7.1 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Parajelenség: újra hallották az esztergomi túlvilági hangokat az égből – videó

Dátum:

Megosztás:

Az égből érkező rejtélyes hangokat hallottak Solymár és Pilisvörösvár lakói február 15-én hajnalban. 2014-ben Esztergom felett volt hasonló jelenség, de az „ítéletnapi kürtszót” már a világ számos pontján észlelték, illetve rögzítették. Egyelőre nincs magyarázat a rejtélyre.

Mély, leginkább hajókürtre emlékeztető hanghatásról írt az origo.hu egy február 15-i eset kapcsán. Cikkük szerint egyeseket egyenesen az ítéletnapi harsonák hangjára emlékeztetett az égbolt felől érkező, minden más egyéb kísérőjelenség nélküli morajlás. A pár másodpercenként felzendülő „ítéletnapi kürtszó” nem egyedi jelenség, a világ számos pontján észlelték, illetve rögzítették. Kilenc éve, 2014. május 2-án Esztergom lakóit rémítette meg, amiről felvétel is van.

A legfrissebb hírek itt!

De például 2020. március 24-én a szlovák főváros, Pozsony lakóit riasztotta meg a morajlás hangja. Erről is készült egy YouTube-ra feltöltött videó.

A furcsa jelenség természetesen a tudomány képviselőit is erősen foglalkoztatja. Az egyik Észak-karolinai Egyetem tudóscsoportja még 2020-ban elhatározta, hogy megpróbálja kideríteni a túlvilági hangok eredetét. Kizárták a földrengést kísérő morajt, a szuperszonikus repülőgépek hangrobbanását.

De megvizsgálták a viharhullámok egy irányba való megerősödését, vagy a szökőárak idején keletkező infrahanghatását, mint az égi hangok keletkezésének potenciális forrásait. Ám egyik sem bizonyult kielégítő magyarázatnak, mivel a hangok igen gyakran messze a tengertől, a szárazföld belsejében, illetve a viharzónáktól távol keletkeztek, nyugodt időjárási körülmények között. Az is felvetődött, hogy esetleg a hideg levegő váltja ki ezt a hanghatást, de ezt sem sikerült bizonyítani. Így a tudomány számára egyelőre még megoldatlan az égi hangok rejtélye.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Szégyen, ahogy kinéz Berki Krisztián sírja: megszólalt az édesanyja

Közel tizenegy hónapja, hogy Berki Krisztián tragikus hirtelenséggel elhunyt ferencvárosi otthonában, ám végső nyughelyére még mindig nem került...

EU: „2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak kell lennie”..

Az Európai Unió egy új törvény betartatására készül, amely előírja, hogy 2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak...

Háború a budapesti társasházban: „Ezek szárnyas patkányok”

Valóságos harci állapot van abban a XXII. kerületi társasházban, ahol egy bácsi mindennap eteti ablakából a galambokat, ezzel...

„EZ MAGA A POKOL! egy perc alatt tűnt el!” – Százak keresik a viharban eltűnt 6 éves Gergőt!

Százak keresik már közel egy napja azt a 6 éves autista kisfiút, aki otthonról tűnt el a szélviharban....