23.3 C
Budapest
2023. június. 1. csütörtök

Óriási munkába kezdtek a Tisza-tónál – képek

Dátum:

Megosztás:

Elkezdődött a vízügyi igazgatóságok területeinek megtisztítása a Tisztítsuk meg az országot! programban. A Tisza-tónál a PET Kupa önkéntesei is segítenek a hulladék összegyűjtésében – mondta az InfoRádiónak az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Az ország valamennyi vízügyi igazgatóságának vannak olyan területei, amelyek kiemelten fontosak, ilyen a Szolnoki Vízügyi Igazgatóság területén a Tisza-tó, hiszen a hosszú távú cél, hogy a turisztikai jelentősége tovább növekedjen, és az ide látogatók egy kifejezetten hulladékmentes, jól karbantartott parti környezetet találjanak – fogalmazott Siklós Gabriella.

Tiszaszőlős, 2020. november 11.
PET-palackokat és szemetet szedő önkéntesek a Tisza partján, Tiszaszőlős közelében 2020. november 11-én. A Tisztítsuk meg az országot! programban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai, valamint a Tiszai PET Kupa önkéntesei takarítják a Tisza-tavat és környékét.
MTI/Czeglédi Zsolt
A Tisztítsuk meg az országot! programban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai, valamint a Tiszai PET Kupa önkéntesei takarítják a Tisza-tavat és környékét. MTI/Czeglédi Zsolt

Miután a Tisza menti igazgatóságok már korábban is számtalanszor együtt dolgoztak a PET Kupa önkénteseivel, most is adta magát a lehetőség, hogy közösen tisztítsák meg a tavat és annak környezetét. A szóvivő emlékeztetett, ha jön egy árhullám, esetleg egy kisebb árvíz, akkor azzal érkezik a kommunális hulladék, illetve az uszadék is. A Tisza-tavi öblítőcsatornák zsilipei zárva vannak, így a szemét a tó medencéjébe nem jut be, de a parti növényzetben fennakad, ezért meg kell tisztítani.

Siklós Gabriella megjegyezte, a Tisztítsuk meg az országot! programban azt is szerették volna elérni, hogy az előttünk álló hétvégén a PET Kupa önkénteseket is toborozzon, de erre a járványhelyzet miatt nincs lehetőség. De a vízügyi dolgozók, illetve a PET Kupa tagjai, az összes létező biztonsági előírást betartva, belefognak majd az akcióba, amelyhez a Tisza-tavi sporthorgászok is csatlakoznak.

Tiszaszőlős, 2020. november 11.
PET-palackokkal töltött zsákot pakol egy önkéntes a Tisza partján, Tiszaszőlős közelében 2020. november 11-én. A Tisztítsuk meg az országot! programban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai, valamint a Tiszai PET Kupa önkéntesei takarítják a Tisza-tavat és környékét.
MTI/Czeglédi Zsolt
PET-palackokkal töltött zsákot pakol egy önkéntes a Tisza partján, Tiszaszőlős közelében. MTI/Czeglédi Zsolt
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
infostart

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis, Kevin Dillon – Táv-felügyelő (Wire Room) – Bruce Willis egyik utolsó filmje – videó

Bruce Willis egyik utolsó filmje, amelyben ismét egy hőst alakít, .. fordulatos, izgalmas esti szórakozás! Teljes film magyarul: Táv-felügyelő (Wire...

Rendkívüli hír! .. Megszavazta az Európai Parlament: Magyarország alkalmatlan az uniós elnökségre

Az állásfoglalást 442 EP-képviselő támogatta, és csak 144 szavazott ellene. Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta azt az állásfoglalást, mely...

Az Európai Bizottság és a kínai vezetés is aggódik a mesterséges intelligencia veszélyei miatt

Az EB korlátozásokat vezetett be az MI-eszközök használatára, Kína pedig még szigorúbban tervezi ellenőrizni az internetes adatforgalmat. A ChatGPT...

Megosztó TRIANON

Trianon miért fontos a magyarok egy részének, és a másik részének miért nem? - erre a kérdésre keressük a...