28.3 C
Budapest
2023. június. 2. péntek

Ötlettől a megvalósításig, avagy a keresőoptimalizálás stratégiája

Dátum:

Megosztás:

Ötlettől a megvalósításig, avagy a keresőoptimalizálás stratégiája

Ma már szinte minden szegmensben kiélezett piaci versennyel találkozhatunk, ezért aztán nagyon körültekintően kell megfogalmaznunk vállalkozásunk marketinges stratégiáját. Napjainkban gyakorlatilag elengedhetetlen az internetes jelenlét, hiszen a virtuális tér nyújtotta lehetőségek gyakorta túlmutatnak a lokális értékesítés korlátjain. Ugyanakkor az erőteljes konkurencia jelenléte és felhasználói szokások átalakulása miatt egy jó ötlet önmagában nem elégséges. Sokkal többet nyom a latban a megvalósítás, ami nem csupán a weboldalkészítés során kardinális kérdés, de az azt követő keresőoptimalizálás folyamatában is óriási befolyással bír.

Hogyan kerülhetünk a versenytársak elé?

Legyen szó valamilyen szolgáltatás értékesítéséről, vagy épp webáruház üzemeltetéséről, a cél minden esetben ugyanaz. A potenciális érdeklődők elérése és hatékony megszólítása. Erre léteznek hagyományos módszerek, illetve remek eszközt jelenthetnek a különböző hirdetési kampányok is, ám feltétlenül számolni kell azzal, miszerint ezek olyan megoldások, amik csak az aktív időszakban hoznak eredményeket. Ez azonban hosszú távon jelentős kiadásokkal járhat, és a legtöbbször nem vezet a vásárlói réteg tartós növekedéséhez.

Használjuk ki a keresőoptimalizálás adta lehetőségeket

Emiatt aztán a marketingstratégiát úgy érdemes felépíteni, hogy annak vázát egy olyan módszer jelentse, ami passzívan is folyamatos fejlődést generál. Az internetes keresőkből érkező látogatók megszólítása a leghatékonyabb megoldás erre a célra, ám azt feltétlenül szem előtt kell tartanunk, miszerint a SEO egy rendkívül komplex folyamat, aminek során a legapróbb tényezőknek is hatalmas szerepe van. Gyakorta komoly elemzést igényel a költséghatékonyan célozható réspiac felderítése, a megfelelő kulcsszavak felkutatása és azoknak az eszközöknek a megválasztása, amikkel a kívánt siker elérhető.

Bízzuk a feladatot tapasztalt szakértőkre

Arról sem szabad megfeledkeznünk, miszerint a keresőoptimalizálás kapcsán nagyobb távlatokban kell gondolkodnunk. A gyors eredményekkel szemben a tartós növekedést ajánlott előtérbe helyezni, ehhez azonban nagyon jól átgondolt stratégiára van szükség. Ráadásul a folyamatosan változó algoritmusok és a rangsorolást befolyásoló egyéb tényezők ismerete is központi kérdés, hiszen a tartalomgyártás és a struktúra kialakítása is ezek mentén történik. Jól látszik tehát, miszerint a SEO egy kiváló lehetőség vállalkozásunk növekedéséhez, ám a sikerhez elengedhetetlen, hogy a keresőoptimalizálást hozzáértő profikra bízzuk.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis, Nomzamo Mbatha, Dominic Purcell – A bérgyilkos (Assassin) – (Az utolsó filmek egyike) – videó

Amikor forradalmi, kísérleti emberi dróntechnológia az ellenség kezébe kerül, egy elit C.I.A. csoport vezetőjének és csapatának kell szolgálatba...

Ő az! Fotókon az intézetis kisfiúk megrontója! (18+)

Őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint "intézetis" kisfiúkat csalt az otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal...

The Census Bureau has released the most comprehensive statistics to date on same-sex couples living together in the U.S. (18+)

The Census Bureau has released the most comprehensive statistics to date on same-sex couples living together in the...

Figyelmeztetést adott ki a Google: ne kattints rá, ha ezt látod a leveleid között

Egy újfajta nyereményjáték terjed a népszerű levelezőrendszerben. Amelyre ha valaki rákattint, adatai rossz kézbe kerülhetnek. A népszerű böngésző levelezőprogramját,...