23.3 C
Budapest
2022. augusztus. 14. vasárnap

Orbán Viktor hasonlítható Hitlerhez a tusványosi beszédében elhangzó kijelentések miatt? A történész elemezte a kijelentéseket – videó

Dátum:

Megosztás:

“Nem akarunk kevert fajúvá válni” – hangsúlyozta Orbán Viktor a Tusványoson tartott beszéde során szombat délelőtt. A miniszterelnök kijelentése sokaknál kiverte a biztosítékot, főleg a náci Németország ideológiájához való hasonlóság miatt. Az ismert történész Ungváry Krisztián most elárulta, hasonlítható-e Orbán Viktor Adolf Hitlerhez ezen kijelentései miatt.

Ahogy médiánk beszámolt róla, Orbán Viktor július 23-án tartott előadást a Tusnádfürdőn megrendezett eseményen, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, jelenléte és beszéde pedig hatalmas vihart kavart.

A miniszterelnököt kifütyülték, beszédét pedig egy román transzparenssel is megzavarták, a hangoskodók eltávolítása közben Orbán a jelenleg egyik legfontosabb belpolitikai válság, a kata törvénymódosítása elleni tüntetésre is, reagált.

A rendzavarók eltávolítása közben ugyanis a következőt mondta:Csak udvariasan, mint a budapesti rendőrök a hídon a narkósokat!

A miniszterelnök kijelentéseire nemrégiben Gyurcsány Ferenc egy hosszú posztban reagált, most pedig újabb felháborodást kiváltó részletek kerültek elő az ominózus beszédből.

“Van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel, na az kevert fajú világ és vagyunk mi, ahol Európán belüli népek keverednek egymással de attól még nem vagyunk kevert fajúak” – hangsúlyozta a miniszterelnök Tusnádfürdőn tartott beszédében, majd kiemelte:

Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni

Orbán Viktor kijelentései sokaknál kiverték a biztosítékot, akadtak olyanok is akik egyenesen Hitlerhez hasonlították ezen mondatai miatt a miniszterelnököt. Az RTL Híradó az ismert történészt Ungváry Krisztiánt kérdezte meg a nagy port kavart beszéd kapcsán.

A történész szerint a magyar történelemnek volt már olyan korszaka amikor hasonló gondolatok hangzottak el a fajok keveredéséről, mint amiket Orbán Viktor mondott Tusnádfürdőn, mégpedig elsősorban a XX. század első felében, a zsidókkal kapcsolatban.

Ungváry a náci analógia kapcsán azonban hangsúlyozta, hogy ezen mondatok miatt Orbán Viktort nem hasonlíthatjuk Adolf Hitlerhez.

Orbán Viktor nem Adolf Hitler. Ő arról próbált beszélni, hogy a migráció kapcsán korlátozások szükségesek. Lehetséges, hogy nácinak is lehet nevezni ezeket a gondolatokat, mert hangsúlyozom, más kontextusban mások hasonlókat mondtak, amik teljesen mást jelentettek akkoriban– hangsúlyozta Ungváry Krisztián a Híradónak.

blikk, rtl

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Energiapánik Németországban: ősztől csak 19 fokig lehet fűteni

Már az ősszel szigorú energiatakarékossági előírások lépnek életbe Németországban, amelyek – egyebek mellett – azt írják elő, hogy...

Megszűnik a világ leghíresebb hintőpora, mert rákot okozhat

A Johnson & Johnson 2023-tól világszerte leállítja a talkumalapú hintőpor gyártását. A vállalat több tízezer perrel néz szembe,...

Összefog a kerület – nyerjünk egy játszóteret!

Figyelem! A Budapest, 18. kerület indította el az "Összefog a kerület!" szavazást! Szavazz Te is, ha szeretnéd, hogy...

40 éve halt meg Henry Fonda – képek, videók

Henry Jaynes Fonda (Grand Island, Nebraska, 1905. május 16. – Los Angeles, Kalifornia, 1982. augusztus 12.) Oscar-díjas amerikai...
facebook