16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeFőhírekBűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfóÖsszeomlott a gyászoló özvegy: A barlang mellett gyermekével a hátára kötve várja...

Összeomlott a gyászoló özvegy: A barlang mellett gyermekével a hátára kötve várja férje holttestét..

El sem mozdul Jósvafő közeléből a Kossuth-barlangban elhunyt búvár özvegye, Katalin.

A szakemberek a napokban meghozzák a végleges döntést, hogy felhozzák-e a föld alól az annak idején a Hableány hajó mentésének aktív résztvevőjét.

Mindenképpen fel szeretnék hozni a Kossuth-barlangban vasárnap eltűnt búvár, Mede Márton holttestét a bajtársai, de a gondos tervezést igénylő feladat elvégzése előtt alaposan elemezni kell lehetőségeket és a kockázatokat. A hivatásos tűzoltóbúvár a szabadidejében barlangi kutatóként is tevékenykedett, illetve egy ilyen merülés során egy beomlás miatt a mélyben rekedt. A kollégái sokáig reménykedtek benne, hogy egy légrésben sikerült meghúznia magát, de végül holtan találták meg a víz alatt kedd éjszaka.

Végig reménykedtek, most érthetően összetörtek – mondta a Borsnak egy neve elhallgatását kérő barlangász, aki hozzátette: a gyermeknek nincs váltóruhája, ezért a közösség arra kéri a jó szándékúakat, hogy aki tud, vigyen nekik. Az asszony ugyanis mindenképpen a helyszínen szeretné megvárni, hogy felhozzák a férje holttestét.

Mede Márton egyike volt a legtapasztaltabb búvároknak

Tegnapi lapzártánkig még nem született meg a végleges döntést, hogy egyáltalán megteszik-e, mindenesetre kijelenthető, hogy ez a fő szándékuk.

Mérlegelni kell, hogy egyáltalán milyen technikai eszközöket lehetséges levinni a résben, melyben Marcit megtalálták.

– magyarázta a szakértő.

Mede Mártont a teljes magyar búvártársadalom gyászolja. A 2019. május 29-én bekövetkezett budapesti hajókatasztrófa után részt vett a Hableány mentésében is. Információink szerint maga is több holttestet hozott fel a folyómederben heverő roncsból, ami a különösen veszélyes feladatok közé tartozik.

Tettével a dél-koreai búvárok tiszteletét is kivívta a magyar hős.

Nyitókép: Márton a hableány mentése közben. Hirmagazin.eu
(Kép: borsonline)

borsonline

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem