21.7 C
Budapest
2023. szeptember. 25. hétfő

Orbán Viktor: A cél a munkát terhelő adók csökkentése.. – videó (kattints a linkre!)

Dátum:

Megosztás:

Magyarországon 2010 óta mind a nemzeti, mind az állami vagyon jelentősen nőtt, ám amikor az ellenzék volt kormányon, mindkettő csökkent

– mondta Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában hétfőn. A kormányfő arról is beszélt, ha a költekezést abbahagyjuk, nem lesz például 13. havi nyugdíj, és nem lesz 200 ezres minimálbér.

Orbán Viktor Jakab Péternek azt mondta, nyilvánvalóan az Egyesült Államok elnöke összekeverte Magyarországot Ukrajnával.

A kormányfő arról is beszélt, ha a porondmester nincs itt, akkor a kérdések sem mennek. Magyarországon 2010 óta jelentősen nőtt az állami vagyon, míg a Jobbik szövetségesének a kormányzása alatt csökkent.

„Önök alatt csődbe ment Magyarország”

Orbán Viktor Tóth Bertalannak (MSZP) azt válaszolta, 2022. január 1-jétől a minimálbér magasabb lesz, mint az Önök idején az átlagbér.

Elvettek egyhavi nyugdíjat, elvettek egyhavi fizetést és csődbe ment Magyarország.

A kormányfő arról is beszélt, hogy az Önök javaslatát azért nem szavazzuk meg, mert egyszer az Önök adórendszere már tönkretette Magyarországot. Ha valaki 10-szer többet keres, az 10-szer több adót fizet – hívta fel a figyelmet a kormányfő. A gyermeknevelés esetén térünk el ettől – tette hozzá. Ez a rendszer működik, és segíti a családokat.

Orbán Viktor: Ha valaki 10-szer többet keres, az 10-szer több adót fizet. FORRÁS: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD

Orbán: Nem lesznek megszorítások

Orbán Viktor Varju Lászlónak (DK) azt válaszolta, hogy az Ön beszéde egy kommunista beszéd, azzal vádolták meg az ellenfeleiket, amit elkövetni akarnak. Orbán közölte, hogy a magyar adósság az Unióban a kezelhető sávú adósságú országok közé tartozik.

A DEVIZÁBAN FENNÁLLÓ ADÓSSÁG 20 SZÁZALÉK KÖRÜL VAN

– tette hozzá. A kormányfő szólt arról is, hogy ha a költekezést abbahagyják, akkor nem lesznek béremelések, nem fog fejlődni az ország. A megszorítások útjára nem lépünk vissza – tette hozzá.

Orbán Viktor Csárdi Antalnak (LMP) azt válaszolta, hogy az elmúlt években számos alapvető élelmiszer esetében volt áfacsökkentés.

AZ ÉLŐSERTÉS-, A SZARVASMARHA-, A JUH-, A KECSKE-, A BAROMFIHÚST, A TOJÁST, A HALAT ÉS A TEJET SOROLTÁK ALACSONYABB ÁFAKULCSBA

 – tette hozzá. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem véletlenszerűen választották ki az előbbi termékeket. A következő időszakban nem lesznek áfacsökkentések, hanem a munkát terhelő adókat akarják lejjebb vinni – hívta fel a figyelmet a kormányfő.

A baloldalon a szokás, hogy milliárdosok a kormányfők

Orbán Viktor Tordai Bencének (Párbeszéd) azt mondta, hogy halottakkal és a rokonok érzelmeivel játszani ízléstelen és visszataszító dolog, ezt meghagyom Önnnek.Azzal, hogy az MTI nem tudósít az előválasztásról, az az ellenzéknek kedvez.A nemzetbiztonsági bizottság üléseinek megfelelő szabályai vannak – tette hozzá. Orbán arról is beszélt, hogy a mostani rendszer a munka felé tereli az embereket, és nem támogatja az álláskeresési járadék 9 hónapra emelését. Orbán arról is szólt, hogy ne becsülje le a közmunkát.
Amikor a baloldal volt kormányon, akkor 23 800 forintot kaptak.

Orbán Viktor Szilágyi Györgynek (Jobbik) azt válaszolta: „van egy vagyonnyilatkozatom. Minden egyes mondata a vagyonnyilatkozatomban leellenőrizhető. Nem megyek el üzletembernek, az a baloldalon szokás, hogy a miniszterelnökök milliárdosok” – tette hozzá.A gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba – mondta a kormányfő Hatvanpusztáról. Orbán arról is beszélt,Ön volt az a képviselő, aki hibbant Nérónak nevezte Gyurcsányt, most meg ott gazsulál. Egy ilyen embertől a provokáció sem ér el idáig.

Orbán: Erkölcsi kérdésekben nem oktathat ki Gyurcsány

Orbán Viktor még a napirend előtti felszólalások során az őszödi beszédből idézett, és közölte, hogy ezek után Gyurcsány Ferenc, „aki a baloldal mostani vezetője, hiába tolta maga elé a feleségét és Karácsony Gergelyt”, nem oktathatná ki a kormányt erkölcsi és kormányzási kérdésekben.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki Ahogy a világ egyre inkább digitálissá válik, az online játékok iránti...

Összekapott Németországgal Lengyelország a választás előtt

Az október 15-i lengyel parlamenti választásokba történő beavatkozási kísérlettel vádolta meg vasárnap este Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter Olaf...

Vita az infációról, a háborúról és az akkumulátorgyárakról – reakciók a miniszterelnök felszólalására

Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalására az ellenzéki pártok is reagáltak, majd a kormányfőt a viszonválasz joga illette...

Gyurcsány Ferenc családjából javasolt utódot Orbán Viktor helyére

Megkezdődött a parlement őszi ülésszaka, kemény szócsatával. Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalására az ellenzéki pártok is reagáltak, majd...