Home Főhírek Időjárás Óriási tűz van a Hortobágyon: már utakat is le kellett zárni, nagy...

Óriási tűz van a Hortobágyon: már utakat is le kellett zárni, nagy erőkkel oltják a lángokat..

0
wl2k9kpturbxy9lothjnmnjzjkyztljogi0yta3ymfhmdm5nte0mznini5qcgeslqmars0qn80jhpmfzqlozqgegaewbq

Több hektáron nagy lángokkal ég a Hortobágyi nemzeti park. Nagy erőkkel próbálják megfékezni a tüzet, már útlezárásokra is szükség volt.

Már a 33-as út egy szakaszát is lezárták Tiszafüred és Kócsújfalu között a Hortobágyi Nemzeti Parkban keletkezett tűz miatt. A forgalmat a 3402-es útra Tiszaörs felé, valamint a 3322-es útra Telekháza irányába terelik.

Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta: a kedden keletkezett tüzet körülhatárolták, jelenleg az újragyulladásokat figyelik a tűzoltók. A tűz Kócsújfalu felé terjedt, az érintett területen nagy a füst.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Több hektárra kiterjedt a tűz

Becslések szerint tíz hektáron, foltokban kapott lángra az erdő aljnövényzete és nádas-bozótos területek Tiszafüred-Kócsújfalu határában, a Hortobágyi Nemzeti Park területén.

A tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, nagy erőkkel oltják a lángokat. A helyszínre riasztották a hajdúszoboszlói, a mezőkövesdi, a tiszafüredi, a karcagi, a füzesabonyi, a tiszaújvárosi, a hajdúnánási, a debreceni, a hajdúböszörményi és a hevesi hivatásos, továbbá az egyeki önkormányzati tűzoltókat. Munkájukat erőgép, a felderítést pedig drón segíti. – írja a Katasztrófavédelem.

blikk, mti

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás