engedélyem nélkül nyerészkednek az arcképemmel. Nem kizárt, hogy jogi lépések következnek. Nem azért, hogy hasznot húzzak az árucikkekből, hanem azért, mert az így befolyó összeggel a koronavírus elleni küzdelmet támogathatnák. S persze azért is, hogy a jövőben ne történhessen ilyen visszaélés” – összegezte. Majd hozzátette:

Remélem, rövid életű lesz ez a biznisz, mert hamarosan sikerül legyőznünk a koronavírus-járványt!

Müller Cecíliát sem kímélik

Az országos tisztifőorvos arcképével is árulnak pólót a neten, szintén nem olcsón, 4.000 forintért. Müller Cecília folyamatosan dolgozik, minden nap élőben jelentkezik be a tévében, terepszemléket is tart kórházakban, idősotthonokban. Így egészen biztos, hogy ideje és lehetősége sem lett volna rábólintani egy olyan vicces feliratú pólóra, melyet az ő arcával próbálnak eladni…

Fotó: Ripost

Dupla pofon Vágási Feri illegális szobráért

A legendás Szomszédok teleregény egyik legkarakteresebb figurája, Vágási Feri szintén az internetes mémeknek köszönhetően lett újra népszerű 2018-ban. Ezt lovagolta meg egy cég, amely Vágási Feri-szobrokat készített és árult. Arról az esetről is elsőként a ripost írt: kiderült, sem a karaktert megformáló Nemcsák Károlytól, sem a sorozat és karaktereinek jogát birtokló MTVA-tól nem kértek engedélyt a szobor elkészítéséhez. Utóbbi bejelentette: megtette a szükséges intézkedést. A manufaktúra oldaláról azóta eltűntek a Vágási Feri-szobrok.

ripost, Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás