1.7 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Orbán Viktor: Lesnek, mint a ponty a szatyorban + VIDEÓ!

Dátum:

Megosztás:

forrás: hirado.hu

Közép-Európa legnagyobb és legsikeresebb pártjának nevezte a Fideszt Orbán Viktor a párt 26. tisztújító kongresszusán. A Fidesz újraválasztott elnöke bejelentette: hétfőn a parlament elé kerül az a törvényjavaslat, amely alapján a következő négy évben a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökken. Orbán Viktor a célok között említette a teljes foglalkoztatottságot, valamint a nemzeti ipar fejlesztését, a magyar gazdák földhöz juttatását és a bürokrácia visszanyesését.

Orbán Viktor kormányfő készen áll arra, hogy két év múlva – ha meglesz a bizalom – vezesse a Fideszt és szövetségeseit a választási kampányban, és győzelem esetén folytassa a munkát a kormány élén. A miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke ezt a több mint egy órás, több helyen személyes hangvételű beszédében közölte a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán, Budapesten, a Hungexpón, ahol bejelentette azt is: 5 százalékra csökken a lakásépítés áfája. Buzdított továbbá a betelepítési kvóta elleni petíció aláírására, és sürgette a visszatérést a demokratikus Európához. Orbán Viktort – aki 2003 óta a Fidesz elnöke, korábban pedig 1993 és 2000 között is ő állt a párt élén – az 1177 érvényes szavazatból 1174 vokssal választották újra pártelnökké a küldöttek.

„30 éve itt vagyunk (…), és a következő 30 évben is itt leszünk”

A miniszterelnök beszédében Közép-Európa legrégebbi, legnagyobb és legsikeresebb pártjának nevezte a Fideszt, amelynek immár csaknem 30 éves történetére visszautalva kijelentette: „30 éve itt vagyunk (…), és a következő 30 évben is itt leszünk”. A Fidesz politikáját jellemezve hangsúlyozta: a kormánypárt mindig a magyar érdekeket képviseli, mert ha ők nem védik meg a magyarokat, senki más nem fogja. „Előállunk valamivel, azt mondják, lehetetlen (…), aztán csak lesnek, mint ponty a szatyorban, amikor mégis megcsináljuk” – példázta, megismételve: „a mindennapi patriotizmus élettörvény a Fideszben”.

Mint fogalmazott: hiszünk Magyarországban és a magyarokban, hiszünk abban, hogy a magyarok bármilyen rossz helyzetből fel tudják emelni az országot. A magyar nemzet se eltartója, se eltartottja nem akar lenni más népeknek: csak erre lehetett építeni 2010-ben is, amikor egy csőd szélén álló országot bíztak a Fideszre a választók – hangsúlyozta, hozzátéve: azóta öt év telt, és ma Európa legbiztosabb pontja Magyarország.

A lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökken

Az újraválasztott pártelnök beszédében elmondta, a következő években a polgári berendezkedésért fognak dolgozni. Ennek fontos része a magyar családok támogatása, mert nélkülük nincs erős és sikeres ország. A cél, hogy minden család feje felett legyen saját fedél, ezért javasolják, hogy a következő négy évben a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökkenjen. Az erről szóló törvényjavaslat hétfőn kerül a parlament elé – jelentette be.

D__AS201512131086
MTI Fotó: Kovács Tamás

Orbán Viktor a célok között említette a teljes foglalkoztatottságot, valamint a nemzeti ipar fejlesztését, a magyar gazdák földhöz juttatását és a bürokrácia visszanyesését. Ezekből születik meg a következő néhány százezer munkahely – jelezte.

A polgári berendezkedés harmadik célja – folytatta -, hogy a magyar embereknek ne kelljen félelemben élniük a bűnözök, terroristák és illegális bevándorlók miatt. Ehhez szerinte szigorú, de méltányos jogszabályokra, erős, felkészült, fiatal rendőrségre, elszánt terrorelhárításra és magabiztos katasztrófavédelemre van szükség.

Európa invázió alatt áll

Magyarország védelme közben azt is látni kell, hogy Európa invázió alatt áll, úgy fest, mint egy csatatér – fogalmazott, majd hozzátette, ami most látszik, az csak a jéghegy csúcsa, mivel tízmilliók indulhatnak még Európába, amely most azért gyenge, mert vezetői vergődnek ahelyett, hogy cselekednének.

A kormányfő szerint ráadásul a baloldali elit és számos ország vezetője azon töri a fejét, miként fogadhatnának be még több bevándorlót ahelyett, hogy lépéseket tennének az áradat megállítására.

Európa nem bír el ennyi embert

Minden józanul gondolkodó előtt világos ugyanis, hogy Európa nem bír el ennyi embert, ellátórendszere összeroppanna ekkora teher alatt – mondta, majd kiemelte, sötétebb felhők is gyülekeznek, hiszen a népvándorlás fenyegetést jelent az európai ember biztonságára is, a terrorizmus és a bűnözés növekedésével. Utóbbiról szólva azt mondta, bár erről nem szabad Európában beszélni, a tények mégis azt mutatják, hogy ahol sok bevándorló telepedett le, ott azonnal megnőtt a bűnözés.

Orbán Viktor aláhúzta, az Európába érkezőknek eszük ágában sincs feladni saját életformájukat, ezért, ha csendben is, de a felszín alatt egy párhuzamos társadalom világa épül a mélyben, amely lassan, de biztosan kisebbségbe szorítja a „mi világunkat”. „Ha így megy tovább, el fogjuk veszíteni Európát” – fogalmazott, hozzátéve, hogy az európai vezetők mégis újabb meghívókat küldenek egy kitervelt és irányított folyamat részeként, amelyben egy bizarr nagykoalíció jött létre embercsempészek, emberjogi aktivisták  és brüsszeli bürokraták között, akik azon dolgoznak, hogy biztonságosan és gyorsan ideszállíthassák a migránsokat. A miniszterelnök szerint ebben a folyamatban programadónként Magyarország is képviselteti magát „egy híres és hírhedt fia által”.

Szerinte a kontinenst sújtó „végzetes kórság” szellemi természetű, a bajok közös nevezője pedig az, hogy Európa nem vállalja magát, az európai szellem emberei pedig olyan másodlagos dolgokat tolnak előtérbe, mint az emberi jogok, a haladás, a nyitottság, az újfajta családok, a tolerancia. „Ezek szép és kedves dolgok, de valójában másodlagosak, mert csak származékok” – fejtette ki, kiemelve, hogy Európa már nem hisz abban, amiből ezek a dolgok származnak: a kereszténységben, a józan észben, a katonai erényekben és a nemzeti büszkeségben. Kijelentette továbbá, az a tény, hogy létezik európai civilizáció, még nem jelenti, hogy jobb vagy rosszabb lenne másoknál, csak annyit jelent: „ezek mi vagyunk, azok pedig ti vagytok”.

A miniszterelnök mindenkit buzdított arra, hogy írják alá a Fidesz petícióját – a magyarok által elutasított – kötelező betelepítési kvóta ellen. Megjegyezte azt is, hogy a migránsügyben Európában „egy irányított médiavilág tárul fel a szemünk előtt”. Szerinte a gondolat-, a szólás- és a sajtószabadság ma Magyarországon színesebb, szélesebb és mélyebb, mint tőlünk nyugatra.

Európa megújításért kiált

Orbán Viktor szerint Európa megújításért kiált, le kell zárni a liberális politika korszakát, és vissza kell térni a demokratikus Európához. Úgy fogalmazott: az elmúlt 25 év egy nagy liberális korszak volt Európában, voltak nagy pillanatai, mára azonban a liberális politika elvesztette vonzerejét, „kifulladt, lemerült”, szembefordult a szabadsággal, ezért szembekerült az emberekkel, a demokráciával.

Az Európai Uniónak új szabályokra van szüksége, és a következő európai korszak vagy demokratikus lesz, vagy nem lesz – mondta a pártelnök, aki ismét elutasította az „Európai Egyesült Államok” gondolatát – amely mellett a baloldal „agitál” -, és kiállt a nemzetek Európája mellett.

