22.8 C
Budapest
2022. július. 3. vasárnap

Orbán Viktor ötletét harsogja egész Nyugat-Európa

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2016 áprilisban, vagyis közel másfél évvel ezelőtt állt elő Orbán Viktor azzal az akciótervvel, amelynek több pontja mögé most kezdenek beállni Nyugat-Európa nagyhatalmainak vezetői.

A magyar miniszterelnök által javasolt tízpontos akcióterv elsősorban azért született meg, hogy történhessenek konkrét intézkedések a migrációs válság kezelésére. Angela Merkel német kancellártól kezdve, Francois Hollande francia államfőn keresztül, Werner Faymann osztrák kancellárig bezárólag mindenki csak ölbe tett kézzel figyelte, hogyan jönnek illegális bevándorlók százezrei Európába.

Orbán Viktor egyik legfontosabb, és egyben a legtöbbek által vitatott javaslata az volt az akciótervben, hogy a menekültügyi eljárásokat az Európai Unió területén kívül, zárt és őrzött hotspotokon folytassák le az európai hatóságok, még az EU területére történő belépésük előtt. Az EU-nak ezen kívül pénzügyi hozzájárulást kell biztosítania a megfelelő tartózkodási körülmények és a biztonságos hotspotok kialakításához.

200 ezer bevándorló az év végéig

Korábban már beszámoltunk róla, hogy hasonló húrokat kezdett pengetni Emmanuel Macron új francia elnök és Sebastian Kurz, az Osztrák Néppárt kancellárjelöltje is. A sorba pedig most egy újabb kulcsszereplő állt be. A Bildnek adott interjújában ugyanis Angelino Alfano olasz külügyminiszter beszélt arról, hogy Líbiában hotspotokat kell felépíteni. Mint mondta: az NGO-k munkájának szabályozása és a líbiai partok szigorúbb ellenőrzése után az a következő lépés, hogy a nemzetközi jogokat betartva, migránstáborokat állítsanak fel az észak-afrikai országban. Alfano elmondta:

Olaszország nagyon nehéz helyzetben van, jelenleg még a 2015-ös migránsválságnál is többen érkeznek az országba a Földközi-tengeren keresztül.

A rendelkezésre álló adatok szerint az év végéig 200 ezer bevándorló érhet partot Olaszországnál, és még több százezren várnak Líbiában arra, hogy útnak indulhassanak.

A külügyi tárcavezető fontosnak tartotta leszögezni, hogy míg 2015-ben elsősorban valóban bajban lévő menekültek indultak meg Európa felé, addig mára már inkább azok szállnak gumicsónakokba, akik gazdasági megfontolásból, jobb élet reményében akarnak a kontinensünkön letelepedni. Alfano úgy érzi, hogy országát cserben hagyta az Európai Unió. Szerinte nagyobb összefogásra, és egységes szemléletre van szükség ahhoz, hogy fel tudják venni a harcot a kíméletlen embercsempészekkel és a megállíthatatlannak tűnő migránsáradattal.

A Brenner-hágó lezárása csak blöff

Az osztrákok korábban bejelentették, készen állnak arra, hogy 24 óra alatt lezárják az olaszokkal közös határszakaszukat, a Brenner-hágót. A külügyminiszter ezekkel a kijelentésekkel nem akar foglalkozni, mivel szerinte ezek a mondatok csupán a két hónap múlva esedékes osztrák választási kampány miatt hangoznak el:

Nem tudjuk komolyan venni ezeket a kijelentéseket. A határaink teljesen biztonságosan működnek, szinte lehetetlen a migránsok számára, hogy egy másik országba szökjenek.

Alfano úgy látja, Líbia a kulcsszereplője annak, hogy megállítsák az Olaszországba tartó illegális bevándorlókat. Ehhez azonban muszáj lesz elérni, hogy az észak-afrikai államban egységes politikai vezetés legyen. Jelenleg ugyanis káosz uralkodik az országban. Egyfelől ugyan működik az úgynevezett egységkormány, de emellett az ország keleti része katonai uralom- és ezzel együtt egy tábornok irányítása alatt áll.

Orbán Viktor ötletét harsogja egész Nyugat-Európa
Angelino Alfano olasz külügyminiszter

Azért küldünk technikai és pénzügyi segítséget a líbiai parti őrségnek, hogy fel tudják venni a harcot a lelkiismeretet nem ismerő embercsempészekkel. Az ENSZ is jobban tenné, ha nagyobb erőbedobással segítené a líbiai egységkormányt. Én a magam részéről a legális bevándorlásért fogok dolgozni, nem hagyhatjuk, hogy az embercsempészek döntsék el, ki jöhet az Európai Unióba és ki nem

– mondta el végezetül a német lapnak Angelino Alfano.

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Halálos lehet a nőkre egy népszerű növényi alapú diéta

Bizonyos ételek nagyobb eséllyel okozhatnak szívinfarktust a nőknél mint a férfiaknál, derítették ki kutatók. A nők étkezési szokásai eltérnek...

Rettenetes hírt közöltek: Ha ilyen sört vett, ne igya meg!

Biztonsági figyelmeztetést adtak ki a Heineken a 0,25 literes üveges termékeire. Biztonsági figyelmeztetést adott ki a Heineken a 0,25...

Hat db atombomba, nyomtalanul eltűnt Amerikában..

A Pentagon nem is titkolja, vagyis ennyi atombomba eltűnését beismeri, lehetséges, hogy tízszer ennyi tűnt el, csak azt...

Putyin jócskán emelte a tétet a Nyugattal folytatott gazdasági háborúban, .. nem filléres szankciókkal válaszolt, hanem dollártrilliárdos üzlettel..

Az orosz elnök új rendeletével gyakorlatilag kiszorítja a Shellt és a japánokat a szahalini gázprojektből, amely a világ...
facebook