16.5 C
Budapest
2023. szeptember. 28. csütörtök

Orbán Viktor: Ha nem lenne rezsicsökkentés, a magyarországi családok sokkal többet fizetnének az áramért és a gázért

Dátum:

Megosztás:

Hazánk miniszterelnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a kormány legfrissebb döntéseiről és a koronavírus-helyzetről.

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, több esetben túl messzire ment a baloldal a járványkezelés bírálatában. Persze lehet mindent jobban csinálni, de ha túl messzire megy valaki, akkor félreérti a helyzetét

– tette hozzá.

Mindenki ezt olvassa most!

A kormányfő szerint a pártoknak tudniuk kell, hogy az egészet szolgálják. Orbán elmondta, amikor úgy támadják a járványkezelést, hogy lebeszélik az embereket arról, hogy ők is a védekezés részesei legyenek, akkor az egész ellen tesznek.

Fotó: Facebook

„Egy bizonyos határon nem lehet túlmenni.”

„Az Operatív Törzs lassan kétéves lesz, és nagyon sokan dolgoznak azon, hogy a megmentsék az emberéleteket, és nem érdemlik meg ezeket a támadásokat.” Orbán Viktor úgy látja, a vírus elleni védekezés kérdését ki kellene vonni a választási kampányból.

Nekünk több lábon kell állnunk

Orbán Viktor arról is beszélt, a vakcinát gyárakban gyártják, és a gyáraknak tulajdonosai vannak, akik profitot szeretnének elérni. A gyógyszergyárak nagyon fontosak, de nem szolgáltathatjuk ki magunkat ilyen gyáraknak – tette hozzá.

„Vakcina beszerzés szempontjából nem állhatunk egy lábon. Nekünk több lábon kell állnunk.”

Minden kormányzati döntést a magyar emberek biztonsága vezeti – mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, mindig kell tartalék vakcinából, de ráhagyással dolgoznak, és a készletek egy része elveszíti a szavatosságát. Éppen ezért egy részét odaadják azon országoknak, akiknek szüksége van rá, és nem semmisítik meg – tette hozzá.

Mindenki ezt olvassa most!

Vannak rendkívüli helyzetek

Orbán Viktor az élelmiszerárstopról azt mondta, normális esetben a kormánynak nem kell beavatkoznia az árakba. „Vannak rendkívüli helyzetek, és akkor a kormány nem mondhatja, hogy a gazdasági szereplők majd megoldják a helyzetet.”

A kormányfő szerint a világgazdaság belépett a magas inflációs korszakba, és ekkor a kormány nem várhatja a piaci szereplőktől az árak kiegyenlítését. Amíg nem kerülnek vissza a dolgok a megfelelő kerékvágásba, addig azonban élni kell – tette hozzá.

„Mindnyájunknak be kell menni a boltba, és ki kell fizetni a termékeket, és jobb a korábbi alacsonyabb áron fizetni.”

Brüsszel elhibázott politikája megbukott

Ezen a szinten nem lehet komolyan beszélni – mondta a kormányfő arról, hogy egyes ellenzéki szereplők szerint ő tehet az inflációról. Orbán úgy látja, az energiaárak növekedése miatt ugrottak meg az árak. Az energiaárak esetében Brüsszel politikája megbukott, mert a klímavédelem szempontjából magas árakat akar – tette hozzá. Ennek az eredménye lett a magas infláció. Zsákutcába jutott ez a politika.

„A szociális szempontnak érvényesülnie kell az energiaárakban is.”

Brüsszel további áremelést szeretne, és az autókat, a házakat is meg akarják adóztatni. A családokat meg kell védeni az elszabaduló árakkal szemben, így Spanyolország és Franciaország most vezeti be a rezsicsökkentést – mondta a kormányfő. Pont a rezsicsökkentés terén lehetne egyezség a politikában.

Akármit is mond a baloldal, a rezsicsökkentés mellett ki kell tartani. A nagy szennyezőknek kell fizetniük, és nem az embereknek – tette hozzá.

„Ha nem lenne rezsicsökkentés, a magyarországi családok sokkal többet fizetnének az áramért és a gázért”

Minden eleme meg fog maradni a mostani családtámogatási rendszernek

Mindenki ezt olvassa most!

Orbán Viktor közölte, hogy az elmúlt 12 évben sok dolog épült fel Magyarországon, így lett egy stabil politikai rendszer, és egy gazdasági rendszert, ami a számok alapján működik. Kiépült egy új adó- és bérrendszer. Kiépült a családtámogatási rendszer, de persze van még munka.

„Új elemeket is be kell építeni a családtámogatási rendszerbe, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha kapunk még négy évet.”

Mi a bevándorlást nem akarjuk követni, és azon dolgozunk, hogy olyan körülmények legyenek, hogy merjenek az emberek gyereket vállalni – tette hozzá. Minden eleme meg fog maradni a mostani családtámogatási rendszernek, ha bizalmat kapunk – mondta.

2021-ben a magyar gazdaság fantasztikusan teljesített

A fő cél, hogy a gyermekvállalás ne teremtsen nehezebb helyzetet egy adott család esetében, sőt anyagi előny legyen azokkal szemben, akik nem vállalnak gyermeket – mondta Orbán Viktor. Mindennek a legvégén az szerepel, hogyha nincs gyerek, akkor nincs jövő – tette hozzá.

„Az utóbbi kijelentés pedig már az 1998-as kormányprogramban is szerepelt.”

2021-ben a magyar gazdaság fantasztikusan teljesített, miközben sokakat meggyötört a járvány – mondta a kormányfő. 6 százalék feletti növekedés volt.

Orbán Viktor elmondta, hogy mindig is vissza akarták adni a baloldali kormány által elvett 13. havi nyugdíjat. Ugyanígy gondolkoztunk a személyi-jövedelemadó visszaadásáról, és a családok segítéséről – tette hozzá.

Mindenki ezt olvassa most!

Magyarország a béke mellett érdekelt a mostani biztonsági helyzetben

A közelgő oroszországi találkozója kapcsán elmondta a kormányfő, hogy minket nem lehet sehová sem odarendelni, mi mindig a nemzeti érdeket tartjuk a legfontosabbnak a külpolitikában is. „Szeretném növelni a magyar-orosz gázmegállapodásban szereplő gázmennyiséget az ország biztonsága érdekében.”

Magyarország a béke mellett érdekelt a mostani biztonsági helyzetben – tette hozzá. „Folyamatosan egyeztetek a szövetségesekkel, és úgy megyek Moszkvába.”

(via Origo)

ripost

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kate Hudson, Matthew McConaughey – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – videó

How to Lose a Guy in 10 Days - amerikai-német romantikus vígjáték Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője,...

„Hajrá, Gelencsér Ferenc!” – Orbán Viktor a TikTokon is bíztatta a Momentum elnökét (VIDEÓ)

Mint ismert, a Momentum-elnök mikrofonja bekapcsolva maradt a legutóbbi parlamenti felszólalása után. Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,...

Péntektől ismét esik a benzin ára

Három nap alatt már 12 forintos a csökkenés, most a gázolaj ára is lejjebb megy. Tartós áremelkedés után korrekció...

Brutális támadás indult itthon a bankszámlák ellen

Naponta 75 millió forintot csalnak el a magyar bankkártya- és bankszámla-tulajdonosoktól, negyedév alatt csaknem hétmilliárd forintot vittek el...