0.5 C
Budapest
2022. december. 8. csütörtök

Pech: az afrikai vezetőknek nem áll érdekében a migráció megszüntetése

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A korrupció és a népességnövekedés miatt az afrikai államok vezetőinek egyáltalán nem áll érdekében, hogy az Európa felé irányuló migráció megszűnjön.

Hubert von Brunn a német Epoch Times cikkében arról ír, hogy a migráció elleni európai harc lényegében reményvesztett, tekintve,  hogy több afrikai állam vezetőjének nem áll érdekében, hogy megállítsák az Európa felé irányuló illegális migrációt. Pedig november végén tárgyalóasztalhoz ült 80 európai és afrikai állam vezetője is, hogy megvitassák, miként lehetne elejét venni az afrikaiak kivándorlásának. A csúcstalálkozó során megállapodás született, hogy az elkövetkezendő időszakban az Európai Unió 44 milliárd eurót juttat a régióba, amitől azt remélik, hogy stabilizálhatják a régió gazdaságát. Ez azért is érdekes, mert eddig sem csak a pénzen múlott, hogy a fekete kontinens nem tudott a sajt lábára állni.

Az elmúlt 60 évben ugyanis több mint 2000 milliárd (!) dollár segélyt juttattak a kontinensnek, a konkrét eredmények azonban elmaradtak. Ennek fő oka pedig szinte az egész Afrikát átszövő korrupció

– véli Hubert von Brunn. A folyamatos katonai és politikai viszályok nagyon sok pénzt felemésztenek, és a legtöbb vezető a saját pozícióját próbálja bebetonozni, a nép pedig rendszerint hoppon marad. Ahhoz tehát, hogy az EU által ígért 44 milliárdnak valódi hatása legyen, a legcélszerűbb az lenne, ha ez az összeg nem az államok által irányított számlákra érkeznének.

2,5 milliárd lakos 2050-ig

Az éhínség, a terror és a háborúk ellenére is érvényes az a jóslat, miszerint 2050-re megduplázódhat az afrikaiak száma. Érthető tehát, ha az afrikai vezetők nem tolonganak azért, hogy visszatartsák a kontinensükről elvágyókat.

Egyes szakértők azt állítják, hogy már közel sem számít olyan tabu témának Afrikában a születésszabályozás, mint amennyire az korábban volt. Európa pedig akkor segíthetne a leginkább, ha perspektívát tudna mutatni az afrikaiaknak, hogy miért érdemes a hazájukban maradni. 

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este bemutatjuk Robert Zemeckis rendezésében, Denzel Washington főszereplésével, a – Kényszerleszállás című filmet – videó

Fordulatos történet, megtörtént események alapján, a kétszeres Oscar-díjas és kétszeres Golden Globe-díjas amerikai színész főszereplésével! Kellemes szórakozást!   Teljes film magyarul:   Kényszerleszállás   Még több film itt!   Hirmagazin.eu

Lebukott a Sziget? A kommentelők kinyomozhatták a jövő évi fellépőket

A Sziget december 1-jén fedte fel a 2023-as fesztivál első fellépőinek nevét, ám a bejelentés előtt kiposztoltak egy...

Igazi karácsony

Olyan sokszor halljuk, hogy a karácsony nem az ajándékokról szól, szinte már közhellyé vált, de miért mondjuk ezt...

Normálissá vált a túlórázás, pedig súlyos következményei lehetnek, ha túlhajszoljuk magunkat

„Az alvás a gyengéknek való!” „Ha el akarod érni a céljaidat, dolgozz, amíg mások buliznak!” „Azért tartok itt,...