10.8 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Oroszország betiltja az amerikai kukoricát és szóját

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Február 15-étől kezdve az Egyesült Államokból származó kukorica és szójabab már nem szívesen látott termékek Oroszországban, jelentette be az ország élelmiszerbiztonsági felügyeleti szerve szerdán. A Rosselkhoznadzor szerint az amerikai termelők nem tettek eleget az orosz biológiai szabványoknak.

Oroszország betiltja az amerikai kukoricát és szóját

“Mivel az Egyesült Államokból szállított termékek valós veszélyt jelentenek Oroszországra, és az Egyesült Államok garanciái nem érvényesek, fenntartjuk a jogot arra, hogy ideiglenes behozatali korlátozásokat vezessünk be az amerikai kukoricára és szójára,” – mondta Alekszej Alekszejenko, a Rosselkhoznadzor szóvivője.

A felügyeleti szerv száraz rothadást talált a kukoricában és számos gyommagvat a szójababban, tette hozzá.

Amerikai tisztviselők szerint a kukorica értékelése a mikrobiológiai feltételek ellenőrzése nélkül történt.

“El voltunk képedve. Minden tétel terméknek egy mikrobiológiai tanúsítvánnyal kellene érkeznie, amely garantálja az élelmiszerbiztonságot. Kiderült, hogy a termékeket nem tesztelték,” – mondta Alekszejenko.

2015-ben a felügyeleti szerv 64 esetben talált bakteriális fertőzést az Egyesült Államokból érkezett szójában. 2016 januárjában további négy esetben állapítottak meg bakteriális szennyeződést, és volt köztük egy olyan baktérium is, amely nem létezik Oroszországban.

Az USA 300 ezer tonna szójababot exportált Oroszországba az elmúlt év januárjától októberig.

Az Oroszországba küldött és egészségügyi zárlat alá vett áruk lehetséges költsége 15 milliárd rubel (188 millió dollár) a felügyeleti szerv szerint.

Forrás: Újvilágtudat

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...