„Készen állok”

Orbán Viktor beszédében hosszan szólt a Fidesz helyzetéről, az ő jövőbeli szerepvállalásáról és a polgári oldalról. Közölte: készen áll arra, hogy két év múlva – ha meglesz a bizalom – vezesse a Fideszt és szövetségeseit a választási kampányban, és győzelem esetén folytassa a munkát a kormány élén. Szavait élénk taps fogadta a küldöttek részéről. A következő két év legfontosabb feladata az elnök számára, hogy felkészítse a Fideszt és szövetségeseit a választásra – rögzítette a miniszterelnök.

D__AS20151213151
MTI Fotó: Kovács Tamás

„Jó alelnököket kaptam ehhez a munkához, olyanokat, akiket kemény fából faragtak, és tudják, mi a rend” – tette hozzá Orbán Viktor, aki azt mondta: ezt a két évet nem levezetésnek szánja, hanem felkészülésnek. Mint mondta, mindig is azt gondolta, vannak olyan vezetőik és egyéniségeik a Fideszben, akik el tudnák végezni a munkáját, és hasonló sikerrel vezetnék a szövetségüket, mint ő tette. Nem pont ugyanúgy, ugyanabban a stílusban, nem ugyanazokkal a módszerekkel, de hasonló eredménnyel.

Akkor miért éppen én? – tette fel a kérdést, amire úgy válaszolt: először is azért, mert a felesége nem tiltotta meg. Másodszor azért, mert a járt utat nem akarják elhagyni a járatlanért, „ma még nem”.

Harmadszor pedig azért – folytatta -, mert nehéz időket élnek, és amik jönnek, azok sem lesznek kevésbé veszélyesek, s ilyenkor az egység a legfontosabb. Magyarország egysége, a Kárpát-medencei magyarság egysége és a világ magyarságának egysége – rögzítette a kormányfő, aki hozzátette: az egység nem azonos az egyszínűséggel, az egyszínű egység szürkeséghez, fizikai és szellemi renyheséghez, elbutuláshoz vezet, és szükségszerűen szétmállik.

Nekünk olyan egység kell – folytatta a kormányfő -, amelyben mindenki önmaga maradhat, a saját életfelfogását követheti, saját hangszerén játszik, a végén mégis káprázatos, magával ragadó összhangzat és harmónia keletkezik. Ő ezt a Fideszt képviseli és ezért dolgozik – jelezte. Kitért arra is, hogy nála a legmagasabb vezetési elv a tisztelet. Mindenkinek megadja azt, ami jár neki, ő – fogalmazott – „nem korbácsos ember”, többre tartja a vitát a parancsnál, a belátást a kényszernél. A sikerhez nem csak sokszínűség, alkotói szabadság és légkör, de átlátható és mindenki által tiszteletben tartott belső rend is kell. Szép dolog a barátság, a vagányság, az átütő tehetség, a lendület és a fiatalos fickándozás, de ha a közösségük érdekében, becsületéről, erejéről és cselekvőképességéről van szó, senki sem léphet át egy bizonyos határt – fejtette ki. Ez olyan törvény, amelynek érvényt szerezni a mindenkori elnök felelőssége és kötelessége – jelentette ki.

Hozzátette: újraválasztott elnökként a sokszínű, vibráló, szellemdús, a különböző vonulatokat egységbe fésülő, de rendezett politikát képvisel, a keresztény polgári nemzeti közösségnek, Magyarországnak és a Kárpát-medencei magyarságnak itt és most erre van szüksége.

