22.1 C
Budapest
2022. augusztus. 13. szombat

Orosz iskola: Különórákon Oroszország „újjászületését” ünneplik majd Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elnök vezetésével..

Dátum:

Megosztás:

A hazafiság „készség arra, hogy az ember az életét adja a hazáért” – ezt a kendőzetlen üzenetet fogják hallgatni az orosz kisiskolások, akiknek a megreformált tanterv alapján szeptembertől előadásokat fognak tartani a „geopolitikai helyzetről” és a „hagyományos értékekről”.

Az ideológiai munka célja a tudat megváltoztatása – a Kreml nem is leplezi szándékát. Az oktatási reformmal párhuzamosan Oroszországban Putyin vezetésével – a szovjet pionírmozgalom mintájára – életre keltik az ifjúsági mozgalmat, amelybe hatéves kortól lehet csatlakozni.

Személyesen Putyin írta alá július derekán azt a törvényt, amely minden orosz gyermeket arra ösztönöz, csatlakozzon egy új, a Szovjetunió vörös karszalagos úttörőmozgalmának mintájára létrehozott hazafias ifjúsági mozgalomhoz – amelynek elnöke maga Putyin elnök.

A bejelentés a sokatmondó Bolsaja peremenya, a Nagy változás elnevezésű verseny döntőseivel folytatott videókonferencián hangzott el.

„Örömmel fogadom el a javaslatot. Remélem, hogy az új mozgalommal való kapcsolatom hasznára válik nekem és kollégáimnak, akik részt vesznek majd a mozgalom tevékenységében, nem utolsósorban pedig a mozgalom minden tagjának”

idézte Putyint a TASZSZ.

A mozgalom hatéves kortól kovácsolja össze a gyermekeket, felnőtt mentoraik pedig gondoskodnak erkölcsi nevelésükről és megszervezik szabadidős tevékenységeiket.

Ezzel párhuzamosan életbe lép a gyökeresen megreformált tanterv. Az új tananyag szerint az orosz elnök – nem mindegyik, hanem a jelenlegi – kulcsfontosságú történelmi személyiség. Az oktatási reform ismerői szerint Oroszországban vége a Nyugat iránt tanúsított nyitottságnak.

A nebulók Oroszország-szerte már az első osztálytól kezdve hamarosan heti rendszerességgel háborús filmeket fognak tanulmányozni, és virtuális túrákat tesznek a Krímben. Folyamatos előadásokat hallgatnak a „geopolitikai helyzetről” és a „hagyományos értékekről”. A rendszeres zászlófelvonási szertartás mellett egyes órákon Oroszország „újjászületését” ünneplik Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elnök vezetésével – írta a New York Times.

A Szovjetunió bukása óta az orosz kormányzat kísérletei az állami ideológia iskolai tolmácsolásában sikertelennek bizonyultak – ismerte el nemrég egy vezető Kreml-hivatalnok több ezer orosz iskolai tanár előtt egy online workshopon. De most, az Ukrajna ellen indított „különleges katonai művelet” közepette az elnök világossá tette, hogy ezen változtatni kell – jelentette ki Szergej Novikov.

Tudnunk kell, hogyan »fertőzzük meg« őket az ideológiánkkal. Ideológiai munkánk célja a tudat megváltoztatása

 

– magyarázta Novikov egy komisszár magabiztosságával.

Az ukrajnai háború ötödik hónapjában váltak világossá Putyin tervei a hazai fronton: az orosz társadalom nagyszabású átprogramozása, amivel véget vethet a Nyugat iránt három évtizede tanúsított nyitottságnak.

A fiatal orosz férfiaknak egy év sorkatonai szolgálatot kell teljesíteniük.

Márciusban Moszkvában az informatikai órát felváltotta az orosz csapatoknak kapituláló ukránokról szóló állami televíziós riport megtekintése, majd egy előadás, amelyben elmagyarázták, hogy csak a hivatalos orosz forrásokból származó információk hitelesek és megbízhatók – mesélte egy kilencedikes diáklány.

Irina rövidesen felfigyelt a változásokra barátainál, akiket kezdetben megrémített vagy megtévesztett a háború.

„Hirtelen elkezdték szajkózni a televízióban hallottakat” – mondta Irina egy telefoninterjúban, miközben mellette állt édesanyja, Ljubov Ten. „Azt mondogatták, hogy ez az egész indokolt, és így kellett történnie.”

Nem is kerestek más magyarázatot a történtekre – idézte fel Irina, aki például emlékeztette barátait a bucsai orosz háborús bűnökre. Azzal vágtak vissza, hogy „ez mind csak propaganda”.

Az észt határhoz közeli Pszkov város egyik iskolájában a gyerekek eleinte hevesen vitatkoztak arról, hogy Oroszország jogosan szállta-e meg Ukrajnát. Ezen néha még hajba is kaptak – mesélte az angoltanárnő, Irina Miljutina.

Az ellenvélemény rövidesen felszívódott. A gyerekek a megszálló orosz páncélosok azonosító jelzései után Z-ket és V-ket – a háború jelképeit – firkálták a táblákra, a padokra, és még a padlóra is.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

„Úgy izgulok, mint a legelső Sziget-fellépésünkön” – Balázs Klári és Korda Gyuri bácsi visszatértek: óriási bulit csaptak a Szigeten! – videó

A Sziget Fesztivál első napján minden kétséget kizáróan voltak nagyobb világsztárok, mint Korda György és Balázs Klári. De abban teljesen biztos videós...

Zivzivadze duplázott, idegenben is nyert a Fehérvár

A Mol Fehérvár FC az Európa-konferencialigában, a selejtező 3. fordulójának visszavágóján is legyőzte a moldovai Petrocubot, ezúttal 2–1-re,...

Falusi Mariann trágárkodik, Hernádi Judit süketet játszik, Havas Henrik makog, Nagy Bandó mocskolódik – videó

Kikészült a Jobbik miatt a Heti Hetes – derült ki Bohár Dániel videójából, aki felhívta a balos művészeket,...
facebook