12.7 C
Budapest
2023. október. 3. kedd

Orbán Viktor: Több Balaton, kevesebb Adria

Dátum:

Megosztás:

Az összes környező országban romlik a vírushelyzet. A fertőzöttek száma Horvátországban tízszeresére, Szerbiában négyszeresére nőtt.

Pénteken vagy szombaton döntés születhet az esetleges szigorításokról – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

 

Cikkünk frissül.

Több Balaton kevesebb Adria

Pénteken vagy szombaton döntés születhet az esetleges szigorításokról – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország műsorában.

Az összes környező országban romlik a vírushelyzet – hangzott el az adásban. A fertőzöttek száma Horvátországban tízszeresére, Szerbiában négyszeresére nőtt az elmúlt két hétben, ezért a miniszterelnök azt mondta, a nyaralóknak tanácsos több Balaton és kevesebb Adria.

A kormányfő elmondta, hogy

Magyarország „rendben van”, de a veszély a behurcolás.

 

Minden újabb fertőzés esetén mindig megtalálható a külföldi elem

Ami Európában történik az ránk is hatással van. Minden újabb fertőzés esetén mindig megtalálható a külföldi elem.

A kormányfő elmondta, hogy

délig kapott határidőt az operatív törzs, hogy javaslatokat tegyen le az asztalra a behurcolás elleni védekezésről.

Erről pénteken, vagy szombaton születhet döntés.

Térdre eshet néhány nálunk gazdagabb ország is

A Helyreállítási Alapról elmondta, hogy szükség van rá, mivel szeptemberben térdre eshet néhány nálunk gazdagabb, de pénzügyileg sérülékenyebb ország.

Mivel ez az összeg nem áll rendelkezésre, ezért hitelből kell ezt finanszírozni. Az EU elképzelése szerint ezt az összeget közösen vennék fel, amelyre eddig nem került sor – hangzott el az adásban.

Magyarország meg tudná vétózni a tervet, tette hozzá a miniszterelnök, amely egyhangú szavazást igényel, de ezt a legvégső esetben lehet megtenni.

A legfontosabb feltétel, hogy

a pénzelosztás legyen igazságos és rugalmas és a politikai elemeket nélkülözze.

„Ha a pénz elköltéséhez ideológiai politikai szempontokat kapcsolnak, akkor az rosszul lesz elköltve” – jegyezte meg a kormányfő. Semmilyen politikai feltételt nem lehet összekeverni gazdasági döntésekkel.

 

A jogállamiság kérdése

Örömmel állok rendelkezésre a jogállamiságról szóló vitákra – reagált a kormányfő Angela Merkel nyilatkozatára.

„Ha összemérem a magyar és a német jogállamiságot, akkor abból lehet, hogy mi kerülünk ki győztesen”

– jegyezte meg Orbán Viktor.

Magyarországon elképzelhetetlen, hogy az Alkotmánybíróság tagjai párttagok legyenek. Németországban ez lehetséges – emlékeztetett.

A kormányfő szerint Erről lehet egy közös beszélgetést folytatni. A jogállamiságról szóló vitákat most félre kell tenni és azzal kellene foglalkozni, hogyan indítsák újra a gazdaságokat Európában.

A jogállamiságról szóló viták azonnal politikai vitákká válnak. Ha a kettőt összekeverjük, akkor elhúzódó viták lesznek a költségvetésről.

 

Az unió válságkezelő képessége lecsökkent

A héten három ország kormányfőjének részvételével rendezték meg a Polgári Magyarországért Alapítvány Európa cenzúrázatlanul című angol nyelvű online nemzetközi konferenciáját. Orbán Viktor a konferenciáról elmondta, hogy az ötlet a francia elnöktől származik, aki szerint őszinte vitát kell indítani Európa jövőjéről, mert Európa bajban van.

Ezek

a bajok elég súlyosak ahhoz, hogy cenzúra nélkül, ideológiai „bla-bla” nélkül beszéljünk ezekről

– mondta.

Felidézte, hogy 30 évvel ezelőtt Európa a világ teljes gazdasági kibocsátásnak 25 százalékát adta, ma 15 százalékát. A védelmi kiadások jóval 2 százalék alá estek, a születésszám csökken és migrációs válsággal nézünk szembe.

„A hanyatlás helyett inkább azt a szót használnám, hogy hátrálásban van az Európai Unió, ezért kell beszélni a problémákról” – tette hozzá.

Magyarország számára ezek a beszélgetések kiváló alkalmat jelentenek, hogy barátokat, szövetségeseket szerezzen.

A trianoni békeszerződés utáni száz év magány időszaka véget ért, most barátokat kell gyűjtenünk. Ezért kellenek a V4-ek, de nekünk déli irányban is kellenek barátok, a szerbekkel és szlovénokkal szépen épül a szövetségesi viszony.

Gyermekek elleni bűncselekményekért semmilyen büntetés nem tűnik túlzottnak

A Kaleta-ügyről elmondta, hogy az enyhe ítélet is annak bizonyítéka, hogy sem az ügyészég, sem a bíróság nem áll a kormány irányítása alatt. Semmilyen büntetés nem tűnik túlzottnak, amit gyermekek kárára elkövetett bűncselekményekért hoznak.

Elmondta, hogy

az ügynek nincs vége,

a kormány egy munkacsoportot hozott létre, amely őszre javaslattal áll elő. Az őszi törvényalkotás egyik legfontosabb része lesz a gyermekvédelmi törvény szigorítása.

Hiradó, Kossuth Rádió

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Még a hónapban megszűnik egy népszerű dohánytermék

2023. október 23-tól Magyarországon is alkalmazni kezdik azt az uniós irányelvet, ami megtiltja a természetes dohányízt ízesítéssel elfedő...

Súlyos baleset, mindkét oldalon lezárták az M5-öst – videó

Összeütközött egy kamion és egy személyautó az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán hajnalban, a 91-es kilométernél lévő...

Megvan, pontosan mennyivel emelkedik a nyugdíj január 1-jétől

Varga Mihály pénzügyminiszter közölte az idősek világnapjához kapcsolva. Februárban pedig jön a 13. havi ellátás. Az idősek világnapján jelent...