23 C
Budapest
2023. június. 10. szombat

Örömhír! Kihozták a hatodik fiút is a barlangból! (Az Úr legyen Áldott! Hirmagazin.eu)

Dátum:

Megosztás:

Helyi idő szerint hétfő délután hat órára kimentették az ötödik és hatodik fiút is a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből. Még hat gyerek és edzőjük van a barlangban.

A thai mentőcsapatok négy gyereket vasárnap már kimentettek, az akció hétfőn helyi idő szerint 11 órakor folytatódott. Szemtanúk szerint nem sokkal öt óra előtt egy hordágyon vitték egy mentőautóhoz az ötödik gyereket – írja a The Guardian.

A lapnak ezt azután a helyi hatóságok is megerősítették. Pár percre rá felszállt egy helikopter, amely Chiang Raira indult, ahol a többi gyereket is kezelik.

Délután hat óra körül megerősítették, hogy a hatodik fiút is kihozták a barlangrendszerből.

Ezt a mentőcsapat egyik tagja erősítette meg a The Guardian helyi tudósítójának.

A thai miniszterelnöknek ekkor kellett volna a helyszínre érkeznie, azonban Chiang Raiban maradt, hogy ne zavarja a mentőexpedíciót.

A BBC helyi tudósítója szerint körülbelül ugyanekkor érkezett meg a mentőautó a Chiang Rai-i kórházba, amelyik valószínűleg az ötödik fiút hozta be.

Tegnap négy gyereket mentettek ki a búvárok, őket rögtön kórházba szállították. Nevüket nem hozták nyilvánosságra, de a helyi hírek szerint jól vannak, állítólag azt üzenték, hogy bazsalikomos csirkét ennének. A szülőknek még nem engedték meg, hogy találkozzanak velük, amíg a vérképük el nem készül, addig esetleg csak egy üvegfalon keresztül láthatják őket.

Úgy tudni, hogy ma a legjobb erőben lévő gyerekkel folytatják a mentést.

Narongsak Osatanakorn, a mentőakció vezetője szerinta mai körülmények ugyanolyan jók, mint tegnap, mivel a tegnapi esőzés nem emelte meg a vízszintet a barlangban.Mellette a gyerekek mentális és fizikai állapota, valamint a búvárok felkészültsége is a hétfői akciót erősítette. A mentőcsapat is nagyjából ugyanazokból a búvárokból áll, csak néhányukat helyettesítették kimerültség miatt.

A barlangrendszerben egy ifjúsági focicsapat 12 tagja és az edző rekedt benn június 23-án.

Forrás: Origo.hu

Képek: AFP/YE AUNG THU, Martin Patience (Twitter: @martinpatience), Duangthip_ThaiPBS (Twitter, @duangtip_TPBS), ittipat pinrarod (Twitter, @ittipatNationTV)

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Utazás kényelmesen és stílusosan: American Tourister bőröndök

Mikor megtervezünk egy utazást, akár üzleti, akár szabadidős céllal, az első és talán a legfontosabb döntés a megfelelő...

Az idei év 5 legnagyobb divat trendje

Az idei év 5 legnagyobb divat trendje Mindegy, hogy új évről, új évszakról, esetleg új hónapról beszélünk a divat...

E-martica vásárlás – nyaralás előtt is

Az e-matrica vásárlás menete Nyakunkon a nyár, a legtöbb családban már a rég várt vakációt tervezik. Amennyiben autóban indul...

Most érkezett – Boris Johnson lemondott, mert indultak vele szemben vizsgálatok..

Azonnali hatállyal lemondott alsóházi képviselői mandátumáról Boris Johnson volt konzervatív párti brit miniszterelnök, miután kézhez kapta az arról...