14.3 C
Budapest
2022. május. 23. hétfő

Panorámaadót vetnek ki Siófokon a vízparti sávban található ingatlanokra – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Extra adót fizettetne Siófok ellenzéki polgármestere azokkal, akiknek a Balaton-part közelében van háza vagy telke.

A panoráma-adóból – az eddigi hírek szerint – több tízmillió forintos bevételre számít a város. Lengyel Róbert polgármester már egy éve is próbálkozott hasonlóval, de akkor még Fideszes többség volt a képviselő-testületben. Októberben ez megváltozott, így ilyen fajta akadálya már nem lehet az adóemelésnek – derül ki az M1 híradójából.

Pazar a kilátás ezekből a siófoki apartmanokból. Közvetlenül a Balaton partján vannak. Ezért az élményért azonban lehet, hogy hamarosan plusz pénzt kell fizetniük a tulajdonosoknak.

Értesüléseink szerint a településen már bizottsági szinten tárgyaltak az adóemelésről, amelyet csak panoráma adóként emlegetnek. A következő testületi ülésen pedig dönthetnek is róla.

Eszerint 1300 helyett 1800 forint építményadót kellene fizetni a vízparti ingatlanok után négyzetméterenként. Van olyan érintett, aki szerint elhamarkodott lenne az emelés.

A Fidesz önkormányzati képviselője szerint sem indokolt az adóemelés. Gencsi Attila úgy véli: ez nem orvosolja azt a problémát, hogy a városnak 650 millió forintos adóval tartoznak, és a fejlesztésekhez sem ilyen módon kellene pénzt szereznie Siófoknak.

Ugyan csepp a tengerben a nyolcvan millió forint és hogyha be is folyik a város kasszájába, vélhetően be fog folyni a város kasszájába akkor is ezt valamiféleképpen másképp kellene megszerezni, hozzájutni és nem ilyen megkülönböztetett módon, hogy azok fizessenek pluszba nyolcvan millió forintot, akik egyébiránt akár becsülettel be is fizetik az idegenforgalmi adót“– mondta Gencsi Attila Siófok önkormányzati képviselője.

Kérdéseinkkel megkerestük Lengyel Róbertet, Siófok polgármesterét. Szerettük volna megtudni, hogy mi indokolja a tervezett adóemelést, de adásunkig nem kaptunk választ.

A címlapfotó illusztráció. 

M1, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Horvátországban a rendőrök simán lelőttek két szurkolót..

A Hajduk Split labdarúgócsapatának több száz szurkolója került összetűzésbe a rendőrséggel szombaton Zágráb közelében. A bajnokság utolsó fordulójában a...

Ez nagyon csúnya dolog volt: Joe Biden megint összevissza beszélt, az orosz vezetők kinevették, nem hogy orvost küldtek volna hozzá! Szégyelljék el magukat!..- Szólj...

Joe Biden amerikai elnök nehezen tudja ellátni feladatait. Ezt május 22-én, vasárnap jelentette be Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció...

Oroszlánnal játszott az elmebeteg látogató, leharapta az újját – videón a szőrnyű tragédia (18+)

Vérfagyasztó pillanatoknak lehettek szemtanúi az állatkert látogatói Horrorfilmbe illő jelenet játszódott le a Jamaicán található állatkertben. Az egyik látogató túl...

Hála Istennek, Gyuri bácsi és Klárika jól vannak, hamarosan indul a nyári turnéjuk..

Gyuri bácsi és Balázs Klári napokon belül útra kel, hiszen kezdetét veszi a 2022-es nyári turnéjuk. A sztárpár mindkét...