3 C
Budapest
2022. december. 2. péntek

Óriási amerikai segítséget kap Kelet-Európa, de Magyarország kimarad

Dátum:

Megosztás:

Szerbia is kimarad… Az orosz agresszió által leginkább fenyegetett 18 ország – Ukrajnán kívül – összesen 1,2 milliárd dolláron osztozhat.

Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere csütörtökön, Kijevben jelentette be, hogy Washington több mint kétmilliárd dollár értékben nyújt katonai segítséget Ukrajnának és 18 másik kelet-közép-európai országnak. Kiderült, kik az érintettek – írja a 24.hu.

A külügyminiszter közleménye szerint az Ukrajnának szánt újabb – immár huszadik – fegyver- és felszereléscsomagról tett bejelentés mellett az amerikai külügyminisztérium tájékoztatta a kongresszust arról a szándékáról, hogy további 2,2 milliárd dollárt kíván hosszú távú külső katonai finanszírozásra fordítani Ukrajna és 18 szomszédja biztonságának megerősítésére.
Olyan NATO-tagokról és regionális biztonsági partnerekről van szó, amelyek esetében a legnagyobb az orosz agresszió kockázata.

A juttatás teljes összegéből körülbelül 1 milliárd dollárt Ukrajnának folyósítanak, a fennmaradó részen a másik 18 ország osztozik.

A közleményben nem nevezték meg az érintett 18 országot, a transcontinentaltimes.com portálon ugyanakkor megjelent a felsorolás:

 • Albánia,
 • Bosznia-Hercegovina,
 • Bulgária, Csehország,
 • Észak-Macedónia,
 • Észtország,
 • Görögország,
 • Grúzia,
 • Horvátország,
 • Koszovó,
 • Lengyelország,
 • Lettország,
 • Litvánia,
 • Moldova,
 • Montenegró,
 • Románia,
 • Szlovákia és
 • Szlovénia

A kelet-közép-európai régió államai közül egyedül Magyarország és Szerbia marad ki a támogatási csomagból.

Nyitókép: Dondi Tawatao/Getty Images
infostart nyomán

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Tizenhárom nap – az idegháború (USA, Szovjetunió, világbéke) – megtörtént esemény alapján – videó

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Bekokózott medve ámokfutása – a kritikusok szerint ez lesz 2023 legjobb horrorfilmje…

A közönség és a filmkritikusok folyamatosan azon sírnak, hogy a mozik tele vannak képregényfilmekkel, folytatásokkal és feldolgozásokkal: sehol...

Tanár 260.000, Matolcsy 6.000.000 – a Károlyiban ezek a táblák fogadták ma reggel az oda érkezőket – ami eddig történt, és a következő napok...

Kinek van ideje manapság azzal foglalkozni, hogy ha holnap nem indul újra teljes gőzzel a százhalombattai olajfinomító, akkor...

Ép ésszel felfoghatatlan mennyiségű pénzt kereshet C. Ronaldo a szaúdiaknál

Amennyiben Cristiano Ronaldo elfogadja a szaúdi al-Nasszr szerződésajánlatát, akkor idényenként 200 millió eurót tehet majd zsebre. Ha ezt az...