Orbán Viktor kiemelte azt is, hogy hány közjogi méltóságot, állami vezetőt adott a Fidesz Magyarországon. Példaként hozta Áder János köztársasági elnököt, aki „méltó módon testesíti meg hazánk nemzeti egységét, és akire mindannyian büszkék lehetünk”. „Ráadásul a felhőtlen jókedv és az önfeledt mosolygás dolgában még óriási elnöki tartalékokkal rendelkezünk” – tette hozzá.
Megemlítette még az előző államfőt, Schmitt Pált és Matolcsy György jegybankelnököt is, aki „felépítette a magyar gazdaságot szolgáló pénzpolitikát”. „Összességében 10. éve vagyunk Magyarország robosztus kormánypártja. (…) Mit akarhatunk még egyáltalán? (…) Mi tart bennünket egyben? Deutsch, Pokorni, Navracsics, Farkas, Kubatov, Schmitt. Hogy is vagyunk mi egy vérből valók?” – tette fel a kérdést, a választ, a közösség összetartását pedig abban látta: „mindannyian azt gondoljuk, hogy az életünk csak akkor értelmes, értékes, akkor van súlya, ha azzal a saját életünknél fontosabb és jelentősebb dolgot szolgálunk”.
„Mi azt gondoljuk a Fideszben (…), hogy életünk súlyát, értelmét és fontosságát a szolgálat, a nálunk fontosabb dolgok szolgálata adja” – zárta beszédét Orbán Viktor a szokásos Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok fordulattal.

Kapcsolódó cikk: Politikai nyilatkozat a bevándorláspárti politika ellen

 

Megválasztották a Fidesz alelnökeit

A küldöttek újra bizalmat szavaztak Pelczné Gáll Ildikónak, a leköszönő alelnökök helyére pedig Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot választották meg.

Megválasztották a Fidesz négy alelnökét a párt XXVI., tisztújító kongresszusán, Budapesten vasárnap. Az eredmények kihirdetése után a három új alelnök mondott beszédet.

A küldöttek a Hungexpón újra bizalmat szavaztak Pelczné Gáll Ildikónak (1146 szavazat), a leköszönő alelnökök – Kósa Lajos, Lázár János és Pokorni Zoltán – helyére pedig Gulyás Gergelyt, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökét (1162 szavazat), Kubatov Gábor pártigazgatót (1139 szavazat) és Németh Szilárd parlamenti frakcióvezető-helyettest (1136 szavazat) választották meg.

D__AS20151213064
Budapest, 2015. december 13. Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke, fideszes európai parlamenti képviselő beszédet mond a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2015. december 13-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Az elsőként színpadra lépő új alelnök Gulyás Gergely azt mondta: akik ehhez a politikai közösséghez csatlakoztak, elsősorban nem sikeres pártot, hanem sikeres, boldog és erős Magyarországot szeretnének. A Fidesz az eszköz, a haza üdve a cél – fogalmazott.

Egy olyan országban szeretnének élni, ahol a magyar nemzet minden tagja otthonra találhat, egy olyan országban, ahonnan nem távozni, hanem ahová hazajönni érdemes, ahol a szabadság és jólét uralkodik, de a szabadság felelősséggel jár, és ahol a jólét alapja nem az ügyeskedés, hanem a szorgalom – mondta.  Egy olyan országban, amelyik megbecsült tagja az Európai Uniónak és a NATO-nak, és amelyik őrzi és ápolja hitét, kultúráját és ősei emlékét, és ahol a valós teljesítmény nem helyettesíthető, és különösen nem győzhető le semmilyen telefonnévjegyzékkel – hangzott el.

Szerinte a felelősséget tovább növeli az ellenfelek gyengesége, akik nemcsak kormányképtelenek, hanem elfogadható és számon kérhető mérce állítására sem képesek. Tőlük jobbra a cukiság kampány jegyében kiskutyát simogatnak, de ha jobban megnézik a helyszín mégis csak egy sintértelep és ennek a pártnak a külkapcsolatai egyelőre csak büntetőjogilag értékelhetőek – fejtette ki.

Gulyás Gergely szerint a baloldal és a szélsőbaloldal különböző kis és közepes pártjai öt év ellenzéki lét után még mindig jobban utálják egymást, mint a Fideszt.

