14.8 C
Budapest
2024. május. 20. hétfő
HomeÉletmódÉletmód hírekÖsszefogott az ország a leukémiával küzdő Zsaklinért – így van most az...

Összefogott az ország a leukémiával küzdő Zsaklinért – így van most az ötéves kislány

Rengeteg embert buzdított cselekvésre a kislány története.

Elképesztő összefogás indult az ötéves magyar kislány, Zsaklin és családja támogatásához. A gyermeknél súlyos betegséget diagnosztizáltak. A Facebookon megosztott története elképesztő reakciókat váltott ki az emberekből.

Egy egyszerű lábfájással kezdődött minden… Később azonban a kislány egyre gyengébb lett. Egy idő után annyira elment az étvágya, hogy csak inni tudott egész nap. A szülei elvitték a háziorvoshoz, aki laborvizsgálatot kért, de annyira sűrű volt Zsaklin vére, hogy nem tudták levenni. Kiderült: nagy a baj, a kislány leukémiás.

Azonnal megkezdték a szükséges kezeléseket, az ötéves kislány már öt kemoterápián van túl. A szervezete nagyon legyengült, folyamatos kórházi ápolásra szorul, a szülei pedig a jelenlétükkel is támogatják. Mindez azonban rendkívül nehéz, mert Zsaklinnak van egy 8 hónapos húga, akit szintén el kell látni. A kamionsofőrként dolgozó édesapa kénytelen volt feladni a munkáját, hogy támogathassa a gyermekeit.

Kitartóan harcol a betegséggel a kis Zsaklin (Fotó: Tündérkör alapítvány)

Szerencsére vannak olyan emberek, akik segítenek a bajban. Zsaklin történetét megosztották a Facebookon, majd egy külön csoportot is létrehoztak a kislány támogatására. Rövid időn belül pedig megérkeztek az első reakciók, és hamar kiderült, nagyon sok embert megérintett a gyermek története.

A család azóta jelentős anyagi támogatást kapott a kislány gyógyulásához. Mi több, a debreceni Tündérkör alapítvány tartós élelmiszerrel, tisztítószerekkel, valamint ruha- és játékadománnyal is segítette, illetve segíti őket. Az alapítvány mindezeken túl a család autójának feltankolásában is segít, ugyanis az apuka nap mint nap nagy távolságokat tesz meg a kórház és az otthonuk között.

Az alapítvány mindenben támogatja a családot (Fotó: Tündérkör alapítvány)

A Tündérkör alapítvány rendszeresen beszámol a kislány állapotáról is. Ők osztották meg a napokban azt az örömhírt is, hogy Zsaklin egy hónap után kikerült az intenzívről a kórházi osztályra. Úgy tűnik tehát, hogy működnek nála a kezelések és egyre jobban van.

Zsaklin szülei végtelen hálájukat fejezték ki a Tündérkör alapítványnak és az őket támogató embereknek – ismerősöknek és ismeretleneknek egyaránt, mert az ő segítségük rendkívüli mértékben hozzájárul gyermekük gyógyulásához.

Ebből a történetből is látszik: az emberek összefogása csodákra képes.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: Tündérkör alapítvány

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem