-2.6 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Öreg gépen, pendrive-ról is fut a legbarátságosabb ingyenes oprendszer

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Sonya néven itt a Linux Mint legújabb verziója, mind a négy asztali környezettel. Telepíteni sem kell a kipróbáláshoz.

 Menetrendszerűen nyáron jön a frissítés. A Linux Mint 18.2 kiadás 2021-ig kap frissítési támogatást, így a hibajavítások öt évek keresztül lesznek elérhetők hozzá.
Öreg gépen, pendrive-ról is fut a legbarátságosabb ingyenes oprendszer
A Mint látványos háttereit művészek készítették

A Mint egy Linux alapú disztribúció, amelynek célja, hogy minél könnyebben használható, biztonságos, korszerű és ízléses megjelenésű asztali- és hordozható számítógépen használható környezetet biztosítson a felhasználóknak.

Elérhető rajta valamennyi, a napi munkánkat ellátásához szükséges fontos alkalmazás, s lehetőséget biztosít a játékok futtatására, filmnézésre, zenehallgatásra is. Ezen kívül tudományos, valamint grafikai és egyéb feladatok elvégzésére is alkalmas, ha telepítjük a rendszerre a szükséges programokat. A programok telepítésére szolgáló Szoftverközpont használata, amely a központi tárolókból telepíti a csomagokat, egyszerűen és gyorsan.

A Linux Mint alapértelmezett felhasználói felülete a Cinnamon, s ugyanilyen jól működik a rendszeren a többi felület is. A használandó felületetnek megfelelő telepítőt, ISO-lemezképet kell majd letölteni, de a felhasználói felületet a későbbiekben is meg lehet változtatni.

Újabb számítógépekre (megfelelő grafikus gyorsítás, a 4 GiB-nál több RAM és a négy magos processzor) a Cinnamon és KDE asztallal rendelkező változatok ajánlhatók. Az utóbbi 5 évben megjelent gépek általában alkalmasak a Cinnamon és KDE változatokhoz. Kevés memória esetén a 32 bites verziók használata ajánlott.

A MATE és Xfce kiadások a szerényebb gépek számára kínálnak megfelelő megoldásokat: akkor érdemes ezeket választani, ha a memória mérete 4 GiB alatt van, a CPU egy vagy két maggal rendelkezik, a videókártya szerényebb képességű.

Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a nekünk tetsző változatot, érdemes az operációs rendszert a Live mód segítségével – a számítógép bárminemű megváltoztatása nélkül – pendrive-ról kipróbálni.

szabadon letölthető, ingyenes Linux Mint rendszer kezdőktől a haladókig szinte mindenkinek ajánlható, azoknak is akik éppen Windows-ról szeretnének Linuxra áttérni.

Akik nem engednék el egyből windowsos rendszerüket, lehetőségük van dual-boot rendszer kialakítása is. A telepítés kevesebb, mint fél órát vesz igénybe.

hirado.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Vegyi fegyver bevetésével vádolták meg az ukrán hadsereget, nagyon sokan rosszul lettek, eddig halálos áldozatokról nincs hír..

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz...

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...