Az új alelnök felidézte választási győzelmeiket 2006 óta és azt mondta, csak tőlük függ, hogy ez páratlan győzelmi sorozat marad csupán vagy a polgári Magyarország több évtizedes sikertörténetének kezdete. Követendő példaként a bajor CSU-t és 1949 óta tartó folyamatos kormányzását hozta, majd azt mondta: a rekord beállításához 2078-ig nem hibázhatnak. Megjegyezte: ilyen hosszan csak az maradhat hatalmon, aki ésszerű önmérsékletre képes.

Kubatov Gábor, akit szintén most választottak alelnökké, azt ígérte, hogy személyes érdeke és boldogulása soha nem lesz előrébb való a közösség és a haza érdekeinél. Mivel a közösségnek az érdeke minden időben egybe esik Magyarország érdekeivel, könnyű szolgálatot tehet – mondta, és egyúttal a polgári körösök sikerének is nevezte megválasztását. Rámutatott: a Fidesz a nagy nemzetközi nyomás ellenére 115 hónapja a legnépszerűbb párt, bár van ellenfél a jobb- és baloldalról egyaránt. Az ő titkuk nyitja rendkívül egyszerű: hisznek egymásban, a magyarok bölcsességében, azt mondják, amit gondolnak, és azt gondolják, amit mondanak.

Szólt arról is, hogy például sokan azért állnak mellettük, mert úgy érzik, ellopták a fél életüket, s azért tesznek meg mindent, hogy megvalósítsák az édesapáik álmát. Kitért arra: a múlt embereinek, a valódi elnyomóknak a rendszerváltás után háromszor is volt lehetőségük, hogy bebizonyítsák, még mindig mindent megtehetnek. Kaptak három miniszterelnököt, „egy pufajkást, egy D-209-est és egy olyan böszmét”. Utóbbi azt javasolta, el lehet innen menni, „de az a helyzet, mi inkább maradunk. Mi itt vagyunk otthon, ez a mi közösségünk, ez a hazánk” – fogalmazott Kubatov Gábor.

D__AS20151213002
MTI Fotó: Kovács Tamás

Németh Szilárd – akit Magyarország „gázárcsokítójaként” szólítottak színpadra – úgy fogalmazott: azzal bízták meg őket, mindent tegyenek meg Magyarország, a magyar emberek, a Fidesz és Orbán Viktor kormányzásának sikeréért. Kiemelte: mindenkinek érezni kell az előrelépés lehetőségét a saját életében, s az illegális bevándorlás miatt leginkább ez került veszélybe. Rámutatott: a Fidesz az a politikai közösség, ahol nemcsak ismerik a problémákat, hanem nevén nevezik a dolgokat, a kerítés az kerítés, és nem kapu oldalsó szárnyakkal, a zöld határon átszökő illegális bevándorló, törvénysértő és nem menekült, és nem az életét menti, hanem európai szociális ellátásért vagy annak megsemmisítésére érkezik. Nem migráció van, hanem olyan népvándorlás, amellyel Európa szervezett megszállása zajlik.

A kötelező betelepítési kvóta pótcselekvés, nem más, mint öngyilkos merénylet az európai lét ellen – fejtette ki, hozzátéve: a balliberálisok az emberkereskedőkkel már-már összekacsintva felelőtlenül nyilatkozataikkal arra biztatják az iszlám világ millióit, hogy törvénytelen módon egész Európán átgázolva, jöjjenek csak nyugodtan, lesz itt hely nekik.

Mindent meg kell tenni, hogy kvótától megvédjék az országot – hangoztatta, és felhívta a figyelmet arra, hogy a rezsicsökkentés megvédése után, ismét történelmi a felelősségük, hogy megvédjék Magyarországot és Európát. Ez csak közös akarattal és összefogással sikerülhet, erre csak plebejus kormányzás, csak a Fidesz, csak a magyar miniszterelnök képes.

Németh Szilárd végül az új elnökség feladatának nevezte, hogy felkészítse a pártot a következő választásokra.

 

videó forrása: EchoTv Youtube csatornája

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...

Nászajándék ötletek, kifejezetten a közelgő ünnepek jegyében

A nászajándék ötletek valóban színes spektrumon mozognak, ám ebben az esetben talán épp a bőség zavara lesz az, ami...