35.8 C
Budapest
2022. augusztus. 18. csütörtök

Orbán Viktor: Beruházások, biztonság és a piacok bővítése nélkül nincs gazdasági újraindítás

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nincs szükség adóemelésre, nem kell semmilyen migrációs szétosztás, és minél hamarabb fel kell venni a nyugat-balkáni országokat az unióba

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök Ljubljanában pénteken a visegrádi országok kormányfőinek találkozója után.

A kormányfők egyetértettek abban, hogy a gazdaság újraindítása elsőrendű feladat. A magyar miniszterelnök kérdésre azt is elmondta, hogy jogállamisági dzsihádot folytat az Európai Parlament.

Orbán Viktor elmondta, a közép-európai országok együttműködése nem elmélet, hanem gyakorlati valóság. A pandémia idején a V4-ek példásan segítették egymást. Nagyon fontos hat hónap áll előttünk, súlyos kérdések vannak napirenden: migráció, gazdaság újraindítása, bővítés és a zöld program. 

Orbán Viktor: Nincs szükség adóemelésre. FORRÁS: ORBÁN VIKTOR/FACEBOOK

Szerencse, hogy éppen Szlovénia adja az uniós elnökséget, mivel Janez Jansa is részt vett az antikommunista ellenállásban, és már volt kormányfő, amikor Szlovénia korábban az uniós elnökséget betöltötte, így megfelelő perspektívával bír – hangsúlyozta a magyar kormányfő. Beruházások, biztonság és a piacok bővítése – ez kell a gazdasági újraindításhoz – mondta Orbán Viktor. Nincs szükség adóemelésre, nem kell semmilyen migrációs szétosztás, és minél hamarabb fel kell venni a nyugat-balkáni országokat az unióba. Magyarország mindent megtesz, hogy a szlovén elnökség sikeres legyen – tette hozzá.

 

„Jogállamisági dzsihádot folytat az EP”

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, hogy az Európa felé irányuló migrációnak két forrása van: Ázsia és Afrika. Fel kell készülni egy Afganisztánból érkező jelentős migrációs nyomásra, miközben a szubszaharai régióban is egyre aggasztóbb a helyzet. Nem jó politika, hogy mindkét helyről kivonulnak a csapataink, mert ennek migrációs következményei lesznek – mondta a kormányfő. Rule of law (jogállamiság) dzsihádot csinál az Európai Parlament, ahelyett hogy a valódi problémákkal foglalkozna  – fejtette ki a kormányfő.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (b3), Eduard Heger szlovák (j), Andrej Babis cseh (b), Mateusz Morawiecki lengyel (háttal) és Janez Jansa szlovén (j3) miniszterelnök a visegrádi csoport (V4) miniszterelnökeinek és a szlovén kormányfő csúcsértekezletén Ljubljanában a Nemzeti Galériában. FORRÁS: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/BENKO VIVIEN CHER 

Aggasztja a migráció a V4-es kormányfőket

 

Janez Jansa, Szlovénia kormányfője köszönetet mondott a V4-országoknak, hogy segítették országát a járvány alatt. Kifejtette, hogy a V4-országok támogatják Szlovénia uniós elnökségének a prioritásait. Szlovénia az unión belül sokszor működött együtt a visegrádi négyekkel, és ezt a jövőben is folytatni fogják.  

Eduard Heger, Szlovákia kormányfője azt mondta, hogy a gazdaság újraindítása az egyik legfontosabb feladat. Egységesek vagyunk abban, hogy tovább kell javítani a koronavírus-járvány elleni védekezés során az oltakozás területén – tette hozzá. A digitalizáció és a dekarbonizáció nagyon fontos Szlovákia számára, és gyorsítani kell a csatlakozási tárgyalásokon.  

Andrej Babis, Csehország miniszterelnöke arról beszélt, hogy nagyon forró nyár vár az uniós országokra. Tovább kell növelni az oltakozási kedvet, el kell érni az embereket az oltóanyagokkal – mondta. Babis szerint MINDENKI VISSZA AKAR TÉRNI A NORMÁLIS ÉLETBE, ÉS ERRE ÖSSZPONTOSÍT A CSEH KORMÁNY IS. Nagyon jónak minősítette a magyar V4-es elnöki terveket. Bízik benne, hogy az EU elfogadja a tagállami helyreállítási terveket – tette hozzá. Babis nem érti, hogy Románia, Bulgária és Horvátország miért nem lép be a schengeni övezetbe, és folytatni kell az uniós bővítést a Nyugat-Balkánon. A cseh kormányfő aggasztónak nevezte a migrációs helyzetet, és el kell érni azt, hogy  az emberek ne induljanak el.

Az illegális migráció ellen is kiálltak a V4-ek és Szlovénia. FORRÁS: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/BENKO VIVIEN CHER

Mateusz Morawiecki, Lengyelország kormányfője arról beszélt, hogy Szlovénia 2008-ban töltötte be legutóbb az uniós elnökséget, és akkor is válság volt. Nagyon jók a szlovén tervek, a legfontosabb a munkahelyek megvédése – tette hozzá. Mi nem a gyalog szerepét töltjük be az uniós sakktáblán, fel kell lépnünk a centralizációval szemben. Az európai porondon mi nem a sarokban állunk, hanem egységes és erős szerepet akarunk betölteni – mondta a lengyel kormányfő. Az illegális migrációval szemben fel kell lépni, és meg kell védeni a határokat – tette hozzá. Minden tagállam egyenrangú és szuverén az unióban.

Szlovénia, mint az Európa Unió soros elnöke, pénteken látta vendégül a visegrádi négyek kormányfőit pénteken Ljubljanában. 

Egy új európai helyzetben vagyunk – mondta egy másik kérdésre Orbán Viktor. Korábban a régi és az újonnan csatlakozó országok mentén osztották fel az EU-t. Ma az látszik, hogy vannak országok ahol magas az államadósság, alacsony a növekedés, és rengeteg migráns destabilizálja az országot, és vannak olyan országok, ahol alacsony az államadósság, gyors a növekedés, és megvédték magukat a migrációtól. Ezt a különböző utakon haladó uniót Szlovénia reméljük, össze tudja fogni, mivel a legnyugatibb közép-európai országról beszélünk – mondta a magyar kormányfő.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Továbbra sincs béke: a hazatérő Harrynek és Meghannak eszük ágában sincs találkozni Vilmosékkal

Harry és Meghan a jövő hónapban az Egyesült Királyságba látogatnak, de nem találkoznak Vilmossal és Katalinnal. Ahogy arról mldiánk...

Egészség: Ezt muszáj kipróbálnod! Szuper méregtelenítő ital, pár összetevőből, 5 perc alatt

Nagyon jó hatással lesz a szervezetedre. A megfelelő emésztés nagyon fontos egészségünk érdekében, ugyanis kiüríti a toxinokat a szervezetből....

ELTŰNT KINCSES GERGŐ GÁBOR A XVII. KERÜLETBŐL

A 14 éves fiút rendőreink jelenleg is keresik. Aki látta vagy látja, hívja bármelyik rendőri számot! A Budapesti Rendőr-főkapitányság...

Eladta hatalmas villáját a Korda házaspár: „A rezsicsökkentés szigorítása előtt is havi 500 000 forint volt a gázszámlánk”

Már tavaly decemberben napvilágot látott a hír, hogy eladó a Korda házaspár hatalmas villája, Balázs Klári pedig lapunknak...
facebook