21.5 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Orbán Viktor bejelentése a karácsonyi és szilveszteri szabályokról: január 11-ig marad a szigor – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Orbán Viktor a Facebook-oldalán jelentette be az újabb járványügyi kormánydöntéseket. Mindenki erre várt, lesznek-e külön szabályok a karácsonyi időszakra? Orbán Viktor egyeztetett a szakemberekkel és egyértelmű döntés született: maradnak a szigorú intézkedések január 11-ig, a szenteste azonban kivétel lehet, arról később döntenek.

Orbán Viktor / Fotó: Facebook

Orbán Viktor / Fotó: Facebook

Müller Cecília már az operatív törzs tájékoztatóján már elmondta: a miniszterelnök még ma beszámol a karácsonyi időszakot érintő döntésekről.

Nem sokkal ezután jött is a miniszterelnök bejelentése.

Egy hónap telt el a kijárási tilalom bevezetése óta. A vírussal továbbra is harcban állunk, nemcsak mi, hanem egész Európa. (…) A kórházakban a betegeinkért küzdenek az orvosok és az ápolónők. Az iskolákban, óvodákban a pedagógusok azért küzdenek, hogy a gyerekek szüleik megmenthessék a munkahelyüket – kezdte videójában a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ezért mindenkinek köszönettel tartozunk.

Elmondta, hogy két hete célzott tömeges tesztelést indítottak, múlt héten a legtöbbet tesztelő országok közé tartozott Magyarország.

Konzultált járványügyi szakemberekkel, professzorokkal és tudósokkal arról a kérdésről, hogy fenntartsák-e a december 11-én lejáró kijárási tilalmat és szigorú intézkedéseket.

– A válasz egyöntetű volt: a szigorú intézkedéseket fenn kell tartani, szigor kell, mert karácsony jövőre is lesz, most az a fontos, hogy mi is legyünk! – mondta Orbán!

Ennek megfelelően az operatív törzs a következő döntéseket hozta:

  • A jelenlegi kijárási tilalom (este 8-tól hajnali 5 óráig) és a további szigorú intézkedések január 11-ig, tehát további egy hónapig érvényben maradnak

  • Azt, hogy szenteste tehetünk-e kivételt, azt csak december 21-én dönthetjük el, az akkori állapotok ismeretében – mondta a miniszterelnök

  • Szilveszterkor biztosan nem lesz kivétel: utcabálokat, bulikat idén nem lehet tartani

Azt gondolom, hogy egy jó utcabálért vagy buliért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapokon keresztül dolgoztunk – tette hozzá.

Orbán Viktor Miniszterelnökünk kiemelte, hogy a megoldás a vakcina lesz, ami belátható távolságra van. Holnaptól indul a regisztráció, amire mindenki jelentkezhet, ha be akarja magát oltani. Mindenkivel tárgyal a kormány, hogy a magyarok hamar hozzájussanak a vakcinához.

“Az ünnepek alatt is vigyázzunk egymásra, mert minden élet számít!” – zárta videóját a miniszterelnök!

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egy férfi rohant be a metróalagútba a Blaha Lujza térnél és elvágta a torkát

Hatósági zárás miatt nem jár a 2-es metró a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között...

Miért van egyre több pajzsmirigybeteg? Az endokrinológus válaszol

A kételkedők joggal vetik fel, hogy ez csupán látszat, hiszen a jobb diagnosztikus módszerek miatt érezzük csak, hogy...

Ukrajna részben leállította a földgáz szállítását Európába

Ukrajna bejelentette, hogy felfüggeszti a földgáz tranzitját egy olyan tranzitponton keresztül, amelyen az Oroszországból Európába szállított gáz közel...

Órák kérdése, és hivatalosan fizetésképtelen lehet Oroszország

Órák választhatják el Oroszországot a fizetésképtelenségtől, amely már a háború kitörése óta fenyegeti Moszkvát – írja a Bloomberg. Vasárnap este...