15 C
Budapest
2024. március. 3. vasárnap

Pesty László újra keményen beszólt Mészáros Lőrincéknek: hatalmas korrupciós leleplezésről is beszélt

Dátum:

Megosztás:

Továbbra is kiáll Pesty László a korábbi kijelentése mellett, újra megismételve: a Lölő-jelenség – amit Mészáros Lőrincről neveztek el – egy olyan „rákos daganat”, ami az elmúlt tíz évben egyre nagyobb dudorként helyezkedik el a korszerű magyar konzervativizmus testén.

Ahogy arról a SKYTING MAGAZIN is beszámolt, a magát nyíltan ősfideszesnek tartó Pesty László Tusványoson rukkolt ki a jelenség megnevezésével még júliusban. A Fideszt 35 éve filmesként és kampányszakértőként is támogató férfi a kirakatban lopó, csaló, zsaroló „Lölő-jelenséget” emlegetett a rendezvényen.

A kormánypártot támogató Pesty ezúttal a Telexnek kezdett beszélni a jobboldali konzervativizmus sötét oldaláról.

„Egyre látványosabb. Egyre feltűnőbben. Egyre gusztustalanabb. És semmi köze a gazdatesthez. Egy burjánzás. Egy oda nem tartozó dolog”

– fejtette ki, miért tartja „rákos daganatnak” a Lölő-jelenséget.

Elismerte, hogy a Fideszben vannak olyan döntések, amelyre Orbán Viktornak sincsen ráhatása. Úgy véli például, hogy hogy a Fideszre hivatkozó, nem mindig tisztességes emberek is

„Orbán nevében járnak el, ám ő erről nem tud.”

Ezt a NER-lovag szót, kérem, hogy töröljük. Mert ezek orkok, jó? Orkok. Mindenki látta szerintem a Gyűrűk urát, és tudja, kik az orkok. Ezek nem lovagok, ezek orkok

 mondta, majd hozzátette: „a N-E-R, a Nemzeti Együttműködés Rendszere az tizenhárom évvel ezelőtt még jóval több mint két és félmillió embert, alapítványokat, médiát, újságírókat, véleményformálókat, egy nagy konglomerátumot jelentett, és tizenhárom év alatt ez lecsökkent egy tucat orkra”.

Pesty szerint mára a Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) mára szitokszóvá vált.

Az elmúlt hetekben a filmrendező-médiaszakembert is érte fenyegetés a NER-es korrupciót feszegető nyilatkozatai miatt, de nem hagyja abba az akcióját, mert szerinte 3-4 millió választó ösztönei azt súgják, itt valami nem stimmel. Pesty szerint az egyszerű Fidesz-szavazók nem értik, hogy ezek a NER-milliárdosok hogy gazdagodtak meg így. A fideszes médiával pedig az a baj, hogy szerecsenmosdatást végeznek – mondta a gerilla.hu alapítója. Mészáros Lőrinc kapcsán pedig úgy fogalmazott, „nem azt gondolom, hogy Mészáros Lőrinc esetében a gázszerelősége a ciki. Nem!”

Egészen pontosan így zajlott a párbeszéd Pesty és a Telex újságírója között az ország leggazdagabb emberéről:

– (Pesty László:) Pusztán azért, mert valaki gázszerelő, még lehet zseni és szorgalmas.

– Én ezt nem vitatom.

– (Pesty László:) Tehát én nem azt gondolom, hogy Mészáros Lőrinc esetében a gázszerelősége a ciki. Nem! Tisztességes munkásemberek, gázszerelők… és tudnék neked az elmúlt kétszáz év ipari, technológiai fejlődéséből mondani egyáltalán nem kvalifikált embereket, akik zseniális találmányokat, üzleti megoldásokat, technológiai fejlesztéseket hoztak létre…

– De akkor mi a ciki Mészáros Lőrincben?

– (Pesty László:) Az, hogy hallottad már beszélni ezt a csávót? Volt alany, állítmány, helyhatározó egyeztetve? Na, Tomi? Volt vagy nem volt?

– A nyelvi kifejezőképességei szerényebbek talán.

– (Pesty László:) Jó. Akkor valami különös gondolatiságot fedeztünk-e fel Mészáros Lőrinc szavaiban?

