23.3 C
Budapest
2022. július. 5. kedd

Ötéves kisfiút lőttek le nővérei szeme láttára Amerikában

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hatalmas felháborodást okozott az Egyesült Államokban egy egy héttel ezelőtti gyermekgyilkosság.

Egy férfi – nem tudni, miért – agyonlőtte a szomszédjában lakó, ötéves kisfiút.

Az amerikai konzervatívok szerint azonban a baloldali média nem számolt be arról, hogy az elkövető afroamerikai volt, az áldozat pedig fehér. Többen emlékeztettek rá, hogy néhány hónapja éppen azután indultak rasszizmus elleni tüntetések, hogy rendőri intézkedés közben meghalt egy bűncselekménnyel vádolt férfi. Akkor viszont ugyanezek a médiumok kiemelték, hogy az áldozat fekete volt

– hangzott el az M1 Híradójában.

Darius Sessoms (Fotó: Wilson Police Department)

Az amerikai Darius Sessomsról alig egy hete észak-karolinában kegyetlenül megölt egy ötéves kisfiút. A nyomozás szerint semmilyen indítéka nem volt. A szomszédban lakó Cannon Hinnant az utcán biciklizett hét- és nyolcéves nővéreivel, amikor a férfi fegyvert fogott rá és minden ok nélkül lelőtte. A kisfiút egy közeli kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

A sokkoló eset az Egyesült Államokban óriási indulatokat váltott ki, és a fősodratú médiában is számos riport készült az eseményekről. Csakhogy az ügy részletei nem mindenhol derültek ki maradéktalanul.

A mainstream média figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy az ötéves kisfiút egy afroamerikai ölte meg,

méghozzá azért, hogy az egész országot sokkoló esetet az emberek még véletlenül se kapcsolják össze, a George Floyd meggyilkolása óta megállíthatatlanul dübörgő faji narratívával – ezt írta a gyilkosságról szóló beszámolókról az egyik jobboldali oknyomozó portál, amelyik egy hosszú listát is közöl azokról a hírportálokról, ahol hallgattak az elkövető kilétéről.

Ebben egyebek mellett szerepel a CNN is. Bár a csatorna riportjában megmutatják az elkövető arcképét, a narrátor csak szomszéd férfiként emlegeti a bűnözőt. A tudósítás ráadásul azzal a felvetéssel zárul, hogy vajon, a gyilkosnak van-e védőügyvédje.

Az egyik nagy, magát függetlennek hirdető észak-karolinai napilap internetes oldalán sem lehetett megtalálni a kisfiú haláláról szóló hírt. A leghíresebb amerikai újság, a balliberális New York Times pedig azt emeli ki, hogy

a család beszámolója szerint mindegy, hogy fehér vagy színesbőrű követte-e el a bűncselekményt.

Ugyanezt a mondatot szemlézte a legnagyobb példányszámú napilap, a Washington Post is.

Közben az Egyesült Államokban hónapok óta tartanak a zavargások a május végén rendőri túlkapás miatt elhunyt, büntetett előéletű Geoge Floyd halála miatt. A megmozdulásokat eredetileg a Black Lives Matter vagyis a Fekete Életek Számítanak nevű csoport szervezte.

Bár a demonstrálók kezdetben azt hirdették, hogy a rendőri erőszak, és a faji megkülönböztetés ellen állnak ki, az akciók hamar átcsaptak vandalizmusba. Elsőként a rendőrök kerültek célkeresztbe, akikkel szemben nem egyszer példátlan erőszakkal léptek fel a tüntetők. Később a gyarmatosításra hivatkozva történelmi személyiségek szobrait és keresztény szimbólumokat romboltak le.

Az internetet egy horrorba illő jelenetet ábrázoló fénykép is bejárta,

amin egy radikális baloldali Black Lives Matter aktivista George Floyd halálának körülményeire utalva egy síró fehér, kétéves kisgyermek nyakán térdel.

Nem akarok egy olyan univerzumban élni, ahol egy bedrogozott, 46 éves bűnöző halála nagyobb figyelmet érdemel, mint valaki, aki fegyvert tart egy ötéves fejéhez, és meghúzza a ravaszt – Cannon Hinnant meggyilkolásáról közben ilyen és ehhez hasonló kommentek érkeztek a Twitteren, arra utalva, hogy George Floyd halála után globális tüntetéshullám indult, miközben a kisfiú megölésének még az Egyesült Államokban is jóval kisebb hírértéke volt.

Az interneten Igazságot Cannonnak címmel adománygyűjtés is indult. A kisfiú fotója futótűzként járta be a közösségi oldalakat, ami mellé azt írták,

ne hagyjuk, hogy a média elhallgassa, mi történt Cannonal.

Egy ötévest hideg vérrel öltek meg, de az amerikai vezető hírportálok falaznak, mert a bűncselekmény nem illeszkedik az általuk hangoztatott faji narratívába.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint az amerikai média fősodra azzal utasítja el a konzervatív vádakat, hogy a kisfiú gyilkosát röviddel az eset után már le is tartóztatták, az ügy ezért nem igényelt további kommentárt.

A Twitteren ugyanakkor sokan felhívják a balliberális médiumok figyelmét,

a George Floyd nyakán térdepelő rendőrt is azonnal letartóztatták, a tüntetők mégis, még hónapokkal az eset után is a rendőri túlkapásra hivatkozva rombolnak az utcákon.

M1, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Lajcsi állítja: tízmillióval rövidítette meg MC Hawer – A „Mikor a vodka a fejembe száll” című dal miatt áll a bál

Ki ne ismerné a kétezres évek egyik legnagyobb slágerét, a Mikor a vodka a fejembe száll című nótát......

Hamarosan otthon hagyhatod a forgalmit és a jogosítványodat

A rendőr most még mérlegelhet ha otthon hagyod a menetokmányaidat és ha a bírság mellett dönt, öttől ötvenezer...

Egy 92 éves férfit kidobnak a bankból, de egy rendőr kézen fogva kíséri vissza – videó

Amikor egy idősebb férfit elutasítottak a bankban, feldúlt volt, és nem tudta, hogy mitévő legyen. Nem sokkal később...

Elhunyt Járosi Tamás, a Malackrumpli tulajdonosa.. 47 éves volt.. Isten nyugosztalja!

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Balaton Gasztroforradalmára, Jánosi Tamás.. A Malackrumpli Bisztró 2013 nyarán nyitott meg a Biobalaton termelői piac...
facebook