35.8 C
Budapest
2022. augusztus. 18. csütörtök

Ötven évvel ezelőtt már légzsák volt ebben a Mercedesben

Dátum:

Megosztás:

Biztosan tudtad, hogy a Mercedes tette elsőként elérhetővé a ma ismert légzsákot a nyolcvanas évek elején az S-osztályhoz, de azt talán nem gondoltad volna, hogy már ötven éve is légzsákot szerelt az egyik kísérleti prototípusába.

Manapság az autókban már megszámlálhatatlanul sokféle biztonsági rendszer működik, amelyek feladata, hogy megóvják az utasok épségét baleset esetén, de évtizedekkel ezelőtt még legfeljebb a karosszéria merevségében bízhattak a bent ülők.

A Mercedes már akkor is élen járt a biztonsági utascellával és a töréstesztekkel, és biztosan hallottál már róla, hogy ma ismert formájában a légzsákot is elsőként vezették be sorozatgyártásban.

50 éves Mercedes,légzsák

A biztonsági utascellájával és a töréstesztekkel a Mercedes az élen járt a biztonság terén

Szerencsés tizenhármas

A Mercedesnél nem féltek a 13-as számtól, ötven évvel ezelőtt, 1972. május 31-én ESF 13 néven mutatták be azt a prototípust, amelynek neve az Experimental Safety Vehicle német rövidítése. A hetvenes években a Mercedes átfogó biztonsági programot indított, amelynek keretében több mint harminc hasonló prototípust építettek. Az ESF 13-ban olyan előremutató innovációk kaptak helyet, mint a blokkolásgátló, a halogénfényszóró és a légzsák.

50 éves Mercedes,légzsák

Az ESF 13 formája is újat mutatott a sorozatgyártású Mercedesekhez képest

A premierjét egy washingtoni járműbiztonsági konferencián tartották, az eseményre pedig tizenkét európai, japán és amerikai autógyártó készítette el a saját koncepcióját a jövő biztonságos autójára. A bemutató egymillió látogatót vonzott a világ minden tájáról, akik bepillantást nyertek az autózás jövőjébe, és ha egy az egyben nem is valósultak meg ezek a prototípusok, a megoldásaik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ma biztonságosabb autókban utazhassunk.

Dizájnban is újat mutat

Az ESF 13 tulajdonképpen egy korábbi biztonsági prototípus, az ESF 05 továbbfejlesztése volt, amelyet 1971-ben mutattak be a Mercedesnek is otthont adó Sindelfingenben egy hasonló konferencián. A különös formájának oka, hogy az alapokat az állólámpásként ismert W 114-es széria adta, de a mérnökök az R 107-es sorozatú 350 SL roadster alkatrészeit is felhasználták hozzá, amivel dizájn terén is a Mercedes jövőjét vetítették előre.

50 éves Mercedes,légzsák

Az alapokat a W 114-es, az állólámpás adta, de annál jóval modernebb lett az ESF 13

50 éves Mercedes,légzsák

A hátsó szélvédőre is került ablaktörlő, az ülések mögötti háló a fejtámla szerepét vette volna át
A prototípus műszaki tartalma a biztonsági kutatások terén elért legújabb eredményeket tükrözte. A halogénfényszórókon és a blokkolásgátlón, valamint a hátsó szélvédő párhuzamos ablaktörlőjén kívül is számos érdekes megoldást vonultatott fel az autó. Az utasok és a gyalogosok biztonsága érdekében több alkatrészt is habosított bevonattal láttak el, de
a legérdekesebb alighanem az volt, hogy a vezetőn kívül az utasok is saját légzsákot kaptak, még hátul is.

50 éves Mercedes,légzsák

A biztonsági öv automatikusan bekötődött, a kormánykereket és a műszerfalat puha burkolattal látták el

50 éves Mercedes,légzsák

A V6-os motorral több hely maradt a gyűrődőzónának

Az első üléseken överőhatárolóval ellátott hárompontos biztonsági övek voltak, amelyek az ajtók becsukásakor automatikusan kapcsoltak be, és hátulra is hárompontos öveket szereltek. Érdekes ötlet a hátsó ülések mögé szerelt biztonsági háló, amely a hátsó fejtámla szerepét vette volna át, ez a megoldás végül nem vált valóra. Az ablakemelő karját azonban biztonsági okból is elektromos kapcsolóra cserélték, az üvegek pedig lamináltak voltak.

Jóval hosszabb és nehezebb lett

Az ESF 13 már ránézésre is robusztusabb volt a sorozatgyártású Mercedeseknél, amire magyarázat a megnövelt ütközőzóna. Az orrába extra hosszú hidraulikus ütközésgátlót szereltek, a soros hathengeres helyett pedig V6-os motort kapott az autó, hogy még több hely maradjon a gyűrődőzónának. A tanulmányautó hossza 55 centiméterrel 5,24 méteresre nőtt, és a rengeteg biztonsági felszerelés a tömegét is felhizlalta, 705 kilogrammal 2,1 tonnára, amivel éppen a hetvenes évek egy másik törekvését, az üzemanyag-fogyasztás csökkentését nehezítették meg.

50 éves Mercedes,légzsák

A prototípusban tehát néhány érdekes ötlet mellett számos olyan biztonsági felszerelés is bemutatkozott már ötven évvel ezelőtt, amely csak évekkel később került gyártásba: például a blokkolásgátló 1978-tól volt szériafelszerelés, a vezetőoldali légzsák az övfeszítőkkel pedig 1981-ben jelent meg az az S-osztályban. A hátsó utasok frontlégzsákjára pedig egészen a Mercedes luxuslimuzinjának jelenlegi generációjáig kellett várnunk.

player

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Továbbra sincs béke: a hazatérő Harrynek és Meghannak eszük ágában sincs találkozni Vilmosékkal

Harry és Meghan a jövő hónapban az Egyesült Királyságba látogatnak, de nem találkoznak Vilmossal és Katalinnal. Ahogy arról mldiánk...

Egészség: Ezt muszáj kipróbálnod! Szuper méregtelenítő ital, pár összetevőből, 5 perc alatt

Nagyon jó hatással lesz a szervezetedre. A megfelelő emésztés nagyon fontos egészségünk érdekében, ugyanis kiüríti a toxinokat a szervezetből....

ELTŰNT KINCSES GERGŐ GÁBOR A XVII. KERÜLETBŐL

A 14 éves fiút rendőreink jelenleg is keresik. Aki látta vagy látja, hívja bármelyik rendőri számot! A Budapesti Rendőr-főkapitányság...

Eladta hatalmas villáját a Korda házaspár: „A rezsicsökkentés szigorítása előtt is havi 500 000 forint volt a gázszámlánk”

Már tavaly decemberben napvilágot látott a hír, hogy eladó a Korda házaspár hatalmas villája, Balázs Klári pedig lapunknak...
facebook