5.4 C
Budapest
2022. november. 27. vasárnap

Osztrák belügyminiszter: Ausztria nem zárkózik be

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: MTI

Igaza van a német kancellárnak abban, hogy nincs értelme kerítést húzni a nemzetállamok köré, Ausztriának nem is a bezárkózás a célja a szlovén határon tervezett “technikai zárral”, hanem a belépés rendezett, ellenőrzött mederbe terelése és a közbiztonság erősítése – mondta az osztrák belügyminiszter egy szerdai interjúban, amely a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lap online kiadásában jelent meg.

 Osztrák belügyminiszter

Johanna Mikl-Leitner elmondta, hogy az osztrák kormány szerdai ülésén hozott döntés értelmében egy szakértői csoport megvizsgálja a technikai lehetőségeket. Ez a munka nagyjából tíz napig tart. A tervezéshez már hozzákezdtek. Az elképzelés szerint a határátkelők két oldalán néhány kilométer hosszan telepítenek műszaki zárat, amely “természetesen” kerítésből, de nem csak abból áll majd.

Az átkelőknél “masszív és stabil” szerkezeteket telepítenek, amelyek “tartósan csatornázni tudják a menekültek rohamát”. Erre azért van szükség, mert gyakran előfordul tülekedés a tömegben, amelyben asszonyok és gyerekek is vannak – mondta az osztrák belügyminiszter.

A tervekről tájékoztatták a szlovén rendőrséget, az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker irodáját és Dimitrisz Avramopuloszt, a bizottság migrációs ügyekért felelős tagját.

A technikai zárnak “nincs alternatívája”, hiszen rendezett mederbe kell terelni a folyamtatot, amikor egyszerre 10-12 ezer ember akar átkelni a határon, és erről nem lehet máshogy gondoskodni – mondta Johanna Mikl-Leitner. Hozzátette, hogy a megoldás a menekültek biztonságát is szolgálja.

A konzervatív ÖVP politikusa hangsúlyozta, hogy a menekültválságot csak uniós szinten lehet hatékonyan kezelni. A szlovéniai, ausztriai és a németországi helyzet is azt “bizonyítja, hogy a lehető leggyorsabban fel kell építeni az Európa-erődöt”.
Az uniós külső határ “korlátozó jellegű ellenőrzésére” van szükség, “különben nem leszünk úrrá a helyzeten” – mondta az osztrák belügyminiszter.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Árpa Attila: „Feléltem a tartalékaimat, olyan nőt keresek, aki eltart…”

Árpa Attila nem kertelt A Nagy Ő-ben: a sármos színész kerek perec kimondta, hogy már felélte a megtakarításai...

Megérkezett a legmeghatóbb karácsonyi reklám: sírni fogsz – videó

Minden évre jut legalább egy emlékezetes reklám. A norvég posta karácsonyi reklámja már tavaly is megragadta az emberek figyelmét, amikor az...

Elhunyt a Flashdance dalszerzője, mindössze 63 éves volt

63 éves korában meghalt Irene Cara, a Flashdance című film Oscar-díjas énekes-dalszerzője - számolt be róla a BBC...

Karácsonykor hiánycikk lehet a kacsa és a liba a hazai boltokban

Madárinfluenza, elszálló költségek, energiaválság, bizonytalanság - ezekkel a problémákkal kell szembenézniük a termelőknek a baromfiágazatban. Rendkívül nehéz helyzetben vannak...