11.2 C
Budapest
2024. február. 28. szerda

Összehangolt fellépés a kiberbűnözés ellen

Dátum:

Megosztás:

Ötven ország és több mint 150 technológiai vállalat tett ígéretet hétfőn arra, hogy többet tesznek az internetes bűnözés leküzdéséért, beleértve a választásokba való beavatkozás és a gyűlöletbeszéd elleni fellépést.

Az Egyesült Államok, Oroszország és Kína azonban nincs a kezdeményezésben részt vevő országok között.

A világ 50 országának kormánya és több mint 150 technológiai cég vállalása értelmében a jövőben együttműködnek az olyan rosszindulatú tevékenységek ellen, mint például az online cenzúra vagy az üzletititok-lopás. E kezdeményezést a “Párizsi felhívás a kibertér bizalmáért és biztonságáért” című dokumentum szentesíti.

A felhívást az Európai Unió országai, Japán és Kanada is támogatja, továbbá olyan technológiai óriásvállalatok is, mint a Facebook, a Google és a Microsoft.

Emmanuel Macron francia elnök szorgalmazta a kezdeményezést, amelyet egy nappal az után mutattak be, hogy a világ vezetői összegyűltek Párizsban az első világháború lezárásának századik évfordulójára rendezett megemlékezésen.

A francia elnök a párizsi székelyű UNESCO – az ENSZ nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezete – által rendezett Internetirányítási Fórumon is felszólalt az internet jobb szabályozását sürgetve. Macron azt is elmondta, hogy a Facebook elfogadta, hogy beenged egy francia tisztviselőkből álló csoportot, akik megfigyelhetik, hogyan történik a gyűlöletbeszéd monitorozása és eltávolítása a közösségi oldalról.

A francia elnök szerint a jövő év elején megvalósuló lépés célja, hogy precíz és konkrét közös javaslatot lehessen kidolgozni a gyűlöletbeszéd és a sértő tartalmak elleni küzdelemhez.

Egy másik, új technológiákkal foglalkozó párizsi csúcstalálkozón Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau azt hangsúlyozta: „fontos az embereket arról biztosítani, hogy az innováció és a technológia révén a világ részének érezhetik magukat, amelyet építünk, és a munkahelyeknek, amelyeket létrehozunk”.

Forrás: MTI

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este Sandra Bullock egyik utolsó filmjét vetítjük, a 2021-ben bemutatott megható drámát – Megbocsáthatatlan – videó

Teljes film magyarul: Megbocsáthatatlan Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of charge! Thank you for...

Messi hatalmas botrányt okozott azzal, hogy nem lépett pályára sérülten – videó

Ez a legjobban a kínai focirajongóknak fájt! Videó Hirmagazin.eu

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztert megoperálták, az operáció sikerült – videó

A rehabilitáció időszakában a parlamentben és a kormányüléseken Panyi Miklós államtitkár és miniszterhelyettes látja el a feladatait. Rövid közleményt...