22.6 C
Budapest
2022. augusztus. 15. hétfő

Pegasus-ügy: Kovács Zoltán államtitkár is megszólalt a lehallgatási botrány kapcsán..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Kovács Zoltán államtitkár szerint a Pegasus-botrány állításai nincsenek alátámasztva, azokat pedig a baloldali hírportálok egy csoportja hozta nyilvánosságra.

Az államtitkár az abouthungary.hu-n megjelent cikkben reagált 3 pontban a nagy port kavaró kémbotrányra, amely írást a Telex szemlézte.

Mindenki ezt olvassa most!

Kovács először arról beszél, hogy szerinte a 2010-es kormányváltás óta nincsenek illegális megfigyelések Magyarországon, amit a lefolytatott ellenőrzések eredményei is alátámasztanak. Hozzátette: Magyarország demokratikus jogállam, és „minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el”.

Második szempontként Varga Judit nyilatkozatát hozza fel, miszerint „az államoknak rendelkezniük kell a szükséges eszközökkel ahhoz, hogy a napjainkban őket fenyegető számos veszély ellen fel tudjanak lépni”. Azt írja, az országokat meg kell védeni „a külföldi titkosszolgálatok és ügynökeik megkérdőjelezhető törekvéseivel vagy az alkotmányos rend aláásására irányuló akciókkal szemben”.

Arra is kitért, hogy szerinte az állítások megalapozatlanok, és a sajtónak keményebb kérdéseket kellene feltennie az üggyel kapcsolatban; szerinte ugyanis „a vádak Magyarországot és Orbán Viktor kormányát érik, így a csordaszellemű média csak úgy, kérdés nélkül bekajálja őket”.

Kovács írására Shaun Walker is reagált közösségi oldalán. A Guardian újságírója felteszi a kérdést, hogy mégis hogyan lehetne Orbán-ellenes összeesküvésről beszélni, tekintve, hogy nemzetközileg számos személy – többek között a francia elnök, Emmanuel Macron is – érintett az ügyben. Arról is ír, hogy nem a „baloldali hírportálok csoportjáról” van szó, hiszen a nyomozáson a legnevesebb újságok oknyomozó újságírói dolgoztak együtt.

Mindenki ezt olvassa most!

Walker szerint azt továbbra sem cáfolja senki, hogy megfigyelések történtek volna, ilyesmiről pedig Kovács írásában sem eszik szó.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Mára elég! Ugyanazt szajkózza mindenki – balesetek, megcsalás, kitálalt, elhunyt, rezsicsökkentés, okos tippek.., nem tippek kellenének, hanem okos intézkedések..

A Jó Isten is úgy teremtette a Földet, hogy az emberek vasárnap pihenjenek! Menjetek, kiránduljatok, vagy legyetek családi körben,...

Újabb brutális kutyatámadás történt: fékezhetetlen rotweilerek rontottak az ismert magyar harcművészre és lovára

Balogh Zsolt harcművész Facebook-oldalán számolt be arról, hogy amikor szokás szerint kilovagolt Dunakeszi külterületén lévő mezőkre, rotweilerek támadtak...

Fogfájásra házi gyógymódok – fokhagyma, vöröshagyma, szegfűszegolaj

A fogfájás nagyon kellemetlen, egy-egy napunkat könnyedén eltörölheti, hiszen ha fáj a fogunk, nem is tudunk nagyon másra...

5 tipp, amivel nem fogja a hűtője zabálni az áramot

A rezsicsökkentés közepette számtalan olyan házi praktikát bevethetünk, amik minimális odafigyeléssel sok energiát megspórolnak számunkra. Most öt olyan tippet...
facebook