1 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Paracelsus: A betegségek 5 FŐ oka és az üzenetek, amelyeket semmiképp nem szabad figyelmen kívül hagyni!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A modern orvoslás vívmányait, gyógyászati eszközeit, lehetőségeit nem vonhatjuk kétségbe.

Paracelsus: A betegséges 5 FŐ oka és az üzenetek, amelyeket semmiképp nem szabad figyelmen kívül hagyni!

Hiszen a védőoltások sok betegséggel szemben védelmet nyújtanak, életet menthetnek, de azért ha egy kicsit nyitott szemmel járunk, láthatjuk, hogy nemcsak egy-két beteg lézeng a kórházak folyosóin, hanem napjainkban sok a gyógyítandó ember, akik ugyan nem halnak meg egyik napról a másikra, a kezeléseknek köszönhetően, de ennek az az ára, hogy életük végéig gyógyszereket kell szedniük.

Bizonyos esetekben szükség van orvosi, gyógyszeres beavatkozásra, de ha jobban odafigyelnénk magunkra, és az öngyógyító képességeinkre, a gyógynövényeink erejére, könnyebben meg tudnánk előzni a betegségeket.

A természetgyógyászok legnagyobb feladata, hogy rávezessék, újra megtanítsák az embereknek az öngyógyító képességeiket, hiszen minden egyes rosszullét, kellemetlen tünet, betegség, egy kódolt üzenet a lelkünktől, hogy valami nincs rendben odabent velünk.

Az 1400-as évek végén, Svájcban született Paracelsus orvos, csillagász, természettudós, vezető okkultista, aki alkimista is volt, tudta, hogy miként kell mély kapcsolatot kialakítani a belső Énnel, mikor egy betegség okát szeretnénk kideríteni.

Paracelsus úgy gondolta, hogy a betegségek többségének hátterében az áll, hogy az emberek idővel eltávolodnak Istentől, vagyis a lelkük hitétől, ami ha kellőképpen erős, akkor a test nem betegszik meg egykönnyen. Ezen kívül Paracelsus még hátra hagyott 4 okot, ami megbetegíthet bennünket, így érdemes ezekre odafigyelni. Íme, a lista.

1. Mérgek

Azok a mérgek, toxikus anyagok, amelyeket nem lehet eltávolítani a fizika és kémia törvényei szerint, képesek betegségeket előidézni, Ehhez az kell, hogy a páciens emésztésserkentő lépéseket tegyen, és ezzel párhuzamosan, pedig a lelki megtisztulást is el kell kezdje.

2. Lelki “összetevők”

Mindenkinek vannak erősségei, gyengeségei, ami pontosan a lelki összetevők miatt alakul ki. Ahhoz, hogy azonosítsuk ezeket a hiányosságokat, a lelkünk mélyéről kell a felszínre hozni a félelmeinket, hogy szembe nézhessünk velük, és le tudjuk győzni őket, így a betegségek kialakulásának esélye is csökkenthető.

3. Természet

Itt az emberi természetről van szó. Ki, ahogy felfogja, értelmezi, megéli a világ dolgait, ahogyan viselkedik, az egészsége is ezeken a megnyilvánulásokon fog alapulni. A legjobb az, ha kiiktatjuk életünkből a negatívumokat.

4. Spiritualitás

Ha a belső Énünk nincs összhangban a lelkünkkel, akkor ezen egyensúlyhiány miatt fizikai betegségek üthetik fel a fejüket. Az életünk során szerzett tapasztalatok a lelkünkben élnek, maradnak meg. És ha a rossz, negatív tapasztalatoktól nem tudunk megszabadulni, nem tudjuk ezektől a lelkünket “kitakarítani”, így szenvedni fogunk. Bocsássunk meg önmagunknak, forduljunk a szeretet fele, amely felszabadít a nyomasztó emlékektől, tapasztalatoktól.

Ezt az utat kövessük:

Ölelés: Ha megbetegszünk, öleljük át gondolatban a megfáradt, legyengült lelkünket, anélkül, hogy itélkeznénk, haragudnánk rá.

Gondoskodás: Éljük úgy meg a nehéz napokat, a szenvedéseinket, mintha lehetőséget kapnánk arra, hogy vigyázzunk magunkra, és kapcsolatba kerüljünk a lelkünk igazi Énjével, mélységével.

Odafigyelés: Ha csendben, nyugodt körülmények közepette odafigyelünk a lelkünkre, akkor megérthetjük, hogy mi okozta a betegséget. Figyeljünk a színekre, érzésekre, hangokra.

Kérdezés: Ha betegek vagyunk, rosszul érezzük magunkat, tegyük fel a következő kérdést: Mit akar a testem tőlem, mit szeretne megkapni? Hallgassuk meg a választ, anélkül, hogy ítélkeznénk. Leggyakrabban a testünk azt feleli: alvás, pihenés, nyugalom. Teljesítsük, amit kér.

Rávilágítás: Kérdezzük meg a lelkünktől, hogy teljesítettük-e a kívánságait, mindent megtettünk-e, amit kért tőlünk. A test olyan, akár egy templom: ha imádkozunk benne, a kéréseink meghallgatásra találnak.

Forrás: Arany gondolatok

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...