6.3 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Pesttől 250 km-re kezelték volna az Iszlám Állam terroristáját, ha nem lépnek közbe

Dátum:

Megosztás:

Bécsben végeztek volna el életmentő műtétet az Iszlám Állam egyik terroristáján. A belügyminiszter azonban biztonsági okokra hivatkozva megtagadta azt.

A georgiai (grúz) kormány azt kérte, hogy egy veszélyes terroristát Tbilisziből Bécsbe szállítsanak, és ott végezzenek el a 19 éves férfin életmentő műtétet. Az osztrák belügyminisztérium azonban elutasították a megkeresést. Mint mondták: túl nagy biztonsági kockázatot jelentett volna.

„Ha beengedjük az országba a terroristát, akkor túl nagy lett volna a kockázata, hogy szélsőségesek egy véres szabadító akcióba kezdenek, vagy merényletet követnek el, hogy ezzel gyakoroljanak nyomást az osztrák kormányra”

– áll a belügyminisztériumi közleményben.

Kommandósok lőtték fejbe

A Kronen Zeitung osztrák lap szerint a 19 éves férfira 2016 december 16-án csaptak le a georgiai terrorelhárítás kommandósai. A hivatalos jelentés szerint a razzia során fejbe lőtték a fiatal férfit, miután az élesíteni akart egy kézigránátot. Temirlan M. az eset óta kómában fekszik. A fiatal férfit azzal is vádolják, hogy szoros kapcsolatban állt azzal a csecsen Ahmed Tschatajew-vel, akit az Iszlám Állam fanatikusaként tartottak számon. A férfinak több titkosszolgálat szerint is köze lehetett az isztambuli repülőtér ellen elkövetett terrortámadáshoz, aminek során 45 ember vesztette életét.

Tschatajewet végül nem sikerült elfognia a hatóságnak. Az őrizetbe vétele előtt ugyanis felrobbantotta magát Tbilisziben.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat! .. Szép volt fiúk!

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert...

Любовное письмо!

Моя дорогая любовь, Акерке! Я рад тебя видеть! Ты женщина моей мечты, ты Солнце, Луна, Звезды, Ты Хорошая, Красивая,...

A Deutsche Welle hivatkozva egy amerikai szakértő által mondottakra, ezt írja..

Amerika selejtes fegyvereket küld az ukránoknak, mert Washington el akarja kerülni az eszkalációt at oroszokkal.. Washington el akarja kerülni...

Kampánypénzek: eddig soha nem látott visszaélésekre bukkanhatott az Állami Számvevőszék

Annyira összetett finanszírozási gyakorlatot tárt fel a hatóság, hogy egy év alatt sem ért a végére a pártok...