13.9 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Orbán Viktor: egymillió oltást adtunk be az oltási akcióban..

Dátum:

Megosztás:

A kormányfő péntek reggel a Kossuth rádiónak adott hosszabb interjút. A legjobb karácsonyi ajándéknak azt tartaná szeretteink számára, ha beoltatjuk magunkat.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádiónak terjedelmesebb interjút adott.

A miniszterelnök először az oltási akció helyzetéről beszélt.

Mindenki ezt olvassa most!

A TELJES INTERJÚ ITT HALLHATÓ.

“Egymillió oltást adtunk be, ebből 800 ezer volt harmadik oltás és 115 ezer az első oltás” – jelentette a hajnali számokat. “A harmadik oltások tekintetében száguldunk, a lakosság 27 százaléka vette fel, az uniós átlag 10 százalék körül van” – tette hozzá.

Kiemelte,

“a legjobb ajándék, amit most adhatunk szeretteinknek, hogy beoltatjuk magunkat”.

Megítélése szerint a járványhelyzetben eddig fantasztikusan küzdött mindenki, a magyar egészségügyi rendszer “jól állja a sarat”.

Egy új, de a csütörtöki Kormányinfón már elhangzott döntésről is beszámolt.

“Mindenkit meg fogunk keresni. Akinek lejárt a védettsége, azt értesíteni fogjuk, hogy ez bekövetkezett. A tudomány mai állása szerint a védettség foka csökken. Az érintetteket megkérjük, hogy vegyék fel a harmadik oltást. Ezen kívül minden településen oltási napokat szervezünk.”

A pedagógusokat külön kérte, értsék meg, hogy “nekünk, szülőknek a gyerekek a legfontosabbak, egy ilyen helyzetben arra kérjük őket, hogy vegyék fel az oltást”. A szülők részéről szerinte ez “jogos elvárás”.

Ezt követően rátért az omikron variánsra, amely szerte a világban komoly lezárásokat okozott.

“Nem merek orvosszakmai kérdésekben biztos álláspontot elfoglalni, mert érzem a tudományos-szakmai bizonytalanságot. Hallok ilyet, hallok olyat. Amit most merek mondani, hogy az első egy-két nap ijedtsége nagyobb volt, mint amit az új variáns indokolt, de aki egyszer megégette a száját forró tejjel, óvatosabb” – vont egy hasonlatot a miniszterelnök.

Orbán Viktort “egyáltalán nem érdekli”, hogy a velencei bizottság mit mond arról, “hogyan neveljük a gyermekeinket”.

Mindenki ezt olvassa most!

“Nem fordulhat elő, hogy

elküldjük a gyerekeket az iskolába, ott pedig mindenfajta aktivisták mindenfajta eszméket, ideákat népszerűsítenek, amikkel én egyáltalán nem értek egyet. A szülők joga itt minden mást megelőz”

– nyomatékosította. “Ezért is lesz erről népszavazás. Ez egyszer már bevált a migráció kérdésében. Tegyük ugyanezt a gyermekek érdekében” – fűzte hozzá. Megjegyezte, a törvények szintjén rend van a kérdésben, de “óriási a nyomás” arra nézve, hogy a gyermekvédelmi törvényt a magyar parlament hatályon kívül helyezze. “Ha ez nem volna ennyire fontos, Brüsszel nem csinálna ekkora balhét belőle.”

Arról, hogy emiatt uniós forrásokat vonnak meg Magyarországtól, azt mondta, “lehet, hogy zsarolnak bennünket, de ami jár az jár. Beengedjük ide a kereskedőket külföldről, ezért cserébe jogaink vannak, a vitát meg fogjuk nyerni, a pénzt meg fogjuk kapni.

Ki kell tartani, ez egy idegjáték is.”

Az üggyel összefüggésben még azt is megjegyezte, hogy az eljárás és a forrásmegvonás beavatkozás lehet a jövő évi magyarországi választásokba.

“Olyan kormány kormányt akar Brüsszel, amely azt mondja neki, hogy jawohl (magyaul: igenis).”

Emlékeztetett, a rezsivel összefüggő csatát Magyarország Brüsszelben már megnyerte, és szerdán a kormány arról is döntött, hogy a kisvállalkozások (10 fő alattiak, 4 milliárd forint alatti éves árbevételűek) olcsóbb árkategóriájú villamosenergiához juthatnak.

“Ezt nem csak a nemzetközi cégeknek kell majd legyelni, hanem az MVM Zrt.-nek is” – húzta alá.

Magyarországon – ecsetelte – a második legolcsóbb az áram ára, Bécsben kétszer, Németországban háromszor ennyit kell fizetni a villamosenergiáért, a gáz esetében pedig szintén többszörsek a szorzók. Közben “a baloldal azt akarja, hogy az emberek fizessenek többet, a baloldal ebben egységes”.

Mindenki ezt olvassa most!

“A budapestieknek és hódmezővásárhelyieknek is az a jó, ha kevesebbet fizetnek az áramért” – zárta gondolatait.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

infostart

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Nem volt Csuti gyerekein biztonsági öv az autóban, és ezt a fotót posztolta ki Csuti .. – fotó

"Felelőtlenség a köbön. Kiposztolni is…" Keményen nekiestek Csutinak, amikor kiszúrták ezt a fotókon a gyerekkel kapcsolatban r/talk_hunfluencersPosted by u/Extension_Trust25672...

Elviselhetetlen energiaválság Franciaországban

A Franciaország (egykori) büszkeségét jelentő hatalmas atomerőmű park a pusztulás szélére került" írja a francia konzervatív napilap, a...

Őrült sebességgel száguld egy forró gázbuborék a Föld közelében – videó

A Tejútrendszer középpontjában található fekete lyuk, a Sagittarius A* körül keringő „forró folt" nyomaira bukkantak a csillagászok az...

Forrnak az indulatok: Észak-Korea rakétát lőtt Japán fölé

A japán kormány figyelmeztetést adott ki, hogy a Hokkaidó szigetén élők vonuljanak fedezékbe a rakéta repülése alatt, illetve...