26.8 C
Budapest
2023. szeptember. 26. kedd

Origo: Márki-Zay Péter folyamatosan botrányos módon gyalázza és támadja az időseket..

Dátum:

Megosztás:

Márki-Zay Péter az utóbbi hónapokban a társadalom szinte minden rétegét megsértette: a vidékiek, a rezsicsökkentés támogatói mellett elsőszámú célpontjává az idősek váltak

Mostanra már szinte naponta gyalázza a nyugdíjasokat. Összegyűjtöttük a legfelháborítóbb mondatokat.

Márki-Zay Péter képtelen leállni az idősek gyalázásával. Kedden az ATV-ben megismételte, hogy „pusztulnak” a nyugdíjasok. Gyurcsány jelöltje sértődötten utasította vissza az újévi beszéde miatt kapott kritikákat – még baloldalról is érkeztek -, szerinte őt nem lehet támadni, mert aki támadja, az a választási eredményt veszélyezteti. Persze, Márki-Zay főnöke, Gyurcsány azonnal kiállt jelöltje mellett, bizonyítva, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester semmit nem tesz az ő jóváhagyása nélkül.

A keddi műsor közben az Egyenes beszéd műsorvezetője (mintegy a nézők felé fordulva) kénytelen volt külön megjegyezni, hogy Márki-Zay Péter véleménye nem tükrözi az ATV álláspontját, így az esetleges per elé is Márki-Zay néz a kijelentésével kapcsolatban, és nem a csatorna.

Az idősek gyalázásában élen jár Márki-Zay. FORRÁS: AFP/JOHN THYS

Így gyalázza az időseket Márki-Zay

Márki-Zay legújabb botrányos kijelentése természetesen nem előzmények nélküli, mivel újévi köszöntőjében azt mondta, nem nőhetett a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot. Márki-Zay már novemberben az elképzelt választási győzelme egyik eszközeként beszélt az idősek Covid okozta haláláról.

2021. november 7-én jelent meg Andrea Tarquini Márki-Zay Péterrel készített interjúja a La Repubblica című baloldali olasz lapban. Ebben az akkor még friss jelölt elsősorban arról beszélt, hogyan akarja megnyerni a 2022-es választást.

Az interjú egy pontján Márki-Zay Péter a következőket mondta: „Orbánt egyre kevesebben támogatják. Most 48 százalékon állnak, de egyre csökkennek. Rájuk az idősebb generáció szavaz, amelyet megtizedelt az a Covid, amelyet [Orbán] nem tudott hatékonyan kezelni, nem pedig a fiatal tehetségesek, akik egyre nagyobb számban hagyják el az országot”

Márki-Zay Péter újévi, valamint néhány héttel korábbi megszólalása is bizonyítja tehát, hogy

FOLYAMATOSAN AZT SZÁMOLGATJA, HÁNY IDŐS EMBER HAL MEG COVIDBAN, ÉS EZ MENNYIVEL JAVÍTJA A VÁLASZTÁSI ESÉLYEIT. 

Az időseket is folyamatosan gyalázza Márki-Zay. FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Háború a 13. havi nyugdíj ellen

Az időseket azonban más fronton is támadja Márki-Zay. „Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton” – jelentette ki Márki Zay Péter 2020-ban egy, a Gellért Szállóban tartott beszélgetésen.

Korábban pedig a baloldal miniszterelnök-jelöltje a DK-ban politizáló bukott televíziósnak, Kálmán Olgának fogalmazott úgy:

„Átadták a terepet az egyébként nagyon tehetséges Bajnai Gordonnak, egy kisebbségi kormánynak, hogy hozza helyre, amit ők elrontottak. […] A fenntarthatatlan helyzetet a Bajnai-kormány kezelte, megszüntette a 13. havi nyugdíjat, elkezdte az államháztartást rendbe tenni, megszorító intézkedéseket vezettek be. […] Közgazdászként teljesen helyénvalónak tartottam azokat az intézkedéseket, amelyeket a Bajnai-kormány bevezetett, hiszen azokat mindenképpen végre kellett hajtani.”

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Arany (Gold) – amerikai kalandfilm – videó

Kenny Wells (Matthew McConaughey) az évszázad üzletére hajt. Dörzsölt, ambiciózus, tele van ötletekkel - csak éppen pénze nincs....

Megtette első balatoni útját a Komáromban készült új komp +fotók, videó

Bemutatták a BAHART új, Komáromban készített balatoni flottájának két már össszeszerelt darabját: a Tihany nevű kompot és a...

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...