16.3 C
Budapest
2024. május. 20. hétfő
HomeFőhírekKülföldOrosz-ukrán háború - rövidhírek: Reuters

Orosz-ukrán háború – rövidhírek: Reuters

Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalossá tette négy ukrán régió annektálását annak ellenére, hogy az elmúlt napokban jelentős harctéri fordulatok következtek be, amelyek csökkentették a Moszkva által ellenőrzött területek mennyiségét.

Joe Biden amerikai elnök új, 625 millió dolláros biztonsági segélycsomagot ígért Ukrajnának, ezért Moszkva figyelmeztetett, hogy egy ilyen lépés közvetlen katonai összecsapást kockáztat Oroszország és a Nyugat között.

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök azzal vádolta Ukrajnát, hogy 15 000 katonát küldött a határ menti térségbe védelem kiépítésére és felderítésre, amit „provokációnak” nevezett.

Minden lényeges hír a háborúról!

Egy Oroszország által bebörtönzött ukrán harcos felesége szabadon bocsátását kérte, mint az ENSZ jogvédő tisztviselője azt mondta, hogy a megfigyelők dokumentáltak olyan eseteket, amikor ukrán foglyokat kínoztak, két esetben halálra.

Marina Ovsyannikova orosz tévéújságíró, aki arról híres, hogy az ukrajnai orosz háború elleni tüntetésen vett részt, megerősítette, hogy megúszta a házi őrizetet, mert ismét álhírek terjesztésével vádolják, és azt mondta, nincs mit válaszolnia.

south korean and u.s. fighter jets take part in a joint bombing drill
A dél-koreai légierő F-15K típusú vadászgépe az Egyesült Államokkal közös bombagyakorlaton vesz részt ezen a képen, amelyet a dél-koreai védelmi minisztérium bocsátott rendelkezésre 2022. október 4-én.

Dél-Korea és az amerikai hadsereg ritka rakétagyakorlatokat hajtott végre, és egy amerikai szuperszállítót áthelyeztek Észak-Koreától keletre, miután Phenjan rakétával repült Japán fölé, ami a szövetségesek egyik legélesebb reakciója 2017 óta egy észak-koreai lehetséges támadásra.

A dél-koreai katonai erő bemutatása azonban félresikerült az égő rakéta-üzemanyag lángja miatt, ami az alatta elhelyezkedő tengerparti város lakóit megrémítette.

Liz Truss brit miniszterelnök arra sürgette széttöredezett pártját, hogy tartsanak össze és segítsenek a gazdaság és az ország átalakításában, küzdve azért, hogy visszaállítsa hanyatló tekintélyét egy kaotikus első hónap után. Miközben beszélni kezdett pártja éves konferenciáján, két tüntető feltartott egy táblát, amely megkérdezte: „Ki szavazott erre?” mielőtt a biztonsági személyzet elkísérte őket, miközben a tömeg azt skandálta, hogy „ki, ki, ki”.

Irán másodszor hívta be Nagy-Britannia nagykövetét a múlt havi országos tiltakozások óta – jelentette az iráni sajtó, fokozva a Nyugat beavatkozásával kapcsolatos vádakat a folyamatos zavargásokba, amelyeket egy nő halála váltott ki a rendőrség őrizetében.

Íme az iráni események idővonala Mahsa Amini letartóztatása és halála óta. Jair Bolsonaro brazil elnök és baloldali kihívója támogatásokat keresett, miközben a vártnál versenyképesebbnek bizonyult választási második fordulóra finomították kampányukat.

A rendkívül polarizált versenyről, amelyet Bolsonaro fenyegetései jellemeznek, hogy esetleg megkérdőjelezi az eredményeket, október 30-án dől el.

Etiópia kormánya elfogadta az Afrikai Unió felkérését, hogy vegyen részt a béketárgyalásokon, amelyek célja a rivális Tigray erőkkel folytatott kétéves konfliktus lezárása. A konfliktus civilek ezreit ölte meg, és milliókat pusztított el.

Reuters

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work