25.1 C
Budapest
2023. szeptember. 28. csütörtök

„Orbán Viktornak ebben igaza van: a nemzeteknek meg kell védeniük identitásukat és a határaikat, a nyugati civilizáció pedig a zsidó-keresztény értékeken alapul, különösen ami a család szerepét és fontosságát illeti”

Dátum:

Megosztás:

Ma kezdődik a texasi Dallasban az amerikai jobboldal legjelentősebb, háromnapos rendezvénye, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia, a CPAC, amelynek egyik nyitóbeszédét – magyar idő szerint késő este

Orbán Viktor kormányfő, záró felszólalását pedig Donald Trump, az előző amerikai elnök tartja.

Orbán Viktor beszédével kezdődik a CPAC

A magyar miniszterelnök beszédével ma kezdődik, majd szombaton Donald Trumpéval ér véget Dallasban az amerikai jobboldal vezető fóruma, a CPAC. — Orbán Viktor olyan konzervatív politikák mellett állt ki, mégpedig a baloldali EU-kormányok éles bírálata dacára, amelyek szorosan idomulnak a Republikánus Párt programjához — mondta a Magyar Nemzetnek Andy Harris kongresszusi képviselő, akit a kormányfő amerikai elismertségéről kérdeztünk.

Ma kezdődik a texasi Dallasban az amerikai jobboldal legjelentősebb, háromnapos rendezvénye, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia, a CPAC, amelynek egyik nyitóbeszédét – magyar idő szerint késő este – Orbán Viktor kormányfő, záró felszólalását pedig Donald Trump, az előző amerikai elnök tartja. A helyszín nem véletlen: a legnépesebb szövetségi államok közül Florida mellett a szintén republikánus vezetésű Texas számít az amerikai jobboldal bástyájának. Trump 2016-ban és 2020-ban is nyert ebben az államban. Greg Abbott, a helyi kormányzó közvetlenül Orbán Viktor előtt nyitja meg a CPAC-et; a miniszterelnök a kisszámú külföldi vendégek egyike, aki megszólalási lehetőséget kap Dallasban.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Félórásra tervezett beszéde Ahogyan harcolunk címmel szerepel a programban.

Mindez – ahogy Trump és Orbán keddi találkozója is New Jersey-ben – újabb jelzés arra, milyen fontosnak tartják Magyarországot a republikánusok a globális jobboldalon. A törvénytelen bevándorlással való szembeszállás és a konzervatív családpolitika szoros szövetséget alapoz meg a két fél között.

– Orbán Viktor olyan konzervatív politikák mellett állt ki, mégpedig a baloldali EU-kormányok éles bírálata dacára, amelyek szorosan idomulnak a Republikánus Pártnak a következő két választási kampányban követendő programjához. Különösen a társadalmi kérdésekről és a határvédelemről van szó – nyilatkozta lapunknak Andy Harris, Maryland állam republikánus kongresszusi képviselője.

Orbán Viktornak ebben igaza van: a nemzeteknek meg kell védeniük identitásukat és a határaikat, a nyugati civilizáció pedig a zsidó-keresztény értékeken alapul, különösen ami a család szerepét és fontosságát illeti

– tette hozzá Harris, a kongresszus magyar származású tagja, akinek apja az 1950-es években Miskolcról vándorolt ki az Egyesült Államokba.

– A CPAC nem más, mint a liberális globalizmus legszörnyűbb rémálma: a nemzeti erők nemzetközi együttműködésének megtestesítője – mondta az Origónak Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, az Amerikai Konzervatív Unióval közösen szervezett májusi CPAC Hungary házigazdája. A budapesti fórum a konferenciasorozat első európai rendezvénye volt.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Dallasban olyan, Európában is ismert nevek is felszólalnak, mint Ted Cruz szenátor, Ben Carson, Trump egykori minisztere vagy az amerikai jobboldali média véleményformáló alakjai, Sean Hannity és Glenn Beck.

Mindez az amerikai jobboldal utóbbi évekbeli irányváltásával is összefügg.

A Republikánus Pártban jól látszik, hogy a meghatározó irányvonalat már a nemzeti konzervatívok képviselik

– mondta lapunknak májusban John Fonte konzervatív politológus, a washingtoni Hudson Intézet programigazgatója. A friss felmérések szerint márpedig a megújult republikánusoknak jó esélyük van rá, hogy a novemberi, úgynevezett félidős kongresszusi választásokon a szenátus és a képviselőház vezetését is visszaszerezzék a Demokrata Párttól. A másik választás, amelyre Harris is utalt, a 2024-es, amelyen jelen állás szerint Trump le tudná győzni a népszerűtlen elnököt, Joe Bident – persze abban az esetben, ha mindketten ringbe szállnak.

Trump fölényesen megnyerné a republikánus előválasztást is.

A magyar vezetés nem csinál titkot abból, hogy a republikánus fordulattól várja a magyar–amerikai kapcsolatok jobbra fordulását. A demokraták a globális minimumadóról is az Orbán-kormány ellenében foglalnak állást, Biden nagykövetjelöltje, David Pressman pedig barátságtalan hangnemben mutatkozott be júniusi szenátusi meghallgatásán, amelyen becsmérelte a magyar demokráciát.

Borítókép: Orbán Viktor felszólalt a 2022 CPAC Hungary konferencián (Fotó: Havran Zoltán)

magyarnemzet nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ukrajna állig felfegyverkezik – több ezer kilométer lőtávolságú rakétákhoz juthat

Az ukrán hadsereg eddigi legmasszívabb csapásait a krími célpontok és az orosz Fekete-tengeri flotta ellen mérte. A sugár...

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond 2023. szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került...

Kate Hudson, Matthew McConaughey – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – videó

How to Lose a Guy in 10 Days - amerikai-német romantikus vígjáték Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője,...

„Hajrá, Gelencsér Ferenc!” – Orbán Viktor a TikTokon is bíztatta a Momentum elnökét (VIDEÓ)

Mint ismert, a Momentum-elnök mikrofonja bekapcsolva maradt a legutóbbi parlamenti felszólalása után. Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,...