25.6 C
Budapest
2022. június. 29. szerda

Orwell Viktor felirat került a Gellért-hegy oldalára: innen vetíthették a miniszterelnöknek szóló üzenetet

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy hatalmas, „Orwell Viktor” feliratot lehetett látni március 15-én, hétfőn a Duna-part Gellért-hegyi szakaszánál. A felirat eleje George Orwell, angol íróra utal, aki leghíresebb művében, az 1984 címűben elemi erővel jelenítette meg a civilizációt elpusztító, az állampolgárokat emberi mivoltukban lealacsonyító totalitárius diktatúrák természetét. A másik fele Orbán Viktor keresztneve.

Mindenki ezt olvassa most!

Először a Telex számolt be arról, hogy hétfő kora este, fél 7 körül egy hatalmas „Orwell Viktor” felirat jelent meg a Gellért-hegy oldalára vetítve. A feliratot a Duna felől lehetett látni, vélhetően a pesti oldalról vetítették oda. Azt egyelőre nem tudni, kik állnak az akció mögött. A Kovács Tamás, a Párbeszéd politikusa által megosztott kép alapján úgy tűnik, a Fővám tér és az Erzsébet híd közötti szakaszról vetíthették a feliratot a hegyre.

 

A felirat érdekessége, hogy George Orwell maga író volt, de neve az 1984 című regény miatt teljesen összeolvadt a diktatúra ellen küzdő ember megjelenítésével.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Egyelőre nem tudni, kinek és mi volt a célja a hatalmas felirat kivetítésével: vajon a korlátozások ellen tiltakozott valaki ilyen módon, avagy más miatt jeleníthet meg kormánykritikát.

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Napokig nem tudják használni a bankkártyájukat egy magyar pénzintézet ügyfelei

Önhibáján kívül több ezer banki ügyfél használható bankkártya nélkül marad a következő napokban. A probléma a Sopron Bank...

Tényleg durva az áremelkedés: itt vannak a KSH hivatalos adatai

A fehér kenyér, a csirkecomb vagy a trappista sajt ára több mint 40 százalékot nőtt a tavalyi évhez...

Enyhítenének a beteg gyerekek szenvedésén: 12 éves kor alatt is engedélyeznék az eutanáziát a hollandok

A holland egészségügyi minisztérium engedélyezné az eutanázia végrehajtását 12 év alatti, elviselhetetlen fájdalommal küszködő, halálos betegségben szenvedő gyermekeken...

Megölték Ukrajnában az orosz katonák brutális meggyilkolásában részt vevő grúz zsoldosokat

Ukrajnában megölték az orosz katonák brutális kínzásában és meggyilkolásában részt vevő grúz zsoldosokat – jelentette hétfőn az orosz...