13.6 C
Budapest
2022. szeptember. 26. hétfő

Öt tipp a mágnesek otthoni használatára

Dátum:

Megosztás:

Mágnesekre minden háztartásban szükség van, hiszen jó szolgálatot tesznek a mindennapok során.

Az alábbiakban mutatunk öt tippet arra vonatkozóan, hogy mire lehet otthoni körülmények között használni a mágneseket.

 

A műhelyben és a konyhában is hasznosak a mágnesek

i1ldhlxxvwve60t

 

A barkácsolás kedvelői a mágnesek segítségével egyszerűen rendet tudnak tenni a műhelyeikben. Például a mágnesek segítségével összegyűjthetőek a mindenfelé heverő szögek és csavarok. Továbbá a kisebb szerszámok tárolásában is fontos szerepet kapnak a mágnesek, hiszen azok falra rögzített változataira bátran felhelyezhetőek a fémeszközök. Erre a célra már mágneses szerszámtartók is beszerezhetőek. Érdemes kipróbálni ezeket a lehetőségeket a műhelyekben. A második tipp a kertekre vonatkozik, ugyanis a mágnesek itt is a segítségünkre lehetnek. Amellett, hogy segítenek a kerti eszközök tárolásában, a segítségükkel a kerti tavak is tisztán tarthatóak, hiszen az erősebb mágnesekkel a vízbe esett fémtárgyak, például a lapátok, az ásók és a gereblyék is egyszerűen kiemelhetőek. Nincs ennél egyszerűbb módja a vízbe esett fémtárgyak kiemelésének. Ez lényegében a mágnes horgászat otthoni alkalmazása. Egyébként ezt a tevékenységet folyóknál végzik, és sok esetben kincseket emelnek ki a vízből. Nem véletlen, hogy ez a hobbi napról napra egyre népszerűbb hazánkban is.

6ghbz9j0kxcbxlh

 

Érdemes a konyhaszekrény felső részének aljára helyezni néhány mágnest

A mágnes otthoni használatára vonatkozó harmadik tippünk a konyhai felhasználásra vonatkozik. Érdemes például a konyhaszekrényfelső részének aljára helyezni néhány mágnest, amelyekre egyszerűen felhelyezhetőek a befőttesüvegek. Továbbá a falra helyezett mágnesek segítségével egyszerűen tárolhatóak a kisebb fémeszközök, például a kések. Erre a célra már mágneses késtartók is beszerezhetőek. Természetesen a hűtőszekrények esetében is hasznosak a mágnesek, hiszen ezek segítségével rögzíthetőek fotók, üzenetek és listák a felületre. A negyedik tippünk a mágnesek szobákban való felhasználására vonatkozik. A szobákban is hasznosak a mágnesek, hiszen az igazán erős változatokkal a különböző fémtárgyak, például a csillárok is felfüggeszthetőek. Ráadásul segítségükkel az ajtók becsukódása is komfortosabbá tehető, amelyhez az egyik mágnest az ajtókerethez, a másikat pedig az ajtóra kell ragasztani. Az ötödik tippünk a mágneses segédeszközök használatára vonatkozik. Ezen eszközök esetében többnyire úgy gondoljuk, hogy nincs szükségünk rájuk, de mindig eljön az a helyzet, amikor mégis jó lenne, ha a rendelkezésünkre állnának. Ilyen eszköz például a mágneses seprű, amelynek segítségével a szögek, a drótok és minden fémdarab egyszerűen összegyűjthető. Ez az eszköz még a padlók repedéseiből is egyszerűen magához vonzza a fémtárgyakat. A választás során érdemes a neodímium mágneseket előnyben részesíteni, hiszen ezek a legerősebb mágnesek a földön. A hagyományos változatokhoz képest tízszer erősebbek. Továbbá az évek múlásával sem veszítenek az erejükből, esztétikusak, illetve ellenállnak a külső mágneses mezők okozta demagnetizálásnak.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Megtartotta körzetét a baloldal Újpesten

Győzött az ellenzék a IV. kerületben. Egy baloldali körzetet hozott a vasárnap tartott időközin az ellenzék, Maholányi Zsolt, a DK, az...

X-Faktor 2022: tényleg valóságshow lett a tehetségkutató műsorokból?

2004. január 10-én a Megasztár első élőben közvetített döntője új fejezetet nyitott a hazai kereskedelmi tévézés történetében. A műsor hat...

Hiába ment Gyurcsány Miskolcra kampányolni, a Fidesz jelöltje nyert

Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje közösségi oldalán köszönte meg a választók bizalmát. Barta Gábor nyerte Miskolc 3. számú egyéni választókerületében...