10.6 C
Budapest
2023. március. 22. szerda

Palkovics Karácsonyék döntéséről: A cirkusz folytatódik, “a főpolgármester úr kapálózik”

Dátum:

Megosztás:

Nem tudjuk, mi történik, nem tudjuk, Karácsony Gergely miért nem szavaztatta meg a Fővárosi Közgyűlést végül a vétóról, “de ez komolytalan”.

„Rossz érzésem van, amikor a főpolgármester úr az ország legfejleszthetőbb területéről beszél, talán már nem is Diákvárost, “hanem luxus jacht-kikötőket, luxus apartmanokat lát”

‒ így kommentálta az atv.hu-nak Palkovics László a főváros döntését az atlétikai vb-ről.

Palkovics Karácsonyék döntéséről: A cirkusz folytatódik, “a főpolgármester úr kapálózik”

Forrás: MTI

A cirkusz folytatódik ‒ így értékeli Palkovics László a Fővárosi Közgyűlés mai határozatát az atlétikai vb-ről. Az innovációs miniszter, aki a Diákváros és a Fudan Hungary Egyetem megvalósításáért is felelős kormánybiztos munkatársunk kérdésére úgy fogalmazott: „Már nem tudjuk, mit mond Karácsony főpolgármester úr, nem tudjuk értelmezni. Nem értjük, hogyha előző nap még vétóról beszél, miért nem szavaztatta meg a közgyűlést az atlétikai világbajnokság vétójáról”. Ez így komolytalan, értelmezhetetlen amit a főpolgármester feltételül szab, hiszen például nem a kormány fogadta el a Fudanról Hungary Egyetemért Alapítványról szóló törvényt, hanem a parlament – tette hozzá a miniszter.

Mindenki ezt olvassa most!

De Palkovics László emlékeztetett Karácsony Gergely egyik legutóbbi nyilatkozatára is, e szerint az a terület, ahol a Diákváros (illetve a Fudan budapesti kampusza) épülne, az ország legfejleszthetőbb területe. „Rossz érzésem kezd lenni, az ember, a főpolgármester úr nyilatkozata után hajlamos arra gondolni, hogy főpolgármester úrnak már nem is a Diákváros a fontos talán, hanem a telek. És luxus jachkikötőket és luxusapartmanokat vízionál.” Közbevetésünkre, hogy Karácsony Gergely éppen a Diákváros megvalósítását szabta feltételül a kormánynak a teljes területen, a miniszter megismételte, hogy a főpolgármester talán már nem is a kollégiumi szobákról gondolkodik, “hanem penthouse-okról”.

Palkovics László szavaiból kiderült, a főpolgármester “következetlenségét”, nyilatkozatainak a komolytalanságát az ellenzéki miniszterelnök-jelölti kampányának tudják be, a versenynek. Ezért “kapálózik” főpolgármester úr – vélekedett a miniszter.

A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, hogy Budapest nem kíván a 2023. évi atlétikai világbajnokság házigazdája lenni az eredetileg a Diákvárosnak szánt területnek a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére, a kínai elitegyetem campusa fejlesztéséhez való átadása esetén – Karácsony Gergely előterjesztésére ezt a határozatot fogadta el a Fővárosi Közgyűlés a mai rendkívüli ülésén, 18-13 arányban. A határozatban felkérik a főpolgármestert, hogy „haladéktalanul tájékoztassa a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget Budapest ezen döntéséről”.

A Miniszterelnökségi Sajtóiroda a mai közgyűlési határozat után a kérdésünkre ismét komolytalannak, és figyelemelterelésnek minősítette “Karácsony Gergely politikai akcióját”, amivel a budapesti közlekedési káoszról akarja elterelni a figyelmet.

Mindenki ezt olvassa most!

Arról, hogy a kormány nem vonja vissza a Fudan törvényt – Novák Katalin nyilatkozott tegnap az ATV kérdésére – itt írtunk részletesen. A Palkovics László vezette ITM pedig múlt pénteken tudatta, hogy már a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány bejegyzési kérelmét is benyújtották.

Múlt csütörtökön kormányzati források véleményét kértük Karácsony Gergely “vétós” nyilatkozatáról, már akkor sem tudták értelmezni a szlogenjét, hogy ha nincs Diákváros, akkor atlétikai vb se legyen.

Schanda Tamás, az ITM miniszter-helyettese tegnap munkatársunk kérdésére megerősítette: legkésőbb 2022 végére készülnek el a tervek, konvenciók a Fudanról, és a kormány tájékoztatja az Országgyűlést. Az emberek véleményére pedig kíváncsi a kormány, ezért lesz Fudan népszavazás. ​

atv.hu

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Mi is az a digitális lábnyom, és mire használjuk, használják?

A digitális lábnyom szűkebb és tágabb értelmezése - a forrása szerint A digitális lábnyom fogalma azokra a jelekre, nyomokra vonatkozik, amelyek...

Költő, programozó, randiguru, szakács és sok minden más, egyben: Vajon letaszíthatja trónjáról a Google-t a ChatGPT, azaz a mesterséges intelligencia?

Ha információra van szükségünk, a Google-t hívjuk segítségül. A ChatGPT azonban válaszokkal szolgál, nem csak adatokkal, mégpedig emberi...

Mesterséges intelligencia, kontra a Google! Ki áll nyerésre?

A Google lemaradni látszik a redmondi vállalat mögött, a mesterséges intelligencia korát a Microsoft nyerheti meg. Húsz év...

Mesterséges intelligencia: Így lesz pénz a ChatGPT-ből, és amit az elterjedéséről tudni érdemes..

A csetrobot működtetése egyáltalán nem olcsó, valamiből fizetni kell a számlákat. Vállalatok számára teszi elérhetővé közkedvelt csetrobotját, a ChatGPT-t...