17 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Ötletek icipici konyhákhoz

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

picikonyha

Néhány változtatással megnövelheted apró konyhádban a teret anélkül, hogy ki kellene bontani a falat. Nézzük milyen ötletekkel bővül a főzés és étkezés helyszíne,testre és ízlésre szabva.

A kicsi konyha rendszerint csekély méretű garzonlakás tartozéka, számos esetben egyben a nappali része. Ahhoz hogy a térbeliséget megnöveld és egyúttal elérj némi elhatárolást a különböző funkciók között, használj magas asztalt, ami egyben a mindennapok kiemelt szerepű használati tárgya, az étkezések helyszíne, alkalmas az otthoni munkavégzésre. A magassága által térelválasztó szereppel bír, a keskenysége nem nyomja agyon a teret és passzív állapotban, alá tolva a székeket igazán nem foglal el nagy területet a helyiségből.

A garzonlakás egysoros konyhakialakítása esetén mi sem praktikusabb, mint a kihúzható asztallap és ülőke. Nagy vendégségre közel sem alkalmas, friss reggelikhez és gyors vacsorákhoz azonban megfelelő.

picikonyha2

Az apró területet és felületet úgy kialakítani, hogy praktikussága mellett ízléses is legyen, nem könnyű. Kezdjük azzal, hogy a valóban használt tárgyakat, konyhai és tálaló eszközöket tartsuk szem előtt a szekrény berendezése és a polckialakítás során, használjunk minden alkalmas falatnyi részt a tárolásra, vonjuk be a passzív falfelületeket ám végig ügyelve arra, hogy a látvány ne legyen zsúfolt. Jól jön, mert szellőssé teszi a teret a lebegőpolcos megoldás. Alkalmazzunk fényes felületeket, kihasználva azok térnövelő képességét, helyezzünk tükröt a legsötétebb sarokba.

A bútorok esetén érdemes odafigyelni az alakíthatóságra, igénybevételre történő gyors reagálásra. Használhatunk falra erősített, lehajtható asztalt. A tárolás egy része megvalósítható kerékkel ellátott zsúrkocsival, amit előkaphatunk, amikor azokra a tárgyakra, eszközökre van szükségünk, amelyeket rejt, teteje pedig lehetőség az előkészítéshez, tálaláshoz. Amennyiben elfér egy asztal a picinyke konyhában, legyen ő a mindenes, betöltheti a pult funkciót, a konyhai munkálatok részére nyújt kellő méretű felületet.

picikonyha3

Forrás: marmalade; Képek: marmalade;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...

71 évesen fürdőruhában pózol Cicciolina – Fotó

Staller Ilona előszeretettel oszt meg pikáns fotókat közösségi oldalán. Nem csoda, hiszen Cicciolina a hetvenen túl is bombasztikus...