12.8 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeFőhírekKülföldOrosz bombázó repülőgépek védik Fehéroroszországot..

Orosz bombázó repülőgépek védik Fehéroroszországot..

Két, atomfegyverrel is felfegyverezhető, hosszú hatótávolságú orosz stratégiai bombázó repülőgép járőrözött szombaton Fehéroroszország felett,

az akció célja a két ország közötti szoros védelmi kapcsolatok demonstrálása volt.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint két Tu-22M3 típusú gép négy-négy órát repült, hogy

közös feladatokat hajtson végre a Fehéroroszország légierő és légvédelem gépeivel. 

Fotó: Shutterstock

 

Reuters értesülései szerint a gépeket a fehérorosz légierő Szu-30 típusú nehézbombázói kísérték, amelyeket Oroszország szállított a szövetségesének. Az orosz gépek szombati járőrözése a harmadik hasonló művelet volt a múlt hónap óta.

A járőrözésre a nyugati aggodalmak közepette került sor, amelyeket az orosz csapatoknak az ukrán határ közelébe történt felvonultatása váltott ki, és ami miatt Ukrajna esetleges orosz lerohanásától tartanak. Moszkva tagadja a támadás tervét, de felszólította a Nyugatot, hogy nyújtson biztonsági garanciákat arra nézve, hogy Ukrajnát kihagyják az észak-atlanti szövetség bővítéséből és nem telepítenek a területére NATO-fegyvereket. Az unió az Egyesült Államokkal közösen kidolgozott gazdasági szankciókat helyezett kilátásba.

g7

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work