34.4 C
Budapest
2022. július. 1. péntek

Ostrom alatt Röszke: így szabadult el a pokol a magyar határnál – videó és galéria

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Öt évvel ezelőtt több száz migráns csapott össze a rendőrökkel a a röszkei határátkelőnél. Az a nap megváltoztatta Magyarország és Európa életét és a közbeszédet, évekre. Erre a napra emlékezünk mai összeállításunkban.

Döbbenetes jelenetek játszódtak le 2015. szeptember 16-án a röszkei határátkelőnél, ahol több ezer migráns torlódott fel a szerb oldalon. Magyarországon egy nappal korábban hirdették ki a bevándorlás okozta válsághelyzetet, Európában pedig javában dúlt a vita a menekültekről. Délben a migránsok ultimátumot adtak a rendőröknek, hogy vagy átengedik őket, vagy betörik a kaput. Háromkor a rendőrsorfallal szemben álló pár száz fős tömeg köveket kezdett dobálni, és ledöntötték a határt lezáró kaput.

Az órákon át tartó összecsapásokat kiváltó jelenetet rögzítette a Blikk munkatársa, a felvétel pár nap alatt a legnézettebb videónkká vált, és szinte a világ összes nagy hírcsatornája átvette:

Az összetűzés hírére még többen rohantak a határ felé, akiket a szerb rendőrök nem tartóztattak fel, és fél hat körül az ezerfősre duzzadt tömeg betört a magyar területre. A zavargásokban háromszáz migráns és húsz rendőr sérült meg, közülük ketten súlyosan. Fotók az összecsapásról:

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu
Fotó: Fuszek Gábor

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Dráma a Keletinél: a forró vonatkocsiban ragadtak az utasok, az ablakokat kellett kitörniúk, hogy menekülni tudjanak.. – A MÁV “széttette” a kezét.., aztán mégis...

A meghibásodás a klímát is tönkretette, ezért hamar borzalmas hőség lett a kocsiban. Csütörtökön a Keleti pályaudvaron műszaki hibát...

Tragédia: Megtalálták a Visegrádnál a Dunába veszett lány holttestét

A Duna budapesti szakaszán találták meg a Visegrádnál eltűnt kislány holttestét. Kajakozók bejelentése alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányág Dunai Vízirendészeti...

Kizuhant egy fesztiválozó az óriáskerékből a Balaton Soundon

Súlyos sérüléseket szenvedett egy feszitválozó a Balaton Soundon, miután kizuhant az óriáskerékből. A hírt a sérült bulizó egyik barátjától...

Rossz hír a Balatonra készülőknek: “elesett” az M7-es

A nagy forgalom mellett egy hármas baleset is lassítja a közlekedést az M7-es autópályán a fővárosból a Balaton...
facebook