– Nekem még nem volt szerencsém…

– (Pesty László:) Újszerűséget, innovációt, forradalmi gondolatokat? Vagy inkább azt láttuk, én nem állítom, csak kérdezem, nem lehet-e, hogy azt láttuk, hogy egy szerencsétlen… khm… hú, majdnem mondtam valamit, makog a mikrofonba, és a fél terem nem tudja, hogy röhögjön-e, a másik nem tudja, hogy sírjon-e… de nem ez a baj. Hát mi az ő gazdasági, műszaki tudása? Mi az ő kockázatvállalása? (…) Milyen kockázatot vállal ez a csávó? Hát ne csináljunk már Krisztusból bohócot!

– De szerinted Mészáros Lőrinc nem Orbán Viktor meghosszabbított keze?

– (Pesty László:) Én erre nem látok bizonyítékot.

Magyarország hatodik leggazdagabb emberéről, Szijj Lászlóról is elmondta nyers véleményét.

– Én ültem vele szembe, néztem, ahogy a kis malacszemei tikitakiznak, miközben negyvenezermilliárdszor több pénze van, mint nekem, én kényelmesen ültem a szar Chesterfield-másolat bőrbútoraiban, még jó, hogy nem műbőr volt… Volt vagy kétszázötven milliárd a feneke alatt, az tuti, és erre kényelmetlenül ott fészkelődött, és mondom, a szemeivel hol a pókot nézte a sarokban, hol a cipőjét. Legördült az első izzadságcsepp, miközben baromi gazdag, és mindenki azt hiszi, hogy mindent megtehet… hát nem! És tudod, miért nem? Mert baromi szar dolog gyáván, szolgaként leélni egy életet – mondta Pesty.

Dokumentumok, hangfelvételek, videók

Mint ahogy a Blikk is beszámolt róla, a filmes és médiaszakember szeptemberre lengette be, hogy eljön a nevek ideje, így végre kiderülhet, hogy a kormánypártok oldaláról „kik loptak,csaltak, hazudtak”.

Pesty László utóbbihoz annyit fűzött: szerinte előkerülhetnek konkrét korrupciót bizonyító dokumentumok, hangfelvételek, videók. A bizonyítékokról azt mondta, azok szervereken vannak, és „kilenc az egyhez” az esélye, hogy az évből hátralévő négy hónap alatt napvilágot látnak.

– Én azt tudom neked mondani, kilenc az egyhez fogadom, hogy hamarosan, a következő négy hónapban nagyon sok bizonyíték nyilvánosságra fog kerülni, és ha engem, ahogy régen a romantikus regényekben fogalmaztak, leüt a hajókötél, ami nem valószínű, mert ez nem egy veszélyes város és nem egy veszélyes ország… én haditudósító voltam, bejártam néhány háborút és forradalmat, és akkor sem volt semmi bajom, most sem lesz, úgy vigyáznak rám, mint a hímes tojásra, szóval hogy ezek a bizonyítékok napvilágot fognak látni a következő négy hónapban, ezt kilenc az egyhez adom. Szeptember, október, november, december, mondjuk azt, karácsonyig. Lesz, akinek a karácsonyfa alá fogjuk odatenni. Szép karácsony lesz – nyilatkozta.

Pesty hozzátette: Orbán Viktor szerinte örülni fog, ha a bizonyítékok előkerülnek és megtisztulást hoznak. Az orkok ugyanis a „gazdatest energiáját szívják”, és „ha nem lenne ez a sok csirkefogó, akkor négyötöd lenne.” Az „orkokat ki kell vágni!” – fogalmazott Pesty –, mert sokan „összetévesztik az orkokat a párttal.” Miközben a Fidesz lényegében rendben van.

– Szeretném a fiatalokat visszahozni, ne bízzuk el magunkat! – mondta, megismételve korábbi alapérzését:

„A Fideszért haragszom nem a Fidesz ellen”.

A teljes, egyórás videóinterjút ezen a linken tekintheti meg!

Szólj hozzá, mondd el a véleményedet te is! SKYTING MAGAZIN

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Drámai NATO-bejelentés az ukránokról

Mircea Geoana NATO-főtitkár-helyettes szerint még nincs meg a pontos menetrendje annak, hogy Ukrajna miként csatlakozhatna a szövetséghez. Geoana hangsúlyozta,...

Azt mondták, ide most a színészek nem jöhetnek be, mert a színészeknek árt, ez egy amerikai film – mesélte Bodrogi gyula a főiskolás éveiről,...

Szinte nincs olyan korosztály Magyarországon, aki ne ismerné Bodrogi Gyulát, a legendának azonban nem indult zökkenőmentesen a karrierje. A Nemzet...

Kínos: Ausztria szinte csak Oroszországtól vásárol gázt + videó

– Ausztria ellátásában az orosz gáz aránya elérte a 98 százalékot. Az ügy meglehetősen kínos, mert a háború...