Home Főhírek Belföldi hírek Orbán Viktor: Októberi szinten rögzítjük a lakossági jelzáloghitelek kamatait – videó

Orbán Viktor: Októberi szinten rögzítjük a lakossági jelzáloghitelek kamatait – videó

0
Orbán Viktor legutóbb júniusban tartott Kormányinfót - akkor meglepetésre - a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében / https://www.hirmagazin.eu

Új védelmi vonalat nyit meg a kormány az infláció ellen: októberi szinten rögzíti a jelzálogfedezetű hitelek kamatait – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videóban. Az intézkedés január elején lép hatályba, és 2022 közepéig tart majd.

A legfontosabb kérdés ma az áremelkedés és az infláció kérdése – jelentette ki Orbán Viktor. Egész Európa szenved, mert nőnek az energiaárak – tette hozzá. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország védekezik és védi a családokat.Emeljük a minimálbért, a nyugdíjakat, fenntartjuk a rezsicsökkentés politikáját, és rögzített árat vezettünk be az üzemanyagok esetében is – fejtette ki.

Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta, hogy az infláció érinti a korábban felvett hitelek kamatait, ezért új védelmi vonalat kell megnyitni.

Lakossági kamatstoppot vezetünk be, október végi szinten rögzítjük a jelzáloghitelek kamatait.Az intézkedés január elején lép hatályba és az első félév végéig tart – fejtette ki a kormányfő. A februári törlesztőrészlet alacsonyabb lesz, mint a januári – mondta a videóban.

Exit mobile version
Megszakítás