-2.6 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Összegyűjtöttük, a szigorítások során mi marad nyitva a jövő héttől..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A koronavírus harmadik hulláma miatt hétfőtől újabb korlátozások lépnek életbe. Összegyűjtöttük, mik maradnak nyitva a szigorítás mellett.

Szigorítás jön, nem lesz nyitva minden üzlet hétfőtől, mivel a második hullámnál is erősebbnek ígérkezik a harmadik hullám.

szigorítás nyitva

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Március 8-tól a következő változások lépnek érvényben

A szájmaszk használta mindenhol kötelező.

A parkok, az arborétumok és a játszóterek továbbra is látogathatók.

A szabadtéri sporttevékenység is engedélyezett, távolságtartással.

A katolikus templomok nyitva lesznek és nyilvános istentiszteleteket is lehet tartani. Ugyanakkor a megyés püspökök felmentést adnak a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól.

Az üzletek március 8-tól március 22-ig zárva lesznek, kivéve:

 • Élelmiszer üzeletek
 • Patikák, Gyógyszertárak
 • Drogériák
 • Benzinkútak
 • Autószervizek
 • A kertészeti eszközöket árusítő boltok
 • Bankfiókok
 • Dohányboltok
 • Virágboltok (nőnapon, március 8-án, hétfőn nyitva lehetnek, de keddtől zárva tartanak)

Ami biztosan zárva lesz:

 • Műszaki áruházak
 • Éttermek
 • Kaszinók
 • Szállodák
 • Konditermek

Továbbá minden szolgáltatás szünetelni fog, kivéve a magánegészségügyet.

Így változik a fiatalok élete

A szigorítás során nem lesznek nyitva az általános iskolák és az óvodák sem hétfőtől – rendkívüli szünet lesz április 7-éig. Az iskolák tantermen kívüli digitális munkarendre állnak át; a tavaszi szünetet követő első tanítási napon.

A középfokú iskolákban az érettségi vizsgákra való felkészítést továbbra is megtartják, ahogyan a szóbeli vizsgákat is.

Amire viszont fontos odafigyelni a szülöknek, hogy ezúttal nem szerveznek gyermekfelügyeletet az óvodákban és az iskolákban!

A bölcsödék továbbra is működnek!

Előreláthatóan a nyitás ütemezetten indul március 22-én. Kivéve az oktatásra vonatkozó szabályokat, mert azok a tavaszi szünet végéig tartanak.

A bejelenetett – előreláthatóan – két hetes zárlat kapcsán a kormány nem hozta visza az idősek vásárlási idősávját, ugyanakkor az üzletekben kiemelten fontos a távolságtartás.

Ahogy a második hullám bebizonyította, az élelmiszereket, alapvető háztartási cikkeket folyamatosan rendelkesre állnak, nincs értelme felvásárlásba kezdeni. Jó néhányan egyébként most szembesülnek azzal, hogy az első hullám idején felvásárolt élelmiszereik lejártak, így a kamrából mehetnek egyenesen a kukába…

ripost

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Vegyi fegyver bevetésével vádolták meg az ukrán hadsereget, nagyon sokan rosszul lettek, eddig halálos áldozatokról nincs hír..

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz...

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...