10.5 C
Budapest
2024. február. 24. szombat

Pilotkritika: UnReal – A nyár legjobban várt újonc sorozata

Dátum:

Megosztás:

hirmagazin 2015 06 24 154604

Egyértelműen az UnReal volt a nyár legjobban várt újonc sorozata, legalábbis nálam. Sajnálom ám, hogy sokak érdeklődését nem keltette fel eléggé, legalábbis ezt szűrtem le abból, hogy sajnos nem készült hozzá magyar felirat. Mindenesetre az én kiváncsiságom utat tört magának, így megnéztem felirat nélkül. A java részét így is értettem, az élményt teljesnek tekintem.

A sorozat a Nagy Ő című műsor forgatásáról szól, igaz, nem mondják ki konkrétan, hogy ez a Nagy Ő. A kezdeteknél vagyunk, most érkeznek meg a lányok, és megismerkednek álmaik hercegével… A show rávilágít arra, mi zajlik a háttérben, milyen durva húzások és manupilációk folynak, és szó szerint lerántja a leplet a realityk kegyetlen világáról, ahol a szerkesztők érzéketlenül szórakoznak az emberek érzelmeivel, és a lehető legdurvábban manipulálják azokat.

A főszerepben a Shiri Appleby által játszott Rachel Goldberg, az egyik legügyesebb manipulátor. Simán elhiteti bárkivel azt, amit akar, és még a legnagyobb picsát is megsiratja egyetlen jól eltalált mondatával, hogy a kollégái üvöltve pacsizzanak, amiért meglett az adás egyik legjobb jelenete. Rachel mégsem boldog, az előző szezon végén összeomlott, és most is szemmel látható, hogy bár király a munkájában, a lellkiismerete nem bírja a dolgot, és ismét az összeomlás szélén táncol.

Imádom, amikor bejutunk a kulisszák mögé, és lerántják a leplet egy-egy műfajról. Igenis jó látni, hogyan készül(het) ez a reality, és itt aztán durván tolták a képembe az élményt, különösen az utolsó pár percben, amikor Adam, a brit playboy, azaz a Nagy Ő megdugta a csajt, pedig megtiltották neki, vagy a másik meghánytatta magát, netán Rachelt, a nagy hőst alázták le a kollégái, mert miért ne. Érdekes még a hatalmi hierarchia mutatása is, amikor mindenki parancsol mindenkinek, és még a legnagyobb főnöknek tűnő embert is leteremti a főnöke – ütős jelenetek voltak ezek.

A szereposztást iszonyú erős, a Nagy Ő, azaz Adam castingja csillagos ötös, Freddie Stroma nem csak külsőre állat, hanem színészileg is. A lányok közül legjobban Arielle Kebbel karaktere maradt meg bennem, a színésznő istenien hozta a gonosz lányt, és őszintén bízom benne, hogy a kiszavazása ellenére visszatér még, mert már most tuti, hogy ő a legjobb karakter a fődíjért harcoló lányok közül. Constance Zimmer akit még kiemelnék, Rachel főnöke egy állat, és ezt imádom benne.

Forrás: media-addict.hu;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...

Van élet 1 millió dollár alatt?

Újraformálódik a startup piac.. A változásra az inkubátoroknak is reagálni kell Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a...

Kijevbe utazott Ursula von der Leyen a háború évfordulója alkalmából, már nagyon várja a találkozást a ukrán elnök és az EB elnöke!

Kijevbe utazott az Európai Bizottság elnök. e a háború évfordulója alkalmából. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen...