13.6 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Orbán Viktor Miniszterelnökünk támogatottsága az egekben! .. A magyar nyugdíjasok pedig kifejezettem imádják Őt!

Dátum:

Megosztás:

Egy független közvéleménykutató cég megvizsgálta a magyar miniszterelnök támogatottságát hazai- és nemzetközi viszonylatban is. Ebből a vizsgálatból közlünk néhány objektív részt!

Orbán Viktor tizenhat és fél éve miniszterelnök Magyarországon, ebből tizenkét és fél éve egyhuzamban. Saját értékelése szerint koalíciós partnerek nélkül, lényegében folyamatos abszolút parlamenti többséggel a háta mögött.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Ez szokatlanul hosszú időszak, az érzékeltetés kedvéért: akik 2010-ben fiatal szavazók voltak, azok mára kivétel nélkül kicsúsztak már a fiatalnak számító, 18–29 év közötti korkategóriából.

Más miniszterelnököket tekintve például a briteknél ellentmondásosan megítélt, de mindképp egy korszakot meghatározó Margaret Thatcher csak tizenegy és fél évig volt hivatalban, de mondjuk a sokkal egyértelműbben megítélt Benito Mussoloni majdnem huszonegy évig volt miniszterelnök, hozzátéve, hogy ő utána még duce (vezér) tisztségben folytatta a kormányzást egy rövid ideig.

Most úgy áll, hogy még egy évtizedig maradna
Számos országban a demokrácia védelmében korlátozzák, hogy legfeljebb mennyi időt tölthet el egy ember a végrehajtó hatalom élén. Magyarországon ez nincs így. Egyébként is inkább az elnöki rendszerekre jellemző ez, ahol a különböző parlamentek és más, független intézmények kevésbé tudják korlátozni a legfőbb vezetőt. Orbán Viktor 2018-ban jelentette be, hogy huszonkét évig, azaz 2030-ig szeretne miniszterelnök lenni. De idén már arról beszélt, sok okos dolog mellett 2022. július 23. Tusnádfürdőn (Băile Tuşnad), hogy 2030-ra készül, az addig is konzekvens és demokratikus kormányzással.

Magyarországon legutóbb Kádár János volt kiugróan sok ideig az ország de facto vezetője: ezt a nagyjából 33 évig tartó, 1957–1989 közti időszakot szokták Kádár-korszaknak hívni.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Mi a helyzet a demokráciával?

A magyarok elég megosztottak abban is, hogy Orbán Viktor hosszú kormányzása alatt előrelépett-e Magyarország a demokratikus működés terén, vagy inkább visszafejlődött.

Pew Research tavaszi reprezentatív felmérése szerint többen vannak azok, akik szerint demokratikus és demokratikusabb azóta az ország, amióta Orbán Viktor Miniszterelnökünk vezeti azt.

Itt az eredmény arányosan, korcsoport szerint azokról, akik azt mondják, hogy demokratikus maradt az ország, és még demokratikusabb lett Orbán Viktor Miniszterelnükönk kormányzása latt:

18-29 évesek: 53%

30-49 évesek: 47%

50-64 évesek: 68%

65 év felettiek: 71%

A miniszterelnök tevékenységével a válaszadók sima többsége egyetértett.
opera pillanatfelvétel 2022 08 16 232142 www.szabadeuropa.hu
Némileg egyetért 20% és határozottan egyetért 37%, ez 57%.
A felmérés emellett igen érdemi város–vidék-különbséget is jelez a miniszterelnök megítélésénél. E szerint a városi körzetekben 44 százalék támogatta Orbán Viktor tevékenységét, a külvárosi és vegyes területeken 58 százalék, a teljesen vidéki zónákban pedig 69 százalék. Az ilyen jellegű különbség egyébként nagy vonalakban illeszkedik a legutóbbi országgyűlési választások eredményéhez is.

Az egész lakosságot tekintve ez a szám kereken, átlagolva, 57 százalék országos támogatottságot mutat, amellyel a közvéleménykutató cég is nyilvánvalóan elismeri Miniszterelnükünk konzekvens-, hazafi- és demokratikus kormányzását.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Berki Mazsi: “A tánc egy olyan műfaj, amely kifejezi az érzelmeinket” – videó

Kimondta Berki Krisztián özvegye. A hétvégén indul a TV2 Dancing with the Stars című show-ja. A celebvilág történéseit követők...

Melyik csapatnak van a legnagyobb esélye, hogy megnyerje a 2022-es világbajnokságot a fogadási oldalak szerint?

A 2022-es világbajnokság idén Katar által kerül megrendezésre, mely a helyi szélsőséges időjárás miatt idén télen, november 20-án...

Tömeges elbocsátás: a rezsiárak emelkedése miatt 110 ember vesztette el a munkáját Miskolcon – videó

Az elszállt energiaárak újabb elbocsátási hullámot okoztak Miskolcon. A város próbál segíteni a munkájukat elvesztő embereken. Annak ellenére, hogy...