10.9 C
Budapest
2023. március. 26. vasárnap

Orbán Viktor: 15 évvel ezelőtt az ifjú kommunisták október 23-ából november 4-ét csináltak

Dátum:

Megosztás:

A miniszterelnök a fővárosi Erzsébet téren mond ünnepi beszédet a békemenettel érkezett sokaság előtt. Cikkünk frissül.

A békemenettel Budáról érkezett sok ezer ember előtt mondta el október 23-ai beszédét Orbán Viktor miniszterelnök az Erzsébet téren.

„Jó napot, magyarok, jó napot, lengyelek, jó napot, olaszok” – köszöntötte hallgatóságát. „Régen láttuk egymást, sok mindent kell megbeszélnünk ma délután, de mindenekelőtt emlékezzünk, emlékezzünk a 65 évvel ezelőtti napokra és a 15 évvel ezelőtti délutánra!” – tette hozzá.

Mint felidézte, 15 évvel ezelőtt „az ifjú kommunisták október 23-ából november 4-ét csináltak”.

„Vagy ide, vagy oda kell állnod. Szempillantás alatt kiderül, ki a rossz, ki áll a történelem jó, és ki a rossz oldalán.

Mi, magyarok, jól döntöttünk, protestáltunk, felegyenesedtünk, magyar hazafiak a kommunisták ellenében” – idézte fel 1956-ról.

Szerinte „arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor megmutattuk magunknak, a világnak és az ellenségeinknek, hogy kik vagyunk mi valójában. Hatalmas erők költöztek belénk, és megrendültek a kommunista rendszer tartópillérei. A magyar név megint szép lett, méltó régi, nagy híréhez”.

Erre a napra szerinte rangtól és társadalmi élethelyzettől függetlenül mindenki ugyan amiatt emlékezik, „dicsőség a hősöknek” – fogalmazott.

Ezt követően párhuzamokat állított az 1956-os és 2006-os magyar vezetői hozzáállás között.

„Amikor felemeltük a szavunkat, könnygázzal, lovasrohammal és gumilövedékkel válaszoltak. Ezen a helyen 15 évvel ezelőtt erőszak, vér és könny lepte el a pesti utcákat. Történt mindez az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján a világ szeme láttára. Lassan mondom, hogy mindenki megértse,

soha nem fogjuk elfelejteni nekik”

– mondta.

A pesti humor szerint – mint folytatta – nem akkor kell megsértődni, amikor az ember úgy érzi, hanem amikor megéri; ennek volt szerinte köszönhető, hogy 2010-ben a polgári erők kétharmados választási győzelmet aratva „elsöpörték a szocialista Magyarországot”.

Gyurcsány Ferencet neve említése nélkül „az Országház fantomjának” nevezte.

„Elégtételt venni elég egyetlen mámoros pillanat, de évek kellettek jóvátenni a baloldal rombolását. Nagy kegyelem, hogy eközben a nemzeti egység végig fennmaradt” – fejtegette, „sikerült eltakarítani a romokat, talpra állítottuk Magyarországot, egymillió új munkahelyet hoztunk létre, lerúgtuk magunkról a devizahiteleket, csökkentettük az adókat, és eljutottunk oda, hogy jövőre magasabb lesz a minimálbér, mint 2010-ben az átlagbér volt”.

Ezt követően felsorolta a 2022-es intézkedéseket, többek között:

  • fiatalok adómentessége
  • gyermeket nevelők szja-visszatérítése.

Ezt követően EU-s dimenziókra tért át, jelezve, „mi még mindig itt vagyunk”, a korábbi ellenfeleknek pedig már a nevére is alig emlékezni.

„Ideje lenne, hogy Brüsszelben is megértsék, velünk még a kommunisták sem boldogultak, mi vagyunk a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül Góliát. Mi vagyunk, akik kiütötték az első téglát a berlini falból. És most is álljuk a sarat. Most is azt állítjuk, hogy nem igazunk van, igazunk lesz.

Lesz népszavazás, meg fogjuk állítani az iskola falain kívül az erőszakos LMBTQ-propagandát”

– fogalmazott a miniszterelnök.

Szerinte a baloldal „szervezkedik és fenekedik”, szórja az erőszak és a viszály magvait.

„Ellenfeleink azt hiszik, nem ismerjük fel a farkast, ha báránybőrbe bújtatják, azt hiszik, nem tudjuk, hogy ő fogja megenni a nagymamát… de van ott hely még más percemberkék számára is” – vélekedett Orbán Viktor, aki szerint „a baloldal fáján csak baloldali politika nyílik”.

A baloldal szerinte ma megint szervezkedik, és

„a nagy víz túlpartján már készül Gyuri bácsi is”

– utalt Soros György vélt szerepére, de „rossz az időzítés”, az amerikaiak ugyanis nem akkor jönnének, „amikor hívtuk őket” – utalt vissza az 1956-os amerikai be nem avatkozásra.

Szerinte 1956-ban, 2006-ban és ma is ugyanazt akarják a magyarok, „igazságot Magyarországnak”.

„Nem gondoljuk, hogy mindig, mindenben igazunk van, de mindig igazunk van, amikor támadnak minket, és mi megvédjük magunkat. A legyőzhetetlen igazság bennetek van, a lelketekbe oltva. Hallgassatok rá, cselekedjetek a sugallata szerint, és ha eljön az idő, álljatok ki a házatok elé és védjétek meg!” – szólított fel Orbán Viktor.

Kijelentette, az ő kormányzásukkal még azok a magyarok is jobban járnak, akik nem rájuk szavaznak.

Úgy látja, amit a baloldal csinál, annak több köze van a szórakoztatóiparhoz, mint a komoly politizáláshoz, „még azt a választást sem tudták megnyerni, amin csak ők indultak”, „azon versenyeztek, ki legyen Soros György és Brüsszel hazai helytartója, a budai pasa, az új párttitkár. Az a céljuk, hogy Mária kezéből Brüsszel kezébe tegyék le Magyarországot. Néhány levitézlett baloldali párt miatt nem kéne ennyien összegyűlnünk. De bennünket ne tévesszen meg a baloldal látványos szerencsétlenkedése, ami igazán fenyegető, az a mögöttük lévő hálózat, pénz és média, amit csak együtt szoríthatunk ki mi, magyarok” – ecsetelte.

„Jöttünk, láttunk, és újra győzni fogunk. Magyarország mindenekelőtt, a Jóisten mindannyiunk felett, hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – zárta beszédét Orbán Viktor.

 

Forrás: Infostart.hu
Fotó: Facebook

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Tragédia Angyalföldön: álmában gyújtották fel a 20 éves férfit

Megdöbbentő részletekről számolt be egy szemtanú. A tűzoltók adták át a mentősöknek azt az összeégett 20 éves férfit, aki...

Van élet a halál után? A halálból visszajött emberek mesélnek, milyen a túlvilág

A halálból visszatért emberek mesélik el tapasztalataikat. Fény egy sötét alagút végén, szeretteink hangja, angyalok kórusa. Még az átkozottak...

Sarkvidéki hideg jön, elfagyhat a termés

Akár 15 fokot is csökkenhet a hőmérséklet. Sarkvidéki hideg érkezik a jövő héten, akár 15 fokot is csökkenhet a...

Itt a bejelentés a drámai mozgósításról

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese az orosz hadsereg létszámának 1,5 millió főre való növelését szorgalmazza. A politikus...