20.6 C
Budapest
2023. szeptember. 30. szombat

Orosz kémmé akart válni a német férfi, azonban lebukott..

Dátum:

Megosztás:

Kémkedéssel vádolnak egy német férfit, akiről azt feltételezik, hogy a német törvényhozás által használt épületekről szivárogtatott információt az orosz katonai hírszerzésnek.

A kirobbant ügy újabb ütést mérhet az egyébként is feszült német-orosz kapcsolatokra – írja az AP.

A német személyiségi jogok miatt csak Jens F. néven megnevezett személy a szövetségi ügyészség szerint egy olyan cég alkalmazottja volt, amelyet többször szerződtetett a Bundestag, a törvényhozás épületében található elektronikus berendezések vizsgálatára.

Ebből adódóan a férfinek hozzáférése volt olyan dokumentumokhoz, amelyek a német törvényhozás épületeinek alaprajzait tartalmazták.

Az ügyészség szerint valamikor 2017 szeptembere előtt a férfi saját elhatározásból úgy döntött, hogy ezeket az információkat átadja az orosz titkosszolgálatnak, amelyeket el is küldött az orosz katonai hírszerzés (GRU) berlini nagykövetségen tartózkodó képviselőjének. Azt viszont nem közölte az ügyészség, hogy miként szereztek tudomást a férfi tevékenységéről, aki jelenleg még nincs őrizetben. Jelenleg a bíróságon múlik, hogy eljárást indítanak-e ellene. Az nem világos, hogy volt-e információértékük az átadott dokumentumoknak az orosz hírszerzés számára.

A német-orosz viszony az utóbbi időben több területen is sérült. Az Európai Unió szankciókat vetett ki két orosz tisztségviselőre és a GRU egy részére is mivel feltételezhetően részt vettek a német törvényhozás elleni 2015-ös kibertámadásban. Emellett jelenleg fut Berlinben annak az orosz férfinak a pere, aki a vádak szerint még 2019-ben, a fővárosban fényes nappal gyilkolt meg egy grúz férfit, feltehetően Moszkva utasítására.

A két ország közötti feszültség pedig csak növekedett, amikor Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust megmérgezték és németországi lábadozása után Oroszországba való visszatérésekor bebörtönözték.

Címlapkép forrása: Andrea Innocenti/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images

portfolio

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...