13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

Orbán Viktor Miniszterelnökünk nyugodt, megfontolt hazafi, a magyar nemzet érdekeit tartja szem előtt e háborús helyzetben is, .. a magyar lakosság, kormánypártiak és ellenékiek, egyaránt, bíznak benne! .. Köszönjük Miniszterelnök Úr!

Dátum:

Megosztás:

Az interakciószámok alapján a magyar Facebook látogatók egyértelműen Orbán Viktor és a magyar kormány álláspontját, magatartását tartják helyesnek

Legfrissebb hírek a háborúról..

– írja a közösségi médiát vizsgáló elemzésében a Mandiner.

Oroszország a nyílt katonai agresszió útjára lépett Ukrajnával szemben.

A háború azóta is meghatározza a hazai politikai napirendet, és a magyarok a közösségi médiában is keresik az eligazodási pontokat.

A Mandiner cikke annak járt utána, kihez fordulnak a magyar Facebookozók, amikor a háború kérdéséről van szó.

Mindenki ezt olvassa most!

A kutatás alapjául a különböző Facebook oldalak interakciószámait (lájk, komment, megosztás) vették. Megvizsgálták hogy az orosz agresszió első napja óta melyik politikai oldal álláspontja, mondandója és megoldási javaslatai nyerték el a Facebook-felhasználók tetszését, melyik politikai közösség megközelítése bizonyult megfelelőnek,

Kiben bíznak ilyenkor a magyarok?

Márki-Zay megosztó mondataitól még a saját közössége is elhatárolódik a kommentekben

Az interakciószámok alapján a magyar Facebookozók egyértelműen Orbán Viktor és a magyar kormány álláspontját, magatartását tartják helyesnek.

Márki-Zay Péter megosztó mondataitól ugyanakkor még a saját közössége is elhatárolódik a kommentekben. Soha nem volt még ekkora interakció-szakadék a jobb- és a baloldal között, utóbbinak az sem segített, hogy a hazai baloldal kommunikációja a háború első 4 napjában leginkább egy negatív kampányra emlékeztetett, amelyet az interakciószámok alapján még a baloldali politikusok követői is téves útnak találtak. Többek között ez lehet a magyarázat arra, hogy az összes ellenzéki párt hivatalos oldala közül miért éppen a Kétfarkú Kutyapárt tudta ebben a periódusban a legtöbb lájkot összegyűjteni.

Politikusok

Orbán Viktor rendkívül magas interakciószámot gyűjtött be a háború kitörése óta eltelt időszakban. A miniszterelnök a kezdetektől a béke megőrzése mellett emelt szót, világosan kinyilvánította, hogy „ez nem a mi háborúnk, és hogy Magyarország nem sodródhat bele ebbe a konfliktusba”. A miniszterelnök stratégiai nyugalomról, és arról beszélt, hogy Magyarország biztonsága az elsődleges. Sok lájkot hozott az a bejegyzése is, amikor személyesen vett részt a NATO-csúcson, ahol a szövetségi rendszer főtitkárával is találkozott.

Legfrissebb hírek a háborúról..

Orbán Viktor lépései elnyerték a magyarok bizalmát, a vizsgált időszakban 550 ezernél is több interakciót szerzett.

Szorosan követi őt a 400 ezer interakciót is túlszárnyalva Szijjártó Péter, akinek élő videóit, bejegyzéseit ugyancsak nagy érdeklődés övezi, hiszen a humanitárius segítség szervezésével, a nemzetközi diplomáciában mutatott aktív, béketeremtő fellépésével markáns alakítója lett az online politikai napirendnek. De a jobboldali TOP10-be bekerült Tilki Attila képviselő is, akinek választókerülete az ukrán határ mentén közvetlenül is érintetté vált a humanitárius helyzet kezelésében.

A baloldal a fentiekkel szögesen ellentétes stratégiát választott. Az egység helyett a vehemens, kíméletlen támadást választotta, a Facebookon azonnal negatív kampányba kezdett. De mit szóltak ehhez a magyar Facebookozók? Nem szerették!

– írja a Mandiner.

Legfrissebb hírek a háborúról..

Márki-Zay Péter részéről zűrzavaros, ideges és megosztó kommunikációt láthattunk a háború kitörése óta.

Gyakori jelenség, hogy saját kommentelői kénytelenek helyreigazítani a baloldal jelöltjét tárgyi tévedései miatt. Márki-Zay Péter hiába szólalt fel tüntetésen, hiába hirdetett el lényegesen több pénzt, mint Orbán Viktor, és hiába posztolt nagy mennyiségben kormányt támadó üzeneteket, még a 200 ezer interakciót sem sikerült elérnie a vizsgált időszakban.

A háborús helyzetben, a magyarok nem a kapkodó baloldali jelölttől várják a megoldást. Ebből következhet, hogy a baloldal vezető politikusai összességében rendkívül nagy, szám szerint 650 ezer interakciós lemaradásban vannak a jobboldalhoz képest.

Mindenki ezt olvassa most!

Márki-Zayt kinevetik az emberek

A baloldali politikusok számára nemcsak az jelenthet rossz hírt, hogy rendkívül rosszul teljesítettek a vizsgált időszakban, hanem az is, hogy a Márki-Zay Péter bejegyzéseire érkezett reakciók 13 százaléka egyszerűen „kacagás, nevetés”. A követői nevetős fejekkel reagálnak bejegyzéseire olyan esetekben is, amikor semmi humorosat nem posztolt. Összehasonlításképp: Orbán Viktor bejegyzéseire érkezett reakciók mindössze 1,2 százaléka volt nevetés – írja a Mandiner.

A teljes cikk, a grafikákkal itt olvasható.

origo, mandiner nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...