12.9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Pénzt kapnak, akiknek a földjén felhúzzák a 4 méteres kerítést

Dátum:

Megosztás:

2015 06 25 232135
2015. 06. 25. – 22:28 forrás: M1
Több mint háromezer hektárnyi területet bérel majd a gazdáktól a magyar állam, hogy felépíthesse az ideiglenes határzárat. A kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta, hogy, ahol kerítés épül ott kárpótlást kapnak a földtulajdonosok.

A magyar határvonaltól 10 méterre épül majd a négy méter magas kerítés. Hamarosan módosítják az államhatárokról szóló törvényt, így a tulajdoni és használati kérdéseket is rendezni lehet majd.

Kovács Zoltán az M1-en arról beszélt, hogy nem fogják kisajátítani a gazdák földjeit, hanem bérleti díjat fizetnek majd.

A szóvivő szerint ha kész lesz az ideiglenes határzár, akkor a jelenleg tarthatatlan helyzet is rendeződni fog.
Kovács Zoltán közölte, hogy a táborokban jelenleg háromszor annyi menedékkérő tartózkodik, mint amennyit elfogadható lenne, így a Nyugat-Európából visszaküldött bevándorlókat már nem tudják befogadni.

A szóvivő nehezményezte, hogy az Európai Unió az elmúlt négy évben mindössze 1,5 millió euróval segítette a magyar határvédelmet, miközben Görögország és Olaszország 160 millió euró támogatást kapott.

Kovács Zoltán azt is elmondta, hogy szerinte sikeres volt a kormány kampánya, mert ma már az unióban is felfogták, hogy a bevándorlás Magyarországon is probléma.

Kommandósok a röszkei hangárnál

A műsorban szó volt arról a kisebb konfliktusról is, amely csütörtök délután tört ki az egyik befogadóhelyen. A szóvivő közölte, hogy az ujjlenyomatvétel és a fényképkészítés miatt tiltakozott 30-40 illegális bevándorló Röszkén, továbbá kifogásolták, hogy nem kapnak európai vízumot.

Kitért arra is: értesülései szerint a külföldiek azt is kifogásolták, hogy nem kapják meg azonnal az európai vízumot, pedig „úgy indítják őket útnak Macedóniából és talán még Görögországból is, hogy azt mondják nekik, hogy azt Magyarországon meg fogják kapni”.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Megdöbbentő nyilatkozatot tett Rúzsa Magdi – videó

Már két éve próbálja megtalálni az egyensúlyt a munka és a gyereknevelés között Rúzsa Magdi, aki 2022-ben adott...

L.L. Junior: Fejek hullottak

L.L. Juniorhoz is eljutottak a vállalkozását érő kemény negatív vélemények: alkalmazottaktól vált meg, egy hónapig minden nap személyesen...

Ezt a 15 filmet mindenki látni akarja 2024-ben

Ha megnézzük a következő 12 hónapra tervezett mozis és streaming-filmek listáját, sok izgalomra számíthatunk! Ki ne szeretné megnézni George Miller Mad...

Házasodna a gazda: Roland és Niki 2020-ban azonnal összeköltöztek a műsor után, azóta is együtt vannak

Hosszútávra terveznek. Roland gazda a Házasodna a gazda 2020-as évadában ismerkedett meg Nikivel, akiről nemrég az RTL stábjának mesélt. Mint mondta, választottjával a